Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
bir fikir:)
Foruma dön · Sayfa 1/2bazı zamanlarda aramızda para toplayalım.3 lira 5 lira çok değil.bir hesapta bu para toplansın.mesela adminlerden birinin.sonra bu parayla bir kit alınsın ve bir çekiliþ düzenlenerek katýlanlardan birine hediye edilsin.kitten artan parayıda güzel bir amaca baðýþlarýz mesela yoksullara yada eğitime yada buna benzer bir hayır işine..
öyle bi aklıma geldi;)
=D
ya da bulabilirsek ihtiyaç sahibi maket gönüllülerine..
Ben ortak projelerin, ozellikle de ayni olcekte yapilanlarin cok cok faydali olduguna inaniyorum, ne dersiniz ortak bir proje duzenleme fikrine?
hemen aklima gelen birkac ortak proje konusu: (fikirleri baska yabanci sitelerden asirmis olabilme sansim yuksek :) )
Helikopter ortak projesi
Ucak ortak projesi (WWII Alman/Rus/Amerikan/Ingiliz/Japon)
Modern jet (Belirli bir zaman dilimi ya da tek bir ucak)
WWI ucak vs.
Ek olarak, içinde para toplamak geçen her türlü faaliyetin forumun tüzel bir kişiliği olmaması nedeniyle sevimsizleþebileceðini, kişisel sataþmalara yol açabileceðini ve para toplama/vs işini yapacak insanlara fazladan sorumluluk bindirebileceðini düşünmeden edemiyorum. Sonra "Filanca maketçilerden para kesiyormuuuþ, tanýdýklarýna maket alýyormuuuþ" gibi dedikodular dönmesin.
para konusundaki endiseleriniz de beni dusundurdu dogrusu, belki de haklisiniz bu para isine girilmemesi en dogru secim olabilir.
Emroglan
Sonra "Filanca maketçilerden para kesiyormuuuþ, tanýdýklarýna maket alýyormuuuþ" gibi dedikodular dönmesin.
Emre'cim tedirgin olmakta haklısın, ancak böyle düþünebilecek/dedikodu yapabilecek insanlar zaten samimiyetsizdir, forumda birçok insan yüz yüze görüþemese de artık birbirlerini tanýyorlar. Ben şahsen foruma girdiğimde evin bir odasına girmiş ve kırk yıllık arkadaşlarımla yazýþýyormuþ hissine kapılıyorum, bir yandan da böyle bir organizasyona isteyen girer, kimseye cebir kullanmayýz :)
Emre'ye not: 'C Planı' hakkında kamuoyunun tepkisi nedir? :)
ben böyle bi sevimsizliðin çıkacağı görüþünde değilim.
Güzel bir fikir cidden !!!
Burak
tabiki burda güven esas.mesela maket alıp satýyoruz kendi aramızda.birbirimize önce para gönderip sonra maket gönderiyoruz.hemde 30 40 50 100 150ytl gibi paralar sözkonusu.
ben böyle bi sevimsizliðin çıkacağı görüþünde değilim.
Benim başıma geldi böyle birşey.Ares2006-12-12 13:25:15
Bu nedenle fikir güzel ama parasal hususlar olmamalı.
Şahsi bir çok tecrübe ile sabittir.
ama ben þu şekilde bi ayrım yapılması taraftarıyım.
ustalar, çaylaklar.
çaylak dediğim kendini gerçekten çaylak görenler.(ben gibi)
böylece daha spesifik bi yarışma olur.
SweetChild
diyeceksiniz gene ayrımcılık yapılacak diye.
ama ben þu şekilde bi ayrım yapılması taraftarıyım.
ustalar, çaylaklar.
çaylak dediğim kendini gerçekten çaylak görenler.(ben gibi)
böylece daha spesifik bi yarışma olur.
Bu fikre pek katılamayacağım keza yarışma ruhuna bence aykırı bir durum olacaktır. Öte yandan yurtdışında gerek internet üzerindeki gerekse resmi kurumlar tarafından yapılan model yarışmalarında bu tip bir ayrım sözkonusu değil. Mevcut yarışmalarda temelde kategoriler ikiye bölünüyor, 17 yaş ve altı ki junior tabir ediliyor, 18 yaş ve üstü. Çok kapsamlı yarışmalarda IPMS Nationals gibi ise geleneksel olmamakla birlikte bazı branþlarda masters (muadili ustalar) kategorisi açılıyor, bu kategoriye giren modellerde ağır tadilat yada sıfırdan imal edilme gibi özellikler aranıyor(burdaki yarışmalarda sürenin bir buçuk olarak belirlenmesi zaten bu tip bir sınıfın açılmasını potansiyel itibariyle zora sokar)
Öte yandan usta çırak ayrımını yapmakta bizlere düşmez kanaatimdeyim keza model yapan kişi hala öğrenme sürecindeyse ki bu hepimiz için geçerli bu, yerine göre yeni başlayan birinden bile alternatif çözümler kapmaktadýr. Birde þu gerçeği gözönüne almak lazım, bir yanda senelerdir model yapıp belli bir noktada takılı kalan bazı modelciler bu tip başta yapılan ayrımcılık yüzünden usta olarak haketmedikleri halde payelendirilirken, öbür tarafta þu güne kadar 10 civarında model bitirmesine karşın teknik ve kalite olarak onları fersah fersah aşan modelciler de mevcuttur (net örnek vermek gerekirse misal Ceki). İşte bu noktada usta kim çırak kim şeklinde ayrım yapmak bu tip bir organizasyonda bizlere bu yüzden düşmez.
Başa dönersek, yarışma ruhu dahilindeki amaç, kişinin becerisini zorlayıp tatlı ve seviyeli bir rekabet dahilinde kendini müspet yönde geliþtirmesidir. Sanal bir ayrım yapıp usta çırak yaftalarý yapıştırmak kişilere bu ruha aykırıdır.