Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Çamur efekti uygulaması
Foruma dön · Sayfa 1/1Modelim Dragon'un 1/72 ölçekli AAV7A1 MICLIC kiti. Bu modelin üzerine uyguladığım çamur efekti hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var. İlk kez bir modelimin üzerine çamur efekti uyguluyorum bu sebepten hatalı bir uygulamam var ise belirtirseniz sonraki modellerde aynı hatayı tekrarlamamýþ olurum.
Efekti uygularken Mig pigmenti kullandım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img855.imageshack.us/img855/4185/dsc00143cz.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img220.imageshack.us/img220/6907/dsc00145me.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img8.imageshack.us/img8/1378/dsc00146kv.jpg]
Yayýlma sorunları var gibi, yoğun başlayan ama aniden kesilen bir katman. üstleri de acık tozutursan çok da problem kalmayacak ama sanki çamur sýçramasýndan çok sývama gibi olmuş, daðýtma imkanın var ise çok daha gerçekçi duracaktır.
Bu arada alet güzel olmuş :) eline sağlık.
Selamlar.
Öte yandan Erhan'ýn da belirttiği gibi uygulamada tutarlýlýk sorunu var. Altı kaval üstü şişhane olmuş :) Kirletirken daha dengeli gidersen daha düzgün ve gerçekçi duran bir sonuç olur. Ha diyorum, yapabiliyor muyum? Hayır. O yüzden paletlilerden kanatlýlara döndüm ben :)
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar, geniş uçlu fırçayı da ilk fırsatta deneyeceğim.