MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

Video anlatım

Foruma dön · Sayfa 1/1

Başlatan: lamurt · Başlangıç: 2012-07-20 23:47:24 · 2 mesaj · Son mesaj: 2012-07-21 02:34:35

lamurt · 2012-07-20 23:47:24 · #82661

Aramızda çok ciddi anlamda özenli ve düzgün iþ çıkartan modelciler var, aslında özellikle bu forumun çoğunluğu öyle bana göre, kendilerinden bir ricam olacak:

Modelcilikle ilgili konulara ait anlatımlı hd video çekip youtube vs. ortamlardan paylaşmaları.

Video sitelerinde biraz arama yapınca bu tip videolara denk gelmek mümkün ama çoğu ya düşük çözünürlüklü çamur gibi görüntüsü var ya da bilgi bakımından pek bir katkısı yok.

En basitinden örneğin benim en çok zorlandığım mevzular arasında yabancıların kullandıkları alet edevat kimyasal boya vs.nin ülkemizdeki karşılıkları veya muadilleri. Misal future bizde yok, onun yerine ne ikame eder nasıl kullanır bizim modelciler?
Forum alanı zaten bu tip bilgileri paylaşmak için zaten tamam ama yazıyla olmayacak şeyler, tavla gibi izleyerek öğrenebilecek bir çok yönü var işin. Onu da ancak çok iyi bilenden öğrenmek gerekli, yalan yanlış bir şey öğrenip batıp çýkmaktansa kendi kendine sonra.

Saygılar.

Rahmi K. · 2012-07-21 02:34:35 · #82662

Hemen yeri gelmişken þu Future konusunda bir kaç tecrübem var onları paylaşayım. Yedi yıldır kullanıyorum, vernik olarak uyguladığım eski maketlerimde çatlamalar başladı. Belki benim koruma þartlarýma has bir durumdur bilemiyorum ama çok zamandır x-22+selülozik tiner ikilisinden başka bir şey kullanmıyorum. Kalan Future cilayı da sadece kanopi tamirinde kullanıyorum. Gerçi Tamiyanın fine compound serisi pek gerek bırakmıyor. Bence Future yer cilası olarak kalsın :)