Merhaba arkadaslar
Bir arkadasımda Defender 110 model jeep mevcut, arac oldukca eski bir model olmasına ragmen 98 veya 99 senesinde kaportada olmak üzere tamamen yenilenmiş ancak o tarihte arkadaşımın babası aracı almış ve bugüne kadar neredeyse hiç kullanmamış. Araçta yoğun çürüme mevcut. Koltuklar döşeme çok kötü durumda. Arkadaşım bana aracı bedava vermeyi teklif etti "sen adam edersin" diye Tabi bu pek maket yapmaya benzemiyor Şimdi aracı toparlayabilirmiyim diye düşünüyorum çok eksiği ve tamiri var. Kaporta çürüklerinden frenlere kadar hatta direksyonu bile hidrolik değil. Nereden kimden yardım alacağımı bilemiyorum. Sizin bildiğiniz tanıdığınız veya yardımcı olabilecek birisini arıyorum. Sizce buna girmeye değer mi?
bende hem defender 110 hemde 90 var. Biri 71 diğeri 74 model. İkiside şu anda rizede köydeler zamanında çok araştırma yapmıştım bu araçlar için her konuda yardımcı olabilirim. yanlız arkadaşın sanırım piyasayı bilmiyor. Çünkü bu araçlar tahmininizden fazla ediyorlar. Eğer kaportası hala orjinal komple alüminyum ise para eder yok eğer sacla değiştirilmiş ise -ki kaporta tadilat gördü diyorsunuz ve çürüme olduğuna göre muhtemelen alüminyum paneller sacla değiştirilmiş çok para etmez. Şöyle örnek vereyim 71 model olan kısa şasi 90 modeli benzinli motoru var aslında durumu çok iyi değil ama İstanbulda bir kaç kişi 15milyar teklif ettiler uzun olan ise tamamen orjinal ve çok temiz durumda o ise 25-30milyar ediyor.
Toplamak fazla maliyetli olabilir eğer tamamen orjinal olsun derseniz sac olanlar alüminyum olanlarla değişecek diğerleri iyi durumda bile olsa kaporta panelleri bayağı tutabilir. Bu arada şehir neresi ben size usta önereyim aracı gösterin daha sağlıklı fikir alabilirsiniz
mavi olan mit'ten alınma içinde özel telsiz donanımı var yeşili ise ingiltere b.e'den ihale ile Ankaralı türkiyedeki en iyi land ustalarından İngiliz kemal almış bizde ondan aldık. İngiltereden gelmiş üzerine bir çanak anten konmuş ve 25yıl hiç kıpırdamadan radar görevi görmüş elçilik bahçesinde. Biz aldığımızda 25bin km'deydi. Şimdi ikiside dayımın acentasında jeep safarilerde yada gezilerde kullanılıyor.
Öncelikle teşekkür ederim. Ben İstanbuldayım. Arkadaşım aracı bedava veriyor ancak dediğim gibi çok işi var. Fotoğraflarını çekeceği yakındaö mailinizi verirseniz atarım. Defende çok sevdiğim ve bence hiç eskimeyen yüzü olan bir araç. Defender konusunda beni etkileyen nedenlerden birisi de Discovery Channel'da aracın en iyi 4x4 seçilmesiydi hatta Hummer'i bile solladı benim kişisel mailim [e-posta çıkarıldı] buradan yazışabiliriz.
Hummer'ı sollaması tesadüfi değil. Zira yürüyen aksamı ve kaportası inanılmaz dayanıklı bir araç. Bizim bu araçları ne şartlar altında kullandığımızı bilseniz şaşarsınız. Keza 2.resim anlatıyor sanırım. O araçta 60kişinin kamp malzemesi ve 4günlük yemeği var (2çuval rakı, bira, şarap dahil ) Ve o yollarda yürümek bile maharet ister. En büyük sorunu yağ değiştirir gibi bobin yakması. Sürekli bobin yakıyor. Orjinalide dahil olmak üzere kullanmadığımız çeşit kalmadı. İlginç olan her ikiside aynısını yapıyor ve konuştuğumuz tüm defender sahipleri aynı şeyden o kadar sık olmasada şikayetçi. Benim mailim [e-posta çıkarıldı] resimleri beklyorum. İstanbulda bildiğim usta yok ama eğer yolum düşerde ingiliz kemale uğrarsam sorarım.