Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Kompresör ve tabanca mini set acil yardım
Foruma dön · Sayfa 1/1[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i.hizliresim.com/62r1VW.jpg]
Blackfuut
Çok teşekkür ederim bende emin olamadım, siz değerli kullanıcıların görüşü önemli. Bu siteyi yeni keşfettim ve çok yeni modelciyim, çok sorularım oluyor ama malesef kime danýþacaðýmý bilmiyorum :( siteyede baktım çoğu yazışmalar 3-5 yıllık
Sitenin Anasayfa daki incelemeleri ve makaleleri muhakkak okuyun. Ben de sizin gibi yeni bir modelciyim. Orada okuduklarımın çok faydası oluyor.
Bende bu ürün var. tabancası ve 3m kauçuk hortumuyla 200 TL ye almıştım sahi binden sitesinden. Kampanyalar oluyor takip edin. ben memnunum.
Kolay gelsin.
Blackfuut
modellerim orjinallikten uzak
Bu forumdan önce başka bir forumda üyeliðim vardı. Albatros D.III yapmıştım ilk model tecrübemdi. Resimleri yayınladım. Bu işin Pir leri bana referans almamýþsýnýz dediler. Yani yaptığım iþ modelleme değil de oyuncak statüsündeymiþ :) Bir ton laf yedim, ancak amaçları doğru olanı öðretmekti. Ondan sonra referans bulabilmek için modelle ilgili araştırmaya başladım. %70 uygulayabiliyorumdur. Hakkıyla yapanlara þaþýrýyor ve bir o kadar da imreniyorum. ;)
- Öncelikle çoğu maketçinin tercihi, modeli yapma şekli birbirinden farklılık gösteriyor. Bu tercihler yardımcı malzeme ve alet edevat seçiminde de farklılıklar oluşturmakta. Bunu göz önüne alın ve forumlarda yazanları tecrübe etmeye çalışın. Kompresörü yurtdışından veya internetten almaktansa önce görüp ebattý, sesi gibi etmenleri tecrübe edin derim. Mesele belki bu alet çok verimli olacak ama sesi fazla olabilir sizi ve çevrenizi rahatsız edecektir. Benim size tavsiyem Karaköy'deki hırdavatçılarda ki kompresörleri gidin görün çalıştırın sesi sizi rahatsız edip etmeyeceðine bakın. Yok ses benim için önemli ve bütçemde uygun derseniz ekovatlı ve tanklı ürünlerde mevcut. Ama deminde dediğimi gibi bu işe uzun vadeli bakıp bakmadýðýnýza da bağlı bazı şeyler.
- Mesela Double Action tabancalar bence temizlemesi biraz daha zor, belki bu yüzden single action denilen kolay sökülüp temizlenen bir tabanca tercih etmek istersiniz.
- Gene aynı şekilde bu hobiye yaklaþýmýnýza göre belki piyasadan temin edeceğiniz kaliteli bir markayı tercih edip bir defa bu yatırımı yapmak isteyebilirsiniz.
Çok uzattım galibe, en iyisi bence varsa çevrenizde kullanıcılar tecrübe etmeniz yönünde. Ekovatlı ürün isterseniz İzmir'de bir firma yapıyor, tanksız ve yağsız denilen az yer kaplayan ama biraz gürültülü Türkiye'de çok uygun fiyata rahatlıkla bulursunuz. Tabancaya gelince bence Paschee ve Badger ile başlayın eğer uzun vadeli düşünüyorsanız. Ayrıca nem tutucuyu da unutmayın.
Dediğim gibi bu iþete herkesin tercihleri, bütçesi ve bakış açısı farklı. Maalesef tek doğru yok :)
Farhad
Farhad
- Mesela Double Action tabancalar bence temizlemesi biraz daha zor, belki bu yüzden single action denilen kolay sökülüp temizlenen bir tabanca tercih etmek istersiniz.
Farhad
Arada ki fark nedir acaba temizlikten başka?
https://www.youtube.com/watch?v=REkKctz-zLY
Başlangıç seti olarak Tamiya'nın Spray Work setine bakın oda işinizi görebilir. Farhad2015-05-23 12:11:09