MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

Boya Kabini İcin YARDIM

Foruma dön · Sayfa 1/1

Başlatan: HADES · Başlangıç: 2007-02-03 08:14:27 · 3 mesaj · Son mesaj: 2007-02-03 09:23:59

HADES · 2007-02-03 08:14:27 · #46703

Cok uzun bir aradan sonra merhabalar herkese. Havaların iyi gitmekteki ýsrarlarý yüzünden motosiklet/dağ aksiyonlarýna daha cok egildim. Maketler yarım yamalak beni bekliyor.

   Bu aksam boya kabinine başlıyorum. Eski bir aspiratörü kullanacagım . SİZCE aspiratörü ters cevirip zemindenmi çekiş saylasam.. yoksa üste asýp kabindeki hava/boya karýsýmýný yukarıya dogrumu ceksem.. ikisinide gördüm ama hangisi kullanıslı olur.   fikirleriniz için şimdiden tesekkürler güzel modeller dilerim

Melih Pekol · 2007-02-03 09:03:34 · #46706

mümkün olduğunca alt ve arka derim (yerçekimi)

KucukEniste · 2007-02-03 09:23:59 · #46708

Yukarı koymayın, çünkü çekimle havalanan fakat bir şekilde fan gücünün yetmeyip tutamadýðý partiküller tekrar aşağı, yani boyadığınız modele doğru düşer.

Verimli çalışan 2 model vardır:

1- Fan aşağıda: Yerçekimi de sizin için çalışacağı için en verimlisidir. Modele yapýþamayan boya partikülleri kendi ağırlıklar ve fanın çekim gücüyle aşağı çekilip gider, rahat edersiniz. Dezavantajı, tasarım ve uygulamasının güçlüğü. Bu sistemi "ıslak" şekilde kullanan amcalar da gördüm, partikülleri ıslatılmış veya sulu bir yerden geçirip fazladan filtreleme saðlýyorlardý ama tasarımları biraz karýþýktý.

2) Kabin arkasından çekiş : Alttan çekiş kadar verimli kabul edilmese de, hava önden geleceği ve fan rahat tahliye yapacağı için üstten çekişe göre çok etkili. Sonuçta fan, sizin pistoleyi genelde tutacaðýnýz yönde olduğu için partikülleri kolayca toplar. Hava akışı da pistoleden fana doğru olacağı için modelin üzerine geri dönüş olması oldukça güç olacaktır. Tasarlanması ve uygulaması bence alttan çekişli sistemlere göre çok kolay, yeteri kadar kuvvetli bir fanýnýz olduğu sürece sıfır koku-sıfır boya partikülü ile çalışabilirsiniz.

Konuyla ilgili sitenin MAKALELER bölümünde yazmış olduğum bir boyahane makalesi var, belki fikir edinmek için yardımcı olabilir.

Son olarak, fan önüne filtre koymayı unutmayın. Hem fanın ömrü hem de güvenlik açısından iyidir.

Kolay gelsin!