Herkeze merhaba. Askerliği bitirdikten sonra modelcilik alemine geri dönmek ve elimin pasýný silmek için şöyle fazla zorlamayacak bi model olarak Revellin A-6 E TRAM intruderini seçtim. Daha önceki modellerimden farklı olarak bu sefer yapım aşamalarını da sizlerle paylaşmak ve eleştiri ve önerilerinizi dinlemek istedim.
Kit tatmin edici detaylara sahip çok zor olmayan bi kit gibi dumakta, bakalım hayırlısı diyoruz...
1-2 gündür kitin kokpitiyle meşgul olmaktayým. Ayrıca gövde parçalarını yerlerinden çıkarıp temizledim. Durum þu anda þu vaziyette. Kokpitle işim biraz yıkama ve kuru fýrçalamadan sonra bitecek ve gövdenin montajına başlayacam.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0220.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0234.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0222.jpg]
Yapım sürüyor. Gövdenin içine takılacak zımbırtılar takıldı, kokpit zor da olsa yerleştirildi ve gövde kapatıldı. Parçalar dikkatle yerleştirilince uyumlu bir şeklide oturdu. Alt kısımdaki 3. gövde parçasını yapım klavuzunda gösterildiği gibi iki yan gövde yapıştırıldıktan sonra oturtmak yerine önce gövdelerden birine alt parçayı yapýþtýrp sonra gövdeleri birbirine yapıştırmak kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Bir tek bu kısıma biraz dikkat etmek gerekli. Model bir iki ufacık yer dışında macun istemiyecek gibi.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0247.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0245.jpg] [Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0250.jpg] [Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0244.jpg]
Modelin yapımı devam etmekte. İlk başta bana uyumlu bi kit hissi verse de gövdeye eklenen hemen her parça macun ve zımpara istedi gibi. Özellikle kanatlar buna dahil. Hala tesviye işlemleri devam etmekte. Yakın zamanda boyama aşamasına gelecek.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0278.jpg] [Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0284.jpg] [Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0277.jpg]
Kanatlar ve burunu denedim, herhang bi sorun olmadan uyumlu olarak yapışacak gibi gözüküyolar. Hatta uyumlarýndan memnun bile kaldım. Ancak egzozlara gelirsek, aynen dediğiniz gibi seviye farkı var kanatlarla. Zaten bu sorun yüzünden bir süredir üretim aksamýþ durumda. Gözümün yediği bi anda dalacam bakalım tekrar.
KFKF Burun ile gövdenin birleşme yerindeki izin tamamen kaldýrýlmasý gerekiyor. Gerçek uçakta orada iz yok. Benimkinde biraz seviye farkı da olmuştu.
Gerçek uçakta burun kısmı o çizgi hattından yukarı doğru kalkarak radar anteni ve iff antenlerine ulaþýlmasýný sağlar. Seviye farkı varsa giderilir tabi ama o çizgi tamamen kaybedilmemeli bence.
Nahit bey KFKF'nin uyarýsýndan sonra baktığım uçağın çizimlerinde de orda bir panel birleşimi gözükmüyor. Sizin dediğiniz çizgi modeldeki burun gövde birleşiminin daha gerisinde bulunan çizgi sanırım. Yani bence de o çizgi ortadan kaldýrýlmalý
Yapıma aşama aşama ve fazla acele etmeden devam ediyorum. Son olarak uyumları oldukça kötü olan egzoz çıkışları monte edildi ve macun ve zımparalama yardımıyla kanatla aynı seviyeye getirildi. Sırada buruna gerekli ağırlıkları koyup burunu kapatmak var.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0289.jpg]baris2007-11-07 15:07:56
Buruna gerekli ağırlıkları koyup burunu kapatıp tesviyesini yaptıktan sonra kanatları ve inciğini cinciğini monte ettim. En son da kanopiyi, öndeki pencereleri şeffaf maviyle boyayıp, maskeledim ve monte ettim. Gerçi yapım klavuzunda böyle bir uygulamadan söz edilmiyodu ama gördüğüm bazı resimlerde öndeki camlarým mavi olması hoşuma gittiğinden ve biraz da şeffaf bi boyayı deneme amaçlı olarak bu uygulamayı yaptım. Alet sonunda boyamaya hazır olarak beni bekliyo.
Bu arada arkadaşlar çok olmasa da hafif eskimiş bi intruder yapmak istiyorum ama eskitme işleminde Kaan beyin yaptığı gibi toz pastel kullanmak istemiyorum. Çünkü bu uygulamada gördümki ne kadar uğraşırsanız uğraşın mutlaka modelin üzerinde imza mahiyetinde bi kaç parmak iziniz kalıyo. Eskitmeyi ve yamanmış boya görünümünü başka ne türlü yapabilirim diye sormak istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0305.jpg] [Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i152.photobucket.com/albums/s162/baristok/modellerim/A-6E%20yapim/IMG_0304.jpg]