Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
t-34/85 Tepenin Üstünde....
Foruma dön · Sayfa 1/1dioramam tepe üstüne çalýlarýn arasına konuşlanmış bir t-34/85 e ani baskın yapacak alman askerlerini konu alacak.
kendi airbrushım ile ilk denemem.
astar olarak revell 84 kullandım, tuzlu eskitme kullanacağım için alt tarafta görünen pas renklerini bunun ile yakalamayı düşünüyorum.(pas konusunda başka fikri olan???)
kite gelirsek, 1987 kalıp tamiyanın az zahmetli, çapaksız güzel kiti. 2 saatte toplanabilen güzel bi alet. bulabilirsem detay seti falan eklerim.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img59.imageshack.us/img59/2857/hpim6244ps6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img57.imageshack.us/img57/1686/hpim6243em2.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img57.imageshack.us/img57/5250/hpim6242xd5.jpg]
herkese iyi modellerr.
SweetChild
pas konusunda başka fikri olan???
1. Kuru fırcalama tekniğini kullanabilirsiniz.
2. Uygun renkte kuru kalem kullanabilirsiniz.
3. Tamiya'nın bu iþ için çıkardığı bir set vardı.
Kolay gelsin.
kamo da çok hatam var. üzerine yapılacak eklentiler konusunda önerilerinize açığım.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img259.imageshack.us/img259/6711/hpim6299aj2.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img259.imageshack.us/img259/7388/hpim6298ir6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img259.imageshack.us/img259/1382/hpim6297mg1.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img259.imageshack.us/img259/2840/hpim6296vo8.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img259.imageshack.us/img259/3644/hpim6295fc3.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img47.imageshack.us/img47/3724/hpim6294pd9.jpg]
kafalarına özen gösteriyom, bence figürü göstern kafası yüzündeki derinliktir, o yüzden tüm haftasonumu 1/35 kafaya ayýracam. (ne kadar sağlıklı bir zaman planlamasý olur, orasını bilemem ama ... :)
Hedefim 1/16 acepilot taki ayarı 35 e uygulamak
bkz:
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img252.imageshack.us/img252/7438/hpim58672sl.jpg]
bu arada dipnot: mp nin namlu ucu delinmiþtir :P
...ıııı kamo mu??? Servis üniformaları genelde düz renk olur Almanlar'ýn... Ben çamur içinde yuvarlanmış bir tipleme yaptığınızı düşündüm(alınmayın lütfen, kesinlikle çok güzel pislenmiş duruyor adamın üzeri başı ki en iyi kamuflaj da arazinin kendisi dðeil midir?:}).
tepenin üstü yerine caddede yolda veya bi çöküntü civarında olacak galiba t-34
şimdilik kafalar hariç dier yerler tamam gibi.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/1228/hpim6309fn8.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/5810/hpim6311qi6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/9522/hpim6314pv9.jpg]
Devamı...
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/7995/hpim6307vq1.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/1848/hpim6305jd6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img264.imageshack.us/img264/3597/hpim6306va6.jpg]
herkese iyi modeller.
1/Panzerfaust'u kullanan kisinin kendi can guvenligini saglayabilmek icin hedef aldigi tanktan bir miktar uzakta olmasi gerekir. Nihai halinde zemin ne boyda olacak bilmiyorum ama bunu dikkate almakta fayda olduguna inaniyorum. Gerekirse Panzerfaust'lu askeri pozisyon almak icin tanktan uzaklasmaya calisiyor yapmak tercih edilebilir.
2/ Galiba Water and Tan diye bilinen kamuflaji yapiyorsunuz. Heer yapacaksaniz duz gri/yesil ceket pantalon veya belki bir kiside atipik olarak Splinter ceket (her ne kadar SS paterni degilse de ender fotograflarda SS uzerinde de Splinter ceket gorulur), SS yapacaksaniz mevsime gore Dot kamuflaj (dot ceket/pantalon yazlik kumas oldugu icin genelde kisin kislik kiyafet uzerine kamuflaj amacli giyiliyordu) veya gene duz gri/yesil yapılsa daha iyi olurmus. Ama bu da bir Water and Tan tecrubesi olmus, artik bir daha Heer yaparsaniz anorak veya parkalarda bu tecrubenizi kullanirsiniz.
3/ Tozluklarin rengi yesilden ekmekligi boyadiginiz renge dogru cesitli tonlarda haki/sari olursa isabet olur. Benzer sekilde eger varsa Y askilarin, ozellikle sirt kisminda olabilir, derilerin ters dondugu bolgeleri siyah degil kahve rengi boyamayi tercih edebilirsiniz. D halkalarini (ekmeklik uzerindeki mesela) siyah boyamayin; gri/yesilin bir tonunda (daha acik ve mavisimsi bir tonunda mesela) boyamaniz daha gercekci bir hava verir; isterseniz boyasi dokulmus de yapmak mumkun olmali.
Iyi calismalar...