MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

Tamiya 1/48 Mitsubishi A6M2 Zero Fighter

Foruma dön · Sayfa 2/2

Başlatan: deniztoker · Başlangıç: 2011-06-29 04:23:02 · 20 mesaj · Son mesaj: 2011-07-01 08:41:39

nezih · 2011-06-29 07:38:28 · #79489

arko
nezih
Elinize sağlık Arif Bey, genelde Japon 2. Dünya Þavaþý uçaklarında büyük bloklar halinde boya dökümeleri gözlemlenir, alttan uçağın çıplak metali ortaya çıkar. Sebebi de pasifik kilimatolojisinin bu korozyonu tetiklemesi. Uyguladığınızda çok keyifli bir sonuç elde edeceksiniz, bir sonraki pasifik cephesi uçaðýnýzda tavsiye ediyorum. Bu model için de servise yeni girmiş bir uçak açıklaması yeterli olacaktır :). Tekrar elinize sağlık selamlar.

Bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunulmasýnýn iyi olacağını düşünüyorum. :)))
Fikir alışverişinde bulurmak modelciliðimizi ilerletmemizin tek yoludur tabiki. Bu konuda en iyi malzeme bence uçakların referans fotografları ve bu anlamda bizden çok ileri durumda olan modelcilerin ürettiklerini incelemektir. Kendi adıma bildiklerimi paylaşmaktan her zaman mutlu olurum ancak ortaya üzerinde tartýþýlýcak birşey konulmadýðý sürece konular muabbetten ileriye gitmiyor malesef. Selamlar.

Clumsy · 2011-07-01 08:41:39 · #79509

Selam;

Zamanında aynı fikre ben de sahiptim. Ancak, Süleyman ağabeyin açıklamasıyla aslen yanlış bildiğimi anladım.

Aslında Japon uçakları herhangi bir uçak gibi eskiyor, astar kullandıkları için herhangi bir sıkıntı, bu durumda kalıp kalıp boya dökülmesi yok.

Ama ne zaman ki savaşın sonlarına doğru ihtiyaç artıyor ve ekonomik şartlar zorlamaya başlıyor o zaman astar kullanımı azaltılıp uçaklar fabrikadan neredeyse boyasız halde filolarına yollanıp orada astar vurulmadan boyanmaya başlıyorlar. İşte o zaman kalıp halinde boya dökülmeleri başlıyor.

Bu yüzden, sanıldığı gibi Japon uçaklarının genel olarak illaha ki kalıp halinde boya gökülmesiyle eskitilmesi çoğu zaman doğru olmayacaktır diye düşünüyorum.

Umarım bir nebze de olsa yardımcı olabilmişimdir.

İyi maketler!