Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Yardım! :):):)
Foruma dön · Sayfa 1/2Adım Ozan.Henüz daha 14 yaşındayım.Uzun süredir yaklaşık 8 yaşımdan beri uçak maketleri yapıyorum.Maketleri oldukça güzel bir şekilde monte ediyorum.Hatta kokpiti ve iniş takımlarını detaylandırdığım çalışmalarım bile oldu.Ama maketlerimi bir türlü doğru düzgün boyayamıyorum(kokpit dışında).Boyamaya çalıştığım tüm maketleri berbat ettim:).Bana boya konusunda biraz yardımcı olursanız çok sevnirim.En kısa zamanda bir kaç çalışmanın resmini koyacağım.
sevgi ve saygılarımla...
bak şimdi bende senin gibi ilk önceleri maketleri alıyodum boyamadan birleştiriyodum.gayette güzel birleştirirdim ama boyadığım zaman o kadar temiz olmazdı.
daha temiz daha güzel maketler yapmanın tek sırrı zaman ve tecrübe.sende yaptıkça her yaptığının bir öncekinden iyi olduğunu görüceksin zaten.
maketleri çoğu modelci airbrush ile boyar.ne olduğunu biliyosundur.fırça ile iz bırakmadan ve güzelce boyamanın yolu kaliteli fırçalar kullanmak ve boyayıda tam olması gerektiği kadar inceltmektir.boya kalın olursa fırça izleri kalır katman kalın olur,boyan çok ince olursada plastiğin üstünden akar gider örtmez.
bu karışım oranını kendin denemeler yaparak bulabilirsin boş bir plastik kap üzerinde.mesela yoğurt kabını yıka onunla.
temelde bu dediğim tabi ama daha ilerki safhalarda çok farklı teknikler ve el becerileri girer devreye.yazmaklada bitmez.zamanla sora sora bulabilirsin.
[e-posta çıkarıldı] msn adresim.kafana takıldıklarını sorabilirsin istersen elimden geldiğince yardımcı olurum sana.
hadi kolay gelsin:)
bir süre airbrusha gecmeden elle çalışacaksın sanırım,bende Burak kardeşime katılıyorum,fırcayla elin kırılsın başlarda revell yada italerinin,PM'nin 72 ölcek uçaklarını boyamaya calış,zamanla elin kırılacak..asla begenmediğin bir sonuçla karşılaşınca yılma,bugun sayfamızda boy gösteren tüm üstatlar,büyükler hep aynı yollardan gectiler.. eminim bu uğurda yüzlerce maket vitrin yerine belediye çöplüğüne gitmiştir..
Merak ettiğin herşeyde biz abilerin buralarda olacağız..
Modelini birleştirmeyi tamamladıktan sonra boyaya başlamadan modelini güzelce suyun altında yıka. hatta eski bir diş fırçasıyla fırçala. Daha sonra tozsuz bir yerde kurumaya bırak.
Boyamada kullandığın fırçanın kalitesi sonucu %100 etkiler. bu yüzden kaliteli bir fırça kullan. Büyük kırtasiye veya resim malzemeleri satan mağazalarda bulabileceğin sentetik kıllı 123 serisi fırçalar bu iş için ideal bence.
Ben boyayı mümkün olduğunca inceltip yüzeyi 2 ince kat halinde boyamayı tercih ediyorum. ilk kat plastiği tam olarak kapatmıyıp dalgalı bi görüntü bıraksa da ikinci kat istenen kapatmayı sağlıyo. Böylece modelinde detayları kapatmayan düzgün bir boya elde edebilirsin.
ve son olarak her kat boyanın 1 güne yakın kurumasına müsaade et.
Bunlar benim de bu gibi sitelerdeki makaleleri ve yazılanları okuyarak ve modellerimde uygulayarak edindiğim bilgiler. Görüceksinki sen de el alışkanlığı edine edine giderek daha güzel modeller yapmaya başlıyacaksın.
Saflarimiza biri daha katildi!:))
Oncelikle arastirma konusunda ilerlemeni oneririm...Bu durum, hedefledigin model ile ilgili olarak yapacagin calisamalarin gercege uygunlugunu destekleyecektir...
Arastirmalarin uzun saatler, gunler alabilir; ama sen yilmadan, modelinin hangi yilda, nerede ve hangi gorevde kullanildigini ogrenmelisin...Dokumanlarin elde edilmesi konusunda ise sanslisin; zira elinde internet gibi guclu bir avantajin var!:)
Sonrasi, yapim teknikleri ve kisisel beceri ile alakali...O'nu da rahatlikta yapacagina emin ol!
iyi modeller...
Elbe1 abicim önerilerini dikkate alacam hepinize çok teşekkür ederim :)
Bir de sizlerden yine bir konuda daha yardım istiyorum.Acaba dolgu macunlarını nasıl kullanmalıyım kullanırken nelere dikkat etmeliyim??Bu konuda da beni aydınlatırsanız çok sevinirim
pilotcuk
bana kalırsa airbrush alma şansın yoksa 1/144 revell kitleriyle fırça boyamanı geliştirmeni tavsiye ederim.
Alınıyorum ama Melih:}
Katılmıyorum, Jolly Rogers olsa olsa en karizmatik F-4 filosu olur:}
pilotcuk
Oölçek boyamak zordur(bence).bana kalırsa airbrush alma şansın yoksa 1/144 revell kitleriyle fırça boyamanı geliştirmeni tavsiye ederim.Macun istemeyen kaliteli kitlerdir.Bunun yanında fırçaydı sprey di sorun etme airbrushım yok diye.Bak Üstüncan kardeşim(SHAW) Spreyle boyar ve bunun yanında kokpitleri falan fırçayla yapar.
1/144 uçak boyayacaksan, airbruh da yoksa, Tamiya sprey boyalar imdadına yetişiyor, hatta ben olayı abartıp 1/32 mig-3 bile boyadım spreyle (kış kamosu tabi ki :)
1/144 de fırçayla istediğin sonucu alamazsın. Tamiya spreyler pahalıdır ama seni memnun edecek sonuçlar verir ;) airbrush alana kadar Tamiya spreyle yapabilirsin. Ama askeri modeller yapacaksan, çok alengirli kamuflaj işlerine girme derim, spreyle kamo zor iş :S
pilotcuk
Ona rağmen Revell in 50. yıl yarışmasında ki dünya çapında bir yarışmadır 18. oldu.gayet te iyi bir sonuç.
evet ben 1/144 revell A380 i iki şişe TS-26 tamiya ile boyadım, uçağın altını fırça ile boyadım (bunu sakın yapma :) bir de üzerine 18. olup, hediye olarak 1/32 Tornado gönderdiler :D
pilotcuk
...şimdi bütün abilerim söyleyene bak diyor ama...
Söyleyene bak :P
neyse...
Pilot abicim dediklerini mutlaka yapacam.Yani en azından boya denemelerini 1/144 ölçek üzerinde yapacam.
Önerileriniz ve ilgilendiğiniz için teşekkürler...
(üstüncan abi 1/32 tornado tiger meet mi acaba :)??)
Blackbird
üstüncan abi 1/32 tornado tiger meet mi acaba :)??)
EEEVEEETTTTTT tigermeet :D
OKS bitmiş geçmiş olsun, hatta tebrikler :)shaw38978,637037037