Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Spitfire Mk.IXc, Eduard 1/48
Foruma dön · Sayfa 1/1Gövde cok parçalı; malûm, bir sürü alt tip basacaklar diye bölüp parçalamışlar.
Az bir dikkat ile sorun çıkarmadan tesviye tamamlanýyor. Detaylar ise fazlasıyla tatminkâr. Neyse...
Bu uçağı önce burunda kadın figürü ile yapmayı düşünüyordum ancak sonradan yapmış olduğum büyük düþüncesizlikten sonra vazgeçmek zorunda kaldım. (Makineli tüfek çıkışlarını kapalı yapmış olmam gerekiyordu)
Elimde daha en az 3 aynı modelin maketi olduğunu göz önünde bulundurursak çok da sıkıntı değil.
Hâl böyle olunca ben de elimde ilerideki bir zamanda kullanmak istediğim Victory Productions'ýn dekallerini şimdi kullanmaya karar verdim. Içlerinde Alman uçaklarından çok düşürdüğü belli olan seçeneği uyguladım.
Dekaller Cartograf tarafindan basıldığı için muhteşem denirse abartmış olmam herhalde.
Renkleri Gunze'nin akrilik ve laker serisinden kullandım. Alt gri akrilik, üst gri laker, yeşil ise yine akrilik.
Parlak vernik niyetine 'Testors Sealer' atıp dekalleri uyguladıktan sonra yine 'Testors Sealer' uyguladım. Sonra AK Interactive'den 'Wash for Green Vehicles' sıvı yağlıboya karışımını bütün makete sürüp kuruyunca bezle sildim.
Karışım çok sıvı olduğundan ve altta 'sealer' bulunduğundan bir sıkıntı olmadan yüzeyde detaylar haricinde yağlıboya kalmadı.
Sonra Xtracrylic'in aynı isimli grisini kullanarak tonda oynama yaparak renk solması havasi vermeye çalıştım. Yeşil içinse Gunze'nin başka bir yeşilini kullandım.
Alt rengine böyle bir uygulamanın ugun olmayacağını düşünerek sadece bir iki kapak ve paneli farklı renklere boyadım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/Spitfire%20Mk%20IXc/IMG_0960.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/Spitfire%20Mk%20IXc/IMG_0958.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/Spitfire%20Mk%20IXc/IMG_0961.jpg]
Clumsy2014-01-15 12:30:48
Boya atmalarý için maket bıçağı ucu ve silgi kullandım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/Spitfire%20Mk%20IXc/IMG_0978.jpg]
Bundan sonrasında hücum kenarlarında boya eskimesine devam edip yağ eskimelerini de ekledikten sonra eksoz kurumunu uygulayıp maketi nihayete erdirmeyi planlıyorum.
İyi maketler!
Masanın üstünde bir ben yokum herhalde bu arada.
Güzel görünüyor Arkut, boya solmalarýný çok beğendim. Ben uçakların üstünü soldurduðum zaman alt kısmında da panel aralarını biraz daha koyultuyorum "Bu kadar uçtuysa elbet kirlenmiþtir" diyerek. Yağ eskimesi derken öyle bir şeyler yapacak mısın yoksa bu haliyle daha sade mi kalacak?
Eduard'ýn kitini benim gibi "dandik" bir modelciye önerir misin? Spitfire yapasım var ama Tamiya Spitfire yapasım yok.
Eduard'ýn kitini şiddetle tavsiye ederim. Sadece alınan kutudan çıkan seçeneklere istinaden yapım planına dikkat etmek gerekiyor.
Masa konusuna hiç girmeyelim, rezil bir durum.
Ufuk'un dediği gibi bir de o olsa eşi "Kocam senin yüzünden kayboldu, hayýn herif!" diye beni palayla kovalar.