Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
AH-1W NTS (K.K.K.)
Foruma dön · Sayfa 1/1Hiç bitmeyeceðini tahmin ettiğim AH-1W NTS (K.K.K.) modelim sonunda bitti. Yaklaşık 1 sene ile en uzun süren modelim oldu. Sanırım bunda en büyük neden İlk kez bir Türk helikopteri yapıyor olmam ve bu nedenle mükemmel bir iþ çıkartma isteğim. Ancak sakınan göze çöp batar misali bir çok nokta istedðim gibi olmadı. Sanırım ilerleyen zamanda birazda deneyimimin artmasıyla yeni bir AH-1W yapacağım.
Modelde beni en zorlayan kısın hiç şüphesiz NTS oldu. Ancak Gerek Kağan beyin yapmış olduğu model ve anlatımları gerekse Ufuk beyin çekmiş olduğu referans resimleri müthiş yardımcı oldu. İkisinede çok teşekkür ederim.
Modelin özellikleri ve yaplan modifikasyonlar şöyle:
Model: Italeri AH-1W Super Cobra
Ölçek: 1/48
Detay Seti: Cobra Company Cockpit Set
Scratch: NTS, antenler, ızgaralar (hepsi metal ile değiştirildi), Kokpit ekipmanları kablolar vs,
Silahlar: TOW (Monogram AH-1S'den aþýrýldý)
Modelide iki önemli hata var, birincisi modelde FS kodu ile kullanmama rağmen yeşilin tutmamış olması ikincisi ise kamuflajın tam oturmamış olması. Bunda benim ilk UHU-TAC çalışmam olması önemli etken. Sanırım el becerimi geliþtirmeliyim.
Yarumlarýnýzý bekliyorum.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img520.imageshack.us/img520/9236/1002008vh5.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img520.imageshack.us/img520/7293/1002009an9.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img520.imageshack.us/img520/8954/1002010by6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img402.imageshack.us/img402/6946/1002011tj4.jpg]
Modelin kızak dikmeleri bizimkinden farklı olduğu için yaniden yapıldı. Plastikten yapılsa tutmaya bilirdi ben işi sağlama alarak duvar çivisi kullandım :)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img213.imageshack.us/img213/2411/1002013sh9.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img402.imageshack.us/img402/4694/1002014sc9.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img213.imageshack.us/img213/7623/1002015mo7.jpg]
Buranda yer alan mast'ýn içerisine kamera ves yapmıştım ancak camına smoke atınca kayboldu gitti :)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img402.imageshack.us/img402/4083/1002017ko6.jpg]
Iþýklandýrmalarý önce silver üzerine clear boyalar ile yaptım. özellikle şeffaf parçalarda çok iyi duruyor.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img402.imageshack.us/img402/6623/1002018jh1.jpg]
Bitti...
Kamuflajda maske için sadece uhutac mý kullandın? Görüldüğü kadarıyla kaçaklar olmuş, geçiş yerleri birbirine kaynamış bir iki yerde göze çarpıyor. Maskeleme yönteminde değişikliğe gitmen gerek gibi. Bir de sağ kuyruk tarafında Türk Kara Kuvvetleri çıkartması belli olmuş üst kısımdan, sanırım egsoz isi yaparken kullandığın malzeme çıkartmanın etrafına toplanmış.
İki şey soracağım. Birincisi, helikopter üzerindeki perçinler veya gövde çizgisi gibi detayları biraz daha ortaya çıkarmak için herhangi bir işlem veya genelinde tonlama yapacak mısın? İkincisi de, özellikle bir daha bundan yapacaksan kokpit camını compound ile ovalamak veya future'a daldırmak gibi şeyler mümkün olur mu? Yakın çekimlerde şeffaf yerlerde çizikler görülüyor gibi.
Çok çok güzel bir model, ellerine sağlık tekrardan.
Kamuflajda sadece geçişlerde UHU-TAC kullandım, açıkta kalan yerleri maskelemek için Maske bandı kullandım. Dediğim gibi ilk UHU-TAC kullanýþýmdý açıkçası acemiliğime geldi. Zaten kamuflajı da oturtamamam bundandır. Bİrde modelin giritisi çıkıntısı çok olunca tam şenlik oldu anlayacağın. Ancak ufak tefek rotuþlarý yapmayı planlıyorum.
Decal konusu tam bir komedi. Uzun uğraşlar sonucu lazer baskı yapabileceğim bir decal kağıdı getirttim ama hangi özalitçiye gittiysem kağıdı kabul etmedi. baskıda açarsa alete büyük zarar verir dediler açıkçası bende cesaret edemedim. Onların tabak kağıdı dedikleri şeffaf bir lazer baskı kağıdı var. O da su ile uygulaýyor. onu kullandım microlsol vs. acak bu kadar olabildi :(
Panel geçişlerine toz pastel ile bir uygulama düşünüyorum ama dediğim gibi modeli yapmak uzun sürünce o kısmı biraz öteledim. Cama gelince. Modelin maskesini sökünce birde baktım ki cama japon bulaşmış, elimde ne kadar malzeme varsa giriştim en son compound ile güzelce ovaladım ve vernikledim ama bu kadar düzeldi.
Dediğim gibi modelin yapımı uzayınca başına gelmedik kalmadı en son elimden kaydı içerisinden ses gelmeye başladı. Maskeyi açana kadar neler çektiğimi bilemezsin. sonra farkettim ki sace koltuk çıkmış yerinden :)
Yeni projem S-70A-28 Ama bu model deneyim açısından oldukça iyi oldu. Aynı hataları Black Hawk'da yapmamaya çalışacağım.
Yorumların için çok teşekkür.
Atlatýlan badireleri anlatınca, ortaya çıkanların mucize gibi olduğunu söylemek gerek. Dekaller de yerli üretim olarak Tamiya baz alınırsa oldukça başarılı, Sevgili Emre'nin değindiği dışında diğerleri oldukça parlamasýz ve taþmasýz görünüyor. Böyle de çok güzel ama çok az soldurma ve sadece ayrıntılar üzerine bir yıkama ile bilmem daha mý gerçekçilik katarsýnýz. Sizin zevkiniz sonuçta. Bir gün ben de bir K.K.K. AH-1W yapmayı çok istiyorum. Tekrar elinize sağlık :)
Şimdi önerim bu modeli bitmiş kabul ederek bir kenara ayırın. Derin bir nefes alın. Bitirmesi daha kolay bir kiti tamamlayýn.
Elleriniz kaşınırken diğer bir Türk modeline girişin :) Dekalleri basmak ki Cobra'da dekaller hep siyah gördüğüm kadarıyla o kadar da zor bir iþ değil. Elinizdeki renkli bir yazıcıda bunu kendiniz de yapabilirsiniz.
Ellerinize sağlık. Yeni bir helikopter modelinizi görmek üzere, iyi modeller...
Tolga
Herkese iyi modeller
Evet son operasyonlarda kullanılan AH-1W resimlerini gördüm dediğiniz gibi üzerinde birçok değişiklik var. Benim yaptığım biraz modele başladığım zamana ait yani zamanın gerisinde kaldım :)
Aslında AH-1W'ler kullanıma girdiğinden beri oldukça değişiklik geçirmiş. İlk modeller ABD'den alındığı gibi kullanılmış, zamanla eksoz, nts ve dediğiniz sistemler eklenmiş veya değiştirilmiş. Bu son da olmayacak gibi. Yeni bir alım yapılması planlanıyor, yeni gelecek modelleri merakla bekliyorum, acaba þu an ABD deniz piyadelerinde kullanılan yatay eksoz konfigrasyonu ile mi gelecek diye...
Kobra alımı