Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Albatros DVa - 1/32 Wingnut Wings
Foruma dön · Sayfa 1/4Biliyorum bu Albatros muhabbeti biraz baydý ama yapacak bir şey yok, wwi hevesi iyice artıyor bünyede :) Wingnut Wings Albatros'ları ile bütçeyi delik deşik etme pahasına devam edecek gibi görünüyor.
Bu sefer yapacağım model aslında D2'den daha önce planlanmıştı. Ancak siparişten elime geçen zamana kadar tüm aşamalar maksimum limitlerde gerçekleþince, makede başlamak bu haftaya kaldı. Aslında iyi de oldu, zira modelin finişi ilk planladığım halinden çok fazla değişti. O detaylara yeri gelince değineceğim.
Model, 2009 yılında wwi modelleri dünyasına çok acayip bir giriş yapan genç bir firma olan Wingnut Wings'e ait. Bu firma Wingnut Films'in kardeş firması. Yani Yeni Zelandalý yönetmen Peter Jackson'a ait bir firma. Peter abi wwi uçaklarına oldukça meraklı bir modelciymiþ. Ancak durum "param var dur ben bi zevkime göre maket yaptırayım" şeklinde geliþmemiþ muhtemelen. Yine sahibi olduğu The Vintage Aviator firmasında sipariş üzerine wwi uçaklarının replikalarını imal etmekte, orada kullandıkları tüm döküman ve bilgi birikimini modellerine yansıtmakta. Modele özel olarak belirtmek gerekirse; Australian Memorial War Museum'da bulunan DVa, lazerle 3D modellenerek bu işe başlanmış. 3D işlerinde zaten isim yapmış bir firma ( Lotr serisi vs.) olarak, oldukça iyi bir iþ çıkardıkları ortada.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/7.jpg]
Kitapçýðýn kapağından bu işi ne kadar ciddiye aldıkları da anlaşılıyor zaten. WnW firması, sahibinden tasarýmcýsýna, depocusuna kadar wwi modelcisi ve meraklısı olduğundan, ortaya çıkan ürün neticesinde her aşamada zevkli bir yapım olacağını tahmin etmek zor değil.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/3.jpg]
Modele gösterilen özene bir örnek vermek gerekirse ; yukarıda görüldüğü gibi, kutu içindeki boyama şemalarına göre uçağa takmanýz gereken pervanenin ismi, cismi çerçevede yazmakta. Bu ve benzeri alışılmadık hoþluklar bol miktarda mevcut.
Holy Diver2011-04-06 16:07:34
Mercedes DIII motorunun bulunduğu çerçeve ise yukarıda görüldüğü gibi versiyonlarına göre ayrılmış. DV'lerde kullanılmayan 160 beygirlik parçalar ise DII ve DIII'lerin geleceği umudu yeþertse de firmanın çok net bir açıklaması var; piyasada makul bir modeli bulunan uçakları yapmayacağız şeklinde. Aşağıda çerçevenin devamı;
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/6.jpg]
Neyse makede geçeyim, bu arada yine yazısını yazarken kopyala, yapıştır yapmak için uzunca yazdım :D
Ýç kısmın ahşap kısımlarıyla başladım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/2.jpg]
Zemin olarak yine açık krem gibi bir karışım akrilik boya üzerine yağlı boya olarak tüm parçaları tamamladım. Bir kaç gün kuruması için kenara kaldırdım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/1.jpg]
Saat geç olmuş, yazım hatası varsa affola :)
Jolly Roger
Eyvaaaaaaaaaah! Ya abi bana garezin nedir? Tam kendi küvetimde çýrpýnmaya başlıyorum ne şevk bırakıyorsun ne birşey insanda. Yapmıyorum maket anastasya kinski... İnsan bu kadar mý demoralize edilir yahu. Ben gidip sucuklu yumurta yiyim...
2 tanede benim için kýrarmýsýnýz ?
Kiti tasarlayan yüce insanlar, Teves&Braun ve Daimler-Mercedes marka radyatörlerin ikisini de koymuşlar. Buraya kadar gayet güzel ama bizim uçakta iki adet T&B radyatör bulunmakta. Radyatörlerin kasaları aynı olmasına rağmen, Mercedes radyatör, kanat altı kısmında hava akımını kontrol amaçlı kanatçýklara, kanat üstünde ise ýzgarasýz ve bayağı yüksek bir yapıya sahip. Bu noktada elimde en kötü ihtimalle iki kasa var bir şekilde uyduracaðýz diyerek Dremel ve muhtelif frezeleme uçları ile giriştim üst kanata.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/8.jpg]
Sonuç beklediğimden daha iyi oldu diyebilirim. Bir kısım macun ve fazlasıyla zımpara işini göze almıştım. Macun ve az zımparayla işi kotardým.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/9.jpg]
Oturma testleri bitince referansları bir kez daha kontrol ettim. Kanat üstündeki kulakları yapmaya gerek yokmuş :) Her şey bittiğinde son olarak, dört küçük levhayla kanatlara vidalanmýþ görüntüsü verilebilirdi. Sağlık olsun diyelim, devam :)
Bizim uçağın T&B radyatörlerle donatılmış olmasına açıkçası şaşırdım. Hayır, hangi seride bu radyatörlerin kullanıldığını bildiğimden değil, yapması daha kolay olanın bizim uçakta bulunmasından dolayı şaşırdım :) Yine DII'de kullandığım yöntem olan ev yapımı asit eritme için işe giriştim. Inkscape marifetiyle çizimleri hazırladıktan sonra, aralara geniş molalar vererek, yaklaşık beşinci denemede gayet iyi netice aldım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/11.jpg]
Aralarında gözle görülebilir bir fark oluþacaðýndan, her iki radyatörü de erittiğim bakır levhayla kaplayacağım. Yavaş yavaş kasaları zımparalayıp, levhalara alıştırmaya başladım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/13.jpg]
WnW yüce insanları sübaplarýn üstündeki yayları detay olarak vermiş olmasına rağmen, biraz belirginleştirmek için bakır tel sardım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/10.jpg]
Eskitmesiz temiz boyasını atıp, montajını yaparak ilerliyorum. Bujilere giden ve distribütörden çıkan kablolar için gerekli altyapı çalışmasını tamamladım, birinci kabloyu bujiye bağladım, kaldı on bir. Çeşitli boru ve kablo kalabalığı ile tamamlanıp, eskitilecek. Makina adam gibi foto çekmemekte direndi. O yüzden çamur kıvamında son bir fotoyla mesajı bitireyim.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/15.jpg]
erhntly
Sponsor olsam Yalım 144 için, çok pahalýmýdýr...Ama yapacaksın :)
20€ civarı. Yaparım da bir daha beni nereden toplarsýnýz onu bilemem.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/16.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i3.photobucket.com/albums/y98/akhilleus/AlbyDva/17.jpg]