Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
P-40E, 1/48, Hasegawa
Foruma dön · Sayfa 1/1Ama þu aralar fırsatım varken bitirmeye çalışayım dedim.
Tipik bir Hasegawa kalitesi. Yine gövdeyi kırk parçaya bölmüþler. E bu da sıkıntı yaratıyor biraz. Her zamanki gibi yapım planının biraz dışına çıkıp gövdeyi sağlı sollu birer parça hâline getirip öyle yapıştırdım.
Bu sefer makete ortadan dalmış oldum ama özellikle yapayım dedim. (belki de gerekmiyordu ancak bu aralar biraz þýmarýklýðým üzerimde)
Astarı uyguladıktan sonra hücum kenarlarına ve açılır kapanır kapakların oralara metal boya uygulayıp aynı alanlara "sealer" attım.
Bir sonraki aşamada yüksek olasılıkla her yerine astar sarısı uygulayıp kamuflesini atmaya başlayacağım.
Umarım sizleri fazla sıkmadan sonuna bir kaç ay içinde ulaşırım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1007.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1006.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1008.jpg]
İyi maketler!
(Şişenin dinideki kalanları siyirmaya devam ediyorum.)
Artık, ýsýrmýþýmdýr, kerpetenle sýkmýþýmdýr... her şey olmuştur :)))
ardeth2012-02-25 19:05:11
Şimdilik son hâli budur:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1683.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1688.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1685.jpg]
Yine olağan olan hâle gelen eskitme yöntemlerimi burada da kullandım.
Sanırım alt tarafında biraz daha yağ eskimesi yapmama gerekecek. Ya da biraz Gunze 'Smoke' ile işi çözebilirim.
İyi maketler!
Düzeltme. Tamam griymiþ sonradan farkettim. Parrrrrdon.Jolly Roger2012-08-25 01:22:15
Sonunda bu da bitti.
Emre'nin dediği gibi beyaz harelenme var ancak gerçek rengini en iyi yansıtan da bu kombinasyon diye düþünyorum. Tabii bir de çadır kullanınca yeşil üzerindeki farklılıklar hemen hemen hiç belli olmuyor.
Bunun bir sebebi de yeşil renk üzerindeki farklılıklar, tonun oynanamasýndan ziyade yüzeyin gerekli yerlerde parlaklaþtýrýlmasýyla sağlanmaya çalışıldı.
Bir tek, buna yardımcı olması için, Gunze'nin RLM 81'ini kullandım ki Polly Scale USAAF Olive Drab'le arasında fark neredeyse yok!
Makedi çıplak gözle gördüğünüz gibi maalesef fotoğrafa yansıtamadım. Herhalde bu biraz da ışık ve ve fotoğraf açısına bağlı.
Yapıcı eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler!
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1735.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1732.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1693.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1698.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/p-40e%20hasegawa/SAM_1696.jpg]
En yukarıda belirttiğim gibi uçağı boyaya hazırladıktan sonra tümünü astar sarısına boyadım. Zira uçakların kamufle boyasından önce astarlandýðý biliniyor.
Bundan sonra da altını White Ensign Neutral Grey rengine boyadım.
Üstünü ise Polly Scale'in karşılık USAAF Olive Drab rengine boyadım.
İşin cýcýðýný çıkartmak isteyenlere not: Burada dikkat edilmesi gereken kullanılacak olan boyaların doğru kodlamasý. Zira savaşın ortalarına kadar Amerikan ordusu 41,43 numaralı renkleri kullanmış. Daha sonrasında da bu renkleri ANA kodlu 613 ve 603 renkleriyle değiştirmiş.
Ben de bu yüzden yukarıdaki boyaları kullandım.
Diyeceksiniz ki " e be kardeşim bu kadar kıl olmaya gerek var mý" yok tabii ki ancak bir şekilde kafa dağıtmak amacıyla uğraştığım bu hobiye başka nasıl yoğunlaşıp günün olağan sýkýntýlarýndan uzaklaþabilirim ki?
Tabii yine söylüyorum, eskime yapılınca zaten her bir şey birbirine karışıyor, kullandığınız boyanın tonu da o kadar önemli olmuyor.
Neyse...
Sonrasında Tamiya'nın eskime setlerindeki "yağ"ý kullanarak gerekli gördüğüm yerlerde kaçakları ve kirlenmeleri yaptım. Daha sonra buraların üzerinden Gunze'nin duman rengiyle üzerinden geçtim.
İkincil olarak da silgi kalemini kullanarak hücum kenarlarını, yürüme yerlerini vb. parlattım. Çünkü, bana göre gerçekte de olan bu. Bir yerle ne kadar çok uğraşırsanız ya da bir yerler ne kadar sürüklemeye maruz kalırsa oraları aşınma sebebiyle parlamaya başlar. Tabii bazı yerlerde işi abartıp metal rengine kadar ulaştım. ( örneğin kanat hücum kenarları, en çok ayak basılan kanatdibi gibi)
Daha sonrasında daha ince şeritler halinde parlaklık sağlamak içinse (çünkü silgi kaleminin ucu bunun için çok kalın) Gunze'nin RLM 81 rengini kullandım. Sonradan farkettim ki bu renk Polly Scale'in rengine ton olarak çok yakın, neredeyse aradaki farkı anlayamıyorsunuz. Ama parlaklığından dolayı da çıplak göze hoş gelen bir eskime sağladığını düşünüyorum.
En son olarak da maket bıçağının ucuyla panel köşeleri ve vidalarýn üzerindeki boyaları kaldırdım.
Anten içinse 0,06 mm kalınlığında tel kullandım. Üç noktadan kuyruğa giden antenleri 0,5 mm kalınlığında yayda birleştirdim.
İyi maketler!
Yalnız þu 0,5 yayı sen mi yaptın ? Değilse umarım internette satılan bir malzemedir zira çok lazım o tip yaylar bana da :)
Aslında yazmış olduğum gibi sadece silgi kullanarak parlaklığı elde etmeye çalıştım.
Referans demişken fotoğraflarını çektikten sonra bir hatamı düzeltmeye çalışıyorum. O da yakıt doldurma kapağını yanlış yerde düşünmüş olmamdan kaynaklandı. Ama þu an için problemin yarısı çözüldü:))
Yayı Japonya'dan getirtebiliriz. Ama daha dün internette gitar telini kullanmış olduklarını da gördüm; ne dersin?!