Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
German Tank Hunters
Foruma dön · Sayfa 1/1Ölçek:1/35
Enamellerle boyandı yağlı boyalarla tonlandýrýldý.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img399.imageshack.us/img399/9128/resim002dr1.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img399.imageshack.us/img399/1483/resim003qt3.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img167.imageshack.us/img167/170/resim004rc4.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img167.imageshack.us/img167/9198/resim005by8.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img167.imageshack.us/img167/835/resim006ay1.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img221.imageshack.us/img221/3318/resim007bt1.jpg]
Elinize saglık..
Pantolonlar şık duruyor, kamufýlajlarý iyi çalışılmış.
Ancak üzerlerinde ne bir ışık ne bir gölge mevcut. Ufaktan, ufaktan ışık ve gölge çalışmalarına başla derim.
Aynı şey, ceketler içinde geçerli, renkler tek düze ve hayli koyu olmuşlar. Cekette gölgeleme var, ancak siyahla yıkama yaptığın için bütün ceket parlamış. Yıkama işinden vazgeç ve tonlamayla ışık, gölge yapmaya çalış.
Botlarda tek renk olmuş; ayak altlarýnada toz eklemesi yapabilirsin(figürün geneli temiz).
Sana her zaman söylediğim şeyi tekrarlıyorum. Renkler genel olarak bir birlerine çok yakın (kamufýlaj olmasına rağmen, ceketle pantolonlar neredeyse ayırt edilemiyecek). Keza ceketin tonuyla arnavut kaldýrýmýnýn tonuda iç, içe girmiş).
Ton farklılıklarını yaratman çok önemli. Ten rengi gayet yerinde olmuş. Zeminide sanırım alçıdan kendin yaptın, taşları biraz daha büyük tutsaydýn daha şık olabilirmiş ama böylede gayet şık bir iþ çıkmış ortaya.
Son olarak konpozisyonunda da bir hata mevcut. Bazukalý amca tetiğe dokunduðu anda, arkadaki arkadaş erir.
Biraz uzun oldu ancak, figür yapmaya devam ederek ve hatalarımızı görerek, bir sonraki figürümüzü daha iyi yapabiliriz. Yoksa eline sağlık çok güzel olmuşta yazabilirdim. Çalışmaya devam, kolay gelsin
Gelelim eksik,düzeltebileceðin noktalara;
Pantolon kamoları güzel, ama ışık-gölge etkisi yok.Ceketlerde de aynı sorun var yağlıboya yıkama yapmışsın sanırım o da parlama yapmış dikkat edersen.
Yağlı boya yıkama yerine tonlama yapmanı öneririm.(Bütün Ayrıntılı yapılan figürlere bakarsan)(Ana rengin koyusu açýðýyla.)
Botlarda tozlanma şart derim.
Zemin çalışman yaratıcı olmuş, biraz daha moloz, tuğla yýkýntýsý olsaymış daha doyurucu bir sahne olabilirdi.
Sen bu eksikleri dikkate alarak üretime, paylaşıma devam et derim.
Bu noktalar üzerinde yoðunlaþýrsan figür tadından yenmez olacaktır.
Kolaylıklar.
istatistik
Küçük ama güzel bir sahne olmuş gözünüze sağlık. Figür gaz maskesi takılı olarak mý çıkıyor acaba?
Ben de merak ettim. Güzel bir detay.