Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
F-4F, Revell, 1/72
Foruma dön · Sayfa 3/61- Bu maketin gövdesi ciddi anlamda F modelinden farklı detaylar içermekte.
2- Ufak tefek detayların eklenmesi olmasa da gerekli olanların kapatılması ya da modifiye edilmesi maketin hakkettiği değer için lazım olacaktır.
3- Bu yüzden RAT kapatýlsa, burundaki havaalıkları şekle sokulsa, gece aydınlatma fişek kapakları kapatýlsa... fena olmaz diye düşünüyorum.
Muhakkak başka şeyler de vardır gözümüzden kaçan ama şimdilik benden bu kadar :)
Aslında elinizde Hasegawa 1/72 RF-4 maketi varsa o kitten kullanılmayan parça olarak burundaki havaalıkları çıkıyor, onları da havalýklarýný düzeltmek için kullanabilirsiniz belki. İlginiz için ben teşekkür ederim.
Bu arada dün itibarı ile sarı rengi uyguladım:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0014.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0015.jpg]
Rengi JPS boya markasından kullnadým. Bir ara üretimden kalkmış olan bu boya tekrar üretilmeye başlandı ama Almanya dışında satılan, hatta Frankfurt' ta bile satılan bir yer göremedim henüz. Elde etmesi çok zor, bu çok kötü bir durum aslında. Yoksa hararetle tavsiye edeceğim bir marka.
Gövdenin altını ise Gunze Sangyo Mr. Color serisinde H8 ile boyadım:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0016.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0017.jpg]
Aslında Gunze marka boya kullanmayacaðýmý söylemiştim ama muhtemelen tek renk gövde altı kamuflesine bunu kullanmış olmam bazýlarýmýzý kýskançlýðýn getirdiği eziklikten çýldýrtmaz artık. Arada bazen "Bende de Gunze boya olsa ben de boyarım böyle" diye saçmalamalar oluyor maalesef, þahidim.
Diğer yandan bazılarımız boyanın bu kadar çok kat olmasının bir sorun olup olmayacağını sorgulayabilir.
Önceden belirtmiş olduğum gibi hem astar renk olarak beyazı hem de sarıyı tastamam bir kapatýcýlýkla uygulamadım. Dolayısıyla şimdilik ne kadar boya atmış olursam olayım detayların kapanması gibi bir sorun olmuyor. Tabii diğer yandan kabul etmem gerekiyor ki aslında alt renk olarak 3 kat metalik renk uyguladım. Önce H8 uygulayıp onu sonradan atmış olduğum Mr. Super Metallic boyasına astar olarak düşünmüştüm ama baktım ki sonuç pek başarılı olmadı o yüzden son olarak boyayı sökmeden H8' den uyguladım.
Ve hâlâ detaylar ortada!
Demiş olduğum gibi inceltilmiş ve sabırla ince katlar hâlinde uygulanan boya benim için en uygun olanı oluyor.
KaanX
JPS boyalarını hiç kullanmadım. Hakikaten Mr Color serisinden daha mý iyi? Bir boya mr color'dan daha iyi olabilir mi? :)
Birisinin su bazlı badan boyası, diğerinin enamel boya olduğunu bahane edip aradan sýyýrýyorum :))
Jolly Roger
Benim aklım(neyim?) karıştı. Sarı uçağın gerçekteki astar boyası ile aynı renk gibi duruyor, üzerine neden tekrar metalik geldiğini anlamadım???
Alamanlar uçağın kamuflesini atarken gövde altını mealik renge boyamışlar, çıplak metal bırakmamışlar diye biliyorum. O yüzden alengerli bir halde işi ilerletmeye çalışıyorum :)
Hatta kullandıkları renk RAL 9006 "Weissaliminium"muş. AirDoc kitabının yalancısıyım :)
Not: Bugün kývýrtma günüm galiba:)
Uçağı "Aman yavaş, aheste!" nidaları eşliğinde boyamaya çalışıyorum.
Þu aşamada kabasýnýn bittiği sayılabilecek durumda. Renkleri JPS markasından kullanacağımı daha önceden belirtmiştim:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0018.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0019.jpg]
Pek tabii radom için maalesef Gunze Sangyo' yu kullanmak zorunda kaldım:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0020.jpg]
Kanopi ortasını alacalı bulacalı yeşilimsi mavi ya da mavimsi yeşil tadında sonrasında bir müdahale ile boyayacağım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0022.jpg]
Boyanın kabaca bittiğini belirtmiştim, motor eksozu bölümlerine bilahare tokunacaðým, sabrınız için teşekküler.
Alttaki fotoğrafta ise RAT, gece aydınlatma fişeği, dış kanatta ve havaalýklarýnýn etrafında yapılan detay açma, kapama çalışmalarının sonucu görülebilir. Mükemmel olmasa da RF gövdesinden kurtarılmış olması insanın içini rahatlatýyor:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0023.jpg]
Bu da burnun solundan bir görüntü, uçağı maskeleyerek boyamak da zevkliymiş :)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0021.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0025.jpg]
Victor Hugo tadında yazmaya çalışırken Victor Levide demlenmiþ 3. sınıf yaðcýlardan olmamak için de noktayı koyiim.
Ben böyle gaz mesajları yollamasam zor yapardınız bu maketi.Onu da söyliim yani.
idris
Arkut bey,duygularımı tek kelime ile "şahane",iki kelimeyle "süper ötesi" ve üç kelimeyle "acaip güzel olmuş" diye özetliim.
Victor Hugo tadında yazmaya çalışırken Victor Levide demlenmiþ 3. sınıf yaðcýlardan olmamak için de noktayı koyiim.
Ben böyle gaz mesajları yollamasam zor yapardınız bu maketi.Onu da söyliim yani.
Biraz daha gaza gelmemin yararı olacağını düşünüyorum İdris Bey:))
Duygularýnýzý ifade ediþ tarzınıza ise ben de tek (bir-1) kelime ile fevkaladenin fevkinde hayranlýklar içinde kaldım.
3. sınıf þakþakçý yaðcý olmamak için noktayı koymanýza gerek yok. Senelerdir doğru ve düzgün maket yapan birisi olduğunuz için neye ne denilmesi, nasıl değerlendirilmesi gerektiğini çok iyi bilirsiniz siz.
Levent Basara
Bende bunu Siyah-Kırmızı-Sarı Alaman bayrağı renklerinde olan anı uçağı gibi boyayacaksın sanmıştım. Bu ne yahuu? Ne diye o kadar sarıyı bastın önceden. Kafamızı karıştırdın. Bari İsrail'e modernizeye gönderilen uçaklardan birini yapsaydın. Olmamış.
"Yoðurdumu çatalla yemeyi seviyorum" tadında aradan sývýþýyorum ve öylece kafama atılan taşlardan en az zararı görüyorum:)
tozbek
İşçilik ve boyamaya bir şey demem ama bu boyama delikanlı F-4'e kesinlikle yakışmıyor...
Delikanlı F-4 edebiyatının konuyu nerelere götürebileceðini unutlayalým lütfen. 5 sene önce bu konu bir kere tartýþýlmaya çalışılmış ve sonunda site yöneticisi Malatya' daki üs tarafından aranmýþtý:)
Hem belki uçağın delikanlýlýðýný ispat eden dekal var elimde, ne biliyonnuz :)
Not: İngiliz kamuflajları hariç
Öncelikle uçağın henüz tamamlanmış sağ ve sol yanlarına bakalım; daha kanatların üstü, altı ve gövde altı var. Buraya kadar olan dekalleme işlemi 6 saatimi aldı desem yalan olmaz herhalde:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0026.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0029.jpg]
Ve bunlar da "Mahþerin Üçlüsü" görünümünde ancak sadece ikilisi olarak kullandığım şeyler. Sol baştaki maalesef Gunze Sangyo'nun Mr.Color serisinden parlak vernik. (Maalesef diyorum çünki aramızda olmayan kişiler yine galyana gelip kýskançlýklarýndan "N'ayýýýr, n'oolamazzz. Sen Gunze marka mal kullanıyorsun, bende de olsa ben de yaparım bu kadarını" diyecektir.)
Ortada duran mal ise yine aynı markanın dekal solüsyonu şişesi. Aynı marka malzeme kullanmanın faydası olduğunu söyleyebilirim.
Sağ baştaki ise ilk başta denediğim ancak Gunze' nin daha başarılı sonuç verdiğini görünce şimdilik kenara bıraktığım "Micro Sol". Kendisi tabii ki yararlı ancak Gunze enamel kullanınca Gunze' nin kendi solüsyonu daha bir işe yarar oluyormuş. Hoş bir ara şeytanın "sirke kullan, sirke sür" tadında söylemleri kulaðýmda çýnlamadý değil ya içimden "şeytana uyup da canını sıkma" dedim kendi kendime:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/f-4f/IMG_0033.jpg]copilot_clumsy2008-09-20 12:59:11