Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
revel cutty sark
Foruma dön · Sayfa 1/1soru 1 : yelkenleri monte etmeden gemiyi boyamalımıyım
soru 2 : yelken ipleri konusunda kolaylık sağlayacak bir yönetem varmı
soru 3 : diğer konularda dikkat etmem gereken bir şey varmı
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img86.imageshack.us/img86/3440/cuty3pu6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img86.imageshack.us/img86/2460/cuty2oz9.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img60.imageshack.us/img60/175/cuty1pa6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img164.imageshack.us/img164/6518/cuty4hd6.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img105.imageshack.us/img105/624/cuty5wn7.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img105.imageshack.us/img105/3756/cuty6uk7.jpg]
En azından alt bölümlerini monte etseydiniz daha iyi olurdu.
2. sorunuzun cevabı maalesef olumsuz.Yapa yapa alışmak dışında kolay bi yol yok.
Buraya kadar geldikten sonra 3. sorunun pek gereği kalmamış aslında ama bu aşamadan sonra takıldığınız yerler olursa cevaplamaya çalışırız elbette.
Birde tüm maketi boyamakta fayda var.Siyahları da boyamanız yerinde olur bence.
Not:Humbrol 196 beyaz değil çok açık bir gridir.
Gemilerde bütün renkleri matt kullanın. Boyamayı ise gövdeyi bile toplamadan her parçayı ayrı ayrı yapıştırmadan önce yapın. Yelkenli gemilerde montaj sonrası bir çok bölgeye fırça girmez veya sorun açar. Siyah kısımları da boyayın. Unutmayınki bu gemiler orjinalinde zaten fırça ile boyanmıştır. Boyada biraz dalga ve renk değimi olabilir. Bu daha gerçekçi olur. Heller gemilerin içinden çıkan bir gergef var tırmanma ipleri için. Ayarlanabiliyor, her ölçek için de kullanılabilir. Gerçek ipten yapın yapıştırarak (Japon ile) muhteşem oluyor. Bir de plastik yelken kullanmayın pek gerçekçi olmuyor. Kağıt peçeteden toplanmış biçimde yapın. Böylece güverte detayları da güme gitmez. Kolay gelsin.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img83.imageshack.us/img83/2664/cuty7qw4.jpg]
direklerde hazır oldu. Bu arada güvertede unutduğum bi kaç parça daha varmış onlarıda taktım ama flikalardan 2 si ve bunların ıvır zıvırı beklemede hala daha.
direkleri boyadadım ve bu aşamada kendime bolca küfür ettim. en iyisi direkleri toplamadan önce boyamakmış geç oldu ama anladım. :)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img330.imageshack.us/img330/2971/cuty10tg7.jpg]
Sanırım bu model burda kalır. İplerin için emekli olmam gerek gibi geliyor :(