Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Opel Blitz (Heller, 1/35)
Foruma dön · Sayfa 2/3Son kabinin içini boyuyordum, vs. Kabini de toparladım, kasayla gövdeyi önce Gunze Sangyo Panzer Color Set2'deki Dark Yellow (Koyu Sarı) rengiyle boyadım, sonra birleştirdim. Kabinin de düzgün birleşip kuruduğundan emin oldum, önce altını, sonra resimdeki gibi kapıları ve tavanını boyadım. Boyanmayan yerlere ince parçalar gelecek, boya faslýnda sakarlık eder kırarım diye onları en sonra bıraktım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/DSC_0313Large.jpg]
Bu aşamadan sonra ince parçaları da takıp Dark Yellow ile boyamayı bitirdim. Þu an dolapta bekliyor, bugün yarın Gunze'nin setindeki yeşille kamuflajına başlayıp tekerlerini toplayacağım. 2 haftaya biteceğini umuyorum ama bakalım, kısmet.
Koyu Sarı ile boyaması tamamen bitip kurumuştu. Bunun üzerine plandakine benzeterek yeşil parçaları kondurmaya karar verdim. Gunze Sangyo Panzer Colors Set 2 içinden çıkan yeşili Badger 100G marifetiyle kamyona uygulamaya başladım.
İlk olarak kasanın tek bir yanında denedim:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzkamo01.jpg]
Sonuç gözüme kötü gözükmeyince bütün kamyonu serbest elle boyadım. Sonrasında ise yeşilin sarı üzerine sıçradığı bölümleri düzeltmek amacıyla rötuşlama yaptım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzkamo02.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzkamo04.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzkamo03.jpg]
Bu da son resim.
Sonraki aşamalarda lastikleri takıp ayağa kaldırıp vernikleme ve eskitmeye geçeceğim sanırım.
Emre eline sağlık, bence kamuflaj çok güzel olmuş.
iyi günler...
Şimdilik kenara kaldırıyorum ama branda yapmak için düzgün bir yöntem bulursam arkasını yüksek branda ile örtmek planlarım arasında.
Kitin tek falso yanı tekerleri kaldı. Çatlamaya başladıkları için çok bir şey yapamadım. Bir de evi yaðmalayan 9 yaşındaki velet bunu alıp evde 2 tur attığı için çatlaklar iyice açılmış, o yüzden üstlerindeki fazlalıkları temizleyemedim (bıçakla zorlayıp çekiþtirdikçe çatlaklar açılıyor). Zaten normalde bile zor temizleniyor. Sonraki kamyonda paraya kıyıp rezin teker mi alsam diye düşünüyorum (değer mi tartışılır,tekerler kargo dahil kitin 2 katı fiyata geliyor, böyle de öyle de olmuyor).
Yorum ve eleştirilerinize açıktır, bunun için geç olsa bile Haziran 2008'e kadar bir de Mercedes L-3000 yapacağım onda dikkate alırım. Buyurun efendim bitmiş resimleri:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzbiter01.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v209/modelciemre/Blitzbiter02.jpg]