Türk Deniz Kuvvetlerinin Meko sınıfı Fýrkateynlerinden TCG KEMALREİS Fýrkateyni. Modelin ölçeği 1/278, 42.5 cm.boyunda,5.3 cm eninde,Yapımında karton,maket kartonu ve mukavva kullandım.Evergreen'in plastik çubuklarýndanda kullandım.Modelin radar ve Xband uydu antenlerini ağaçtan yaptım.Deniz efektini yaparken şeffaf akrilik jel kullandım,ilk önce modelin oturacağı zemini boyadım,boyanın kurumasından sonra jeli zeminin üzerine sürdüm,jelin kurumaya başladığı zaman dalga hareketlerini yaptım,tamamen kuruduktan sonra beyaz boyayla boyadım. jel kuruyunca şeffaf olduğu için alttaki rengi alıyor böylelikle deniz gibi parlak bir görüntü oluşmuş oldu.
Geminin denizi yardýðý kısma ise pamuk ile dalga efekti yaptım.Modelin Bordo numaraları ile helikopter güvertesindeki çizgilerin decalleri Tarık Soylu tarafından yapılmıştır.
[Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5135.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5112.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5111.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5113.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5129.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5130.jpg] [Görsel pakette bulunamadı: ][Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i595.photobucket.com/albums/tt33/vahit67/DSCF5119.jpg]
Sevgili Vahit, çalışmanız gerçekten harika olmuş. Üstelik tamamen el yapımı olması apayrı bir takdir sebebi. Herşeyin güzelliği yanında benim en çok ilgimi çeken ayrıntı, Türk Bayraðýndaki gerçekçi dalgalanma görüntüsü. Bu güzel etkiyi nasıl elde ettiniz?
Kolay gelsin.
Atilla GüçAtilla Güç2011-02-09 17:37:12