Üzerimdeki ölü topraðýný atmak için elimde ne kadar yarım kit var ise onları bitirmeye karar berdim. Bu Su-27 bir numaralı garip.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/2.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/1.jpg]
Firma revell olmasına rağmen köken itibari ile hasegawa imali 1/72 ölçeğinde bir kit. Kendisi bir ara forumdaki Su-27 salgýnýnda kapýlýnan gaz ile alınarak başlanmış olup kısa süren yapım süreci sonunda kutu içinde yýllanmaya býrakýlmýþtýr. Kit açıkcası beni hiç memnun etmedi. Kokpit ve iniş takımlarının yuvalarındaki detaylar koca bir hiç. Önce acaba iniş takımı kapaklarını kapatarak yapsam olurmu diye düşündüm ama kapaklar yerlerine kesinlikle uymuyor. O yüzden ıvır zývýra çok takılmadan bitirmeyi düşünüyorum. Trumpeterde zaten 1/72 Su-27 çıkarıyormuş, onu daha güzel yaparım :)oy612007-02-21 15:55:16
Parçalarının bir biri ile olan uyumu iyi ve fazla macun işi çıkmadan halledilebilecek bir kit. Tek sorun çıkaran yeri bu tarz ayrık motora sahip tüm uçakların ortak sorunu olan hava alıklarının arkaya doğru uzanan kısım ile birleşmesi oldu. Belki dikkatli bir montaj ile bu sorun bile yaþanmayabilirdi.
İlk kamuflajı attım. Pre-shade ile istediğim etkiyi yakaladım. Boya olarak testors'un flanker renklerini kullanacağım. Gerçi bu renklerin doğru olmadığı söyleniyor ama bana güzel göründüler.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/7.jpg]
Bu akşam bu hale getirip bıraktım. Kamuflajı serbest el olarak atıp maskeleme ile filan uğraşmadım. Aslında soft mask ile çok daha iyi bir sonuç elde edilirdi. Birde renkler koyulaþýnca pre-shadeden ortada birşey kalmadı. Artık buralarada post shade yaparız.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/11.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/12.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i29.photobucket.com/albums/c280/oy61/Su-27/13.jpg]
Osman bey merhaba, Su-27 çok güzel bi uçak ve siz de gerçekten hakkını veriyosunuz. Elinize sağlık çok güzel gidiyo. Bizim de canımız pilotçuðun da dediği gibi Su-27 yapmayı çekiyo sayenizde :)
Melih, Barış valla kiti açıkcası çok tavsiye etmiyorum yukarıdaki yazdığım nedenlerden dolayı ama acil Su-27 krizi tuttuysa bulduğunuz yerde alın çünkü revell bu kiti artık paketlemiyor ve fiyatına görede fena kit sayılmaz. Beklerseniz trumpeter bu sene 1/72 Su-27 çıkaracak kalite olarak bundan fersah fersah ileride olacağına eminim. Zafer durmak yok merak etme, asıl sonrasını bir gör :D Motive mesajarý için hepinize teşekkür :)
Sen Fireman'e bakma OY61 kardeş, o ne dediğini bilmiyo, bu hafta maket yapamadı ya ondan öyle saldýrýyor :)
Ben de almıştım bu maketi ama yapabileceğimi sanmadýðýndan bıraktım, sizinkinin bitmiş halini bekliyoruz
kolay gelsin