MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

"Camsil" inceltici olur mu?

Foruma dön · Sayfa 1/1

Başlatan: Clumsy · Başlangıç: 2007-01-06 23:56:48 · 5 mesaj · Son mesaj: 2007-01-07 06:50:24

Clumsy · 2007-01-06 23:56:48 · #45275

Geçtiğimiz hafta içinde Singapur' daki maketçileri dolaşırken Vallejo marka boyalar için de inceltici arıyordum. Bir dükkandaki satıcı ise cam sileceðinin inceltici olarak kullanıldığını söyleyip raftaki mavi renkli sıvıyla dolu şişeleri gösterdi.
Bu sabah yaptığım denemelerde Aeromaster, Polly-Scale ve JPS marka boyaların tatmin edici şekilde camsil ile inceltilebildiklerine şahit oldum.
Farkına varmam geç oldu ya da olmadı ama adını uzun zamandır duymadığım için bana yeni olan bu bilginin Türk modelcilik camiası için de yeni olabileceği kanısındayım; ya da artık 2. Narita olayının yegâne "zalat"ý olduğumu kabul ediyorum şimdiden :)
Pek tabii bunu bilip de daha önceden paylaþmamýþ kişileri de kınıyorum şimdiden :)
Şimdi artık stoktaki diğer marka boyaları da kullanmanın zamanı geldi:)
Saygılarımla,
not: zalat kelimesi şahsım tarafından zikredilen bir kelimedir; zalat, salatalık kelimesinin salat kısmının yumuşatılmış, dolayısıyla hýyar kelimesinin kibar halidir :)copilot_clumsy2007-01-07 00:03:16

oy61 · 2007-01-07 01:33:25 · #45278

Bilgi için teşekkürler. Peki acaba cam sil future yerinede kullanılabilir mi?

KucukEniste · 2007-01-07 02:16:07 · #45280

Kullanılmaz. Cam-sil doğru biliyorsam amonyak katkılı temizleme zoziği. Future ise cila. İkisi birbirinden çok farklı şeyler, hatta belki Cam-sil future temizlemek için kullanılabilir :)

harslan · 2007-01-07 05:18:35 · #45281

İnceltici olarak hiç kullanmadım, fakat tamiya ve gunze akrilikleri tabancadan temizlemek ve boya çıkartmak için düzenli olarak kullanıyorum. Tiner'den çok daha sağlıklı bir sonuç sunuyor.

Future ile ilgili olarak hem inceltici hem de temizleyici olarak memnuniyet ile kullanıyorum. future içine birkaç damla damlatýldýðýnda kuruyp tabancanın týkanmasýna da engel oluyor. En son olarak da future atılmış makedin üzerine temizleme amaçlı koyduğum camsil'i 1 tur atıyorum. Gayet memnun edici sonuçlar ortaya çıkıyor.

Tek önemli nokta camsil'in amonyak bazlı olması. Ben mr muscle'ýn mavi olanını kullanıyorum. Hanımla paylaşıyoruz. :)

Hakan

Captainairbus · 2007-01-07 06:50:24 · #45284

Mr muscle cam temizleyici, test edildi, Vallejo model colour boyalar da onaylandı.
Henüz maket üzerinde denemedim ama kuruma süreci alkole yakın. Alkol ile Vallejo kamuflajda birbirini sevmiyor.Daha evvel düz boyamalarda alkolle inceltmiştim sonuç olumluydu ama kamuflede pek istenenen sonuç olmamıştı. Ben de copilot_clumsy'den Vallejo için tiner istemiştim oda bana camsil getirmiş :)