Merhaba abilerim.Revell in bu kitini aldım.Güzel bir kite benziyordu.Kokpit detayı filan oldukça iyi.
Ama bol miktarda kalıp izi çapağı ve pisliği var.Ayrıca gövdenin ön kısmı ile arka kısmı birbirine tam oturmuyor macun istiyor.Ooooof daha bir dolu sorunu var gibi.Ben henüz sadece uyumlarını test ettim.Şimdilik trumpeter in 32 lik yak-18 ini yapıyorum.Neyse...Bu Mig-21 kiti hakkında bilginiz var mı yaparken nerelere dikkat etmeliyim bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılar...
Kokpit detayı iyi yazmışsınız ama nerdeyse hepsi yanlış.Benimkinin çoğu tamam olduğu halde ,gazı kaçmış yatıyor.Koltuğun yarısını,yan ve ön alet panellerinin tamamını elde yapıp,pilotuda iliştirip kokpiti kapadıktan sonra bıraktım.Ucuz olmasından işkillenmeliydim.Revell için utanç verici!
40 liraya 32 lik mig-21 ben de şüphelenmeliydim.....
Halbuki kokpit zemini filan oldukça iyi gözüküyordu.Gösterge de fena değildi.Pilotu koyup kanopiyi kaparsam gözükmez herhalde bayağı bir kısmı...
Başka bir bilginiz var mı.Ben kanatların gövdeye tam oturmadığını da fark ettim.Ağlıycam ya :D Lanet olsun 32 lik trumpeter de çok pahalıııı:(
Neyse sizin daha bilginiz varsa yazabilirmisiniz?akhilleus39016,9134259259
yarın(cuma)resmini çekerim elimde makine yok ta yan komşudan yararlanıyom murat ağabey.
Ya bence kaçın ben bu yaşımda bir hata ettim bari başkalarının sinir hücrelerinin hayatı kaymasın :D
Ama her şeye rağmen deneyim olsun diye yapacam bu kiti.Çünkü mig-21 en sevdiğim uçaklardan biri ve mutlaka 32 ölçeklik bitane yapmak istiyorum.
Neyse kit hakkında bilgisi olan abilerim yazabilirler mi acaba ??
Ben Revell'in 1/32 ölçekte He162A dışında bir tek düzgün kitini görmedim.(Fw190D-9 Hasegawa olduğu için onu saymıyorum)Bu nedenle Revell kitleri için harcanan paraya da emek ve zamana da yazıktır.Hasegawa,Trumpeter ve Tamiya gerçekten bu ölçekte müthiş kitler yapıyor.En son Tamiya A6M-2b kitini aldım. insan kutusunu açmaya kıyamıyor.ben biraz da paraya kıyarak yeni nesil kitlerin yapılmasını daha uygun buluyorum.çünkü her kuruşuna değdiği gibi emeğimizin karşılığını da fazlasıyla veriyor.Bence tecrübeli ve yetenekli modelci zaten elini attığı her modelde iyi sonuç alır asıl benim gibi bilgi, tecrübe ve yetenekleri sınırlı modelcilerin hiç olmazsa düzgün modeller yaparak tecrübe kazanması ve extradan düzeltme, tesfiye ile gerçeğe uygunluğu(accuracy) sağlama gibi bunaltıcı süreçlerle en azından çok fazla uğraşmak zorunda kalmaması gerektiği düşüncesindeyim.kötü kitlerle yapılan başlangıçlar ciddi heves kırılmalarına yol açıyor.(kendimden biliyorum)Ancak bu elbette benim kişisel görüşümdür.
herkese iyi ve huzurlu modeller diliyorum. saygılar.
Revell'in 1/32 olcekte cok iyi kitleri var, aklima ilk gelenler yeni kalip RF-4E,F-4E/F,Mig-29/Mig-29UB,Tornado ve Hawker Hunter kitleri. Bunlar her acidan piyasadaki tum markalarla rahatlikla yarisabilecek, gercekten cok kaliteli kitler.
Maalesef bu Mig-21 kiti bunlardan degil, oldukca eski bir kalip ve gunumuzde Trumpeter Mig-21 kiti varken acikcasi tercih edilebilecek bir kit degil. Ancak biraz dikkatle iyi sonuclar alinabiliyor benim Internet'te gorebildigim kadariyla. Yine de detay ve hatta boyutlar olarak onemli yanlisliklari var.
Hmmm... Bendeki henüz kapağı açılmamış Revell 1:32 P38 Lightning nasıl bir bilen var mıdır ? Eyvah şimdi o kiti açıp da mide spazmı mı geçireceğiz yani ? :S
P 38 eski Monogram kiti sanıyorum(emin değilim) yakından gördüm, dışa detay, can sıkıcı bir kitti. Şayet aynı 1/32 Revell P38'den bahsediyorsak. Şayet Monogram ise çoğo yeniden basım eski kalıp kit gibi sorunları olması normal. Özellikle Revell'in bastığı eski Matchbox kitler korku filmi gibi. Önce "Yahu Matchbox bu kadar kötü müydü yahu??" diye düşünmüp sonra tekrar elime eski Matchbox modeller geçirince kalıp eskimesi olduğunu farkettim. Aklınızda bulunsun. Matchbox da bulursanız tavsiye ederim(hadiim olmayarak) zira detaylar vs çok doğru olmayavilir ama oturma vs olarak şiir gibi oluyorlar genelde. Modelci(ehem...detaya bakmayan acemi modelci yani ben) dostu firma Matchbox:]
Yukarıda bahsi geçen, Revell'in 1/32 ölçekli Mig 21,P 38,P 47 vb. kitleri 60'lı yıllarda yapılan kalıplardan basılıyor.Dolayısı ile Revell'in günümüz teknolojisi ile yaptığı yeni kitleri de aynı klasmanda değerlendirmek bence yanlış olur.Kaldı ki Mig 21'in SPS versiyonu 1/32 ölçek olarak iyi ya da kötü sadece Revell'de var.Bugün itibarıyla 40 yıllık kalıptan maket üretip satmanın doğru olup olmadığı tartışılır,neticede ticari bir konudur.Ama maket almadan önce, internet dediğimiz nimetten bir kritik yapmanın faydası var herhalde.
Selamlar yine...
Kitin resimlerini çektim.Çok berbat bit kit.En olmaz yerlerde kalıp izleri var parçalar birbirine uyumlu değil.
hatalı bir gösterge paneli
işte bu da pilot yamuk da olsa biraz fena gözükmüyor kokpitBlackbird39018,0792592593
daha bir çok olur olmadık yeri kalıp izleri ile dolu onları görüntüleyemedim ama uçağın dışında iniş takımları kapaklarında vs vs bir dolu yerlerde varlarBlackbird39018,0825925926