Yavaştan şu uçak mevzuusuna girelim dedik. eskiden yaptığımız fırça ile boyadığımız 1/72 lerin yanına daha iyi şekilde yapılmış bir model koyayım dedim. Idris abi de birisinin elden çıkardığı 1/72 F-14 Tomcat'i aldık. Kit sadece alt üst gövde olarak ve üzerinde boya talimi yapılmış şekilde duruyordu.
arka kanatları dikmeleri yerine yapıştırdım. Üst kısımda gerekli yerlerde 1000 numara zımpara uyguladım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img22.imageshack.us/img22/1826/f14kit17ra.jpg]
alt kısım da ise oldukça kalın bir boya tabakası duruyor. Bunu da yine inceltmeye çalıştım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img272.imageshack.us/img272/5782/f14kit27kg.jpg]
Kit dışa detay olduğundan detaylara zarar vermeden dikkatli şekilde yapmaya çalışıyorum. bu da haliyle vakit alıyor. Hava alıklarından birini yerine yapıştırdım. Macun uyguladım. Gerekli yerlere de tesviye uyguluyorum. Montaj devam ediyor.
resimde görünen şu iki parça paralel olması gerektiği için sökmeye çalıştım. Fakat uç kısımlar çok iyi yapıştırıldığı için sökme işlemi sırasında parçalandı şimdi bu iki parçaya ihtiyacım var.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img512.imageshack.us/img512/4287/f14kit2a9ks.jpg]