Cobralardan devam ediyorum. Bu sefer AH-1T Daha sırada başlayacağım AH-1S var ama heralde uzunca bir süre Cobra görnek istemeyeceðim.
Bu modeli yedek parça için tuttuğum hurda iken toparladım. Elimde okadar fazla Cobra parçası vardı ki neden birtane toplamıyorum diyerek buna giriştim. Detaylar aşağıdadır.
Üretici: Italeri
Model: AH-1T Sea Cobra
Ölçek: 1/48
Detay seti: Yok
Ekleme: Izgaralar, Kokpit elemanları, tutamaklar scratch olarak yapıldı. Pervane aslına uygun olarak kesilip biçildi ve model erken dönem olduğundan ön sensörler traþlandý.
Hata: Kitin kendisi zaten hata :) Kokpit külliyen yanlış. Gerçeğe mümkün olduğunca yakın yapmaya çalıştım, eskitme biraz zayıf. Ve en önemli hatam kanopinin açılmayan taraflarını gövde ile eþitlememem oldu. Üşengeçlik ettim :( Fotoğraf makinasının tarih kısmı son resimde farkedilerek düzeltildi. :)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img261.imageshack.us/img261/9471/1001729im3.jpg][/URL]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img169.imageshack.us/img169/7217/1001732vn6.jpg][/URL]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img96.imageshack.us/img96/8070/1001733bg4.jpg][/URL]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img169.imageshack.us/img169/8117/1001735lk3.jpg][/URL]
Helikopter aslında bana göre uçağa göre daha kolay ben uçak işini kıvıramadım mesela :)
Ama helikopterin uçağa göre kesinlikle daha zor olan bir yanı var. Yer sıkıntısı :)
ACH-47 yapacam meret bittiğinde 1/48 C-130 kadar yer kaplıyor.
CH-47 aynı ölçek C-130 kadar yer almamalý mantıken. 53 alır tahminimce ama 47 o kadar büyük değil. Denizci CH-53'ü yaparsanız rotor katlanır da :] Bu arada sabah haberlerde Yunanistan'daki Orman yangýnlarýný gösteriyorlardý. Yangın üzerine su boşaltan çekirge kılıklı çirkin (???) bir alet gördüm. CH-54 olma ihtimali nedir adamların yangýnla mücadele ekiplerinde?
Paller ile neredeyse kaplıyor ya :(
Yunanistan'da kullanılan CH-54'ü bende gördüm. Sanırım Ericson'un. Zira operasyonel olarak CH-54 bir tek onlarda var.
Kesit model yapılırsa olabilir de böylesinde pek hoş olmaz . Ericson'unki olmayabilir. İtfaiye birimlerin abuk sabuk aletler görülebiliyor. Ben Amerika'da(Güney Amerika da olabilir) bir orman İtfaiye biriminde AH-1S Cobra bile gördüm. Tabii silah sistemleri çıkartılmıştı. Ne iþ yaptığını da bilemiyorum.
Bildiğim kadarıyla yanlışta olabilir tabi uçar durumdaki CH-54'lere sadece Erickson firması sahip. 80'lerde birçok inşaat işinde kullanýlýyorlardý ama işletim maaliyetleri sebebiyle piyasada birtek bunlar kalmış.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img293.imageshack.us/img293/6268/ch54hd7.jpg][/URL]
Bu arada AH-1'lerde yangın söndürmede kullanılıyor. Cobrayý bol bulunca... :D
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img251.imageshack.us/img251/7397/ah1fireun6.jpg][/URL]
Vay anasını bu da varmış! Benim gördüğüm kırmızı bir Cobra idi. Demek yaygın bir uygulama(en azından tahminimden daha yaygın). Skycrane2in altındaki su tankı mý? Öyle ise gördüğüm bu olabilir gerçekten.