Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
THK Spitfire VB Trop
Foruma dön · Sayfa 1/1Hatalarıma rağmen bizim uçaklardan birini yapmak büyük keyif verdi.Daha önce denememiş arkadaşlara tavsiye eder,herkese iyi haftalar dilerim...
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v305/Ediz/d1.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v305/Ediz/d4.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v305/Ediz/d3-1.jpg]Ediz38914,979525463
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img.photobucket.com/albums/v305/Ediz/d5.jpg]
bunu gördükten sonra hemen bi tane yapmak isteği uyandı.
pmin o modelini yapmış,suluboya ile boyamış,annemin tırnak cilası ile verniklemiş sonrada ortaokuldaki ingilizce öğretmenime hediye etmiş biriyimdir ayrıca:)
Laf aramızda uzun zamandır düşündüğüm bir projeydi benden önce davranmışsın..:)
Benim masamda da yatan 2 tane spitfire var 1/72 ve 1/32
ben de şimdi acaip gaza geldim.
acilen bitireyim
tekrar eline sağlık
iyi modeller.
Saygılarımla
Kuyruk kırmızısı konusunda hemfikirim.
Bunun yanında sankim bu kadar eskimiş bir uçakta belkim motor etrafında acıcık biraz daha oynanabilirdi.
Bir de bu meşhur ingiliz avcı uçaklarının (spit ve hurri gibi) motorun alt kısmına denk gelen kısmı yağ atımından dolayı aşırı derecede eskimektedir dolayısıyla hafif kahveremgimsi bir yağ kaçağı is rengi de süper olacaktır.
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/maket/DSCN1152.jpg]
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://i9.photobucket.com/albums/a60/sakar/maket/DSCN1180.jpg]
Bir de belki makineli tüfenk çıkışlarının oraya kırmızı/kiremit renkli bez benzerini yapmak fena olmaz amma illahaki olması gerekmiyor.
Saygılarımla,
clumsy38915,3978125
Bir sorum olacak. Belki fotoğraf çekiminden olabilir. Uçağın sol yanındaki numarada sorun mu var? Keza sağ taraf gayet başarılı duruyor.
Selamlar, iyi modeller...
Tolga
Kamuflajı nasıl yaptığını sormamda sakınca yoktur umarım.....
Kolay gelsin Melih, P-40'lar da çok güzel oluyor.Ben de bir tane yapmak istiyorum ama asker dönüşü artık.
Burak Bey,dediğiniz gibi kanopi açık bırakılabilirdi,iç detay da buna müsait.Ancak şeffaf parçaların yapıştırılması benim için ayrı bir kabus kaynağı olduğundan işin kolayına kaçmak istedim.Kuyruk rengi malesef fotoğrafta farklı çıkmış.
Sağol Sabri Abi, fors bayrak setleri çok büyük bir kolaylık oldu.Becerebildiğim kadarıyla bizim uçaklardan gitmeye çalışacağım artık.
Teşekkürler Uğur Bey,sizin uçakları da sabırsızlıkla bekliyoruz
Haklısınız Arkut Bey,uçağın eskitilmesi lazım.Fırsat bulursam düzeltmeye çalışacağım,resimler için de çok teşekkürler.Kırmızı bantlar için tereddütte kalmıştım.PM'in kutu kapağındaki resminde de vardı.Acaba onlar MK I 'lere özgü birşey olabilir mi?Siyah-beyaz fotoğraflarda mt yuvaları açık mı,kapalı mı seçemedim.
Malesef sol taraftaki seri numarası istediğim gibi olmadı Tolga Bey.Sağ tarafta sorun çıkmadı da diğerini bir türlü hizalayamadım,sökmeye de cesaret edemeyince öyle kaldı.
Haluk Bey, Model Master markasının "middle stone" , "dark earth" , "raf azur blue" renklerini kullandım.Şu an numaralarını hatırlamıyorum ama İzmir'e gider gitmez onları da yazarım size.
Sağol Nesimi.Kamuflajı tamiya maskeleme bantlarını kullanarak "hard mask" tekniğiyle yaptım.Ancak o konuda da hatalarım oldu.Bazı yerlerde ikinci rengi kalın atmışım.O nedenle yer yer seviye farkları oluştu.
Osman Bey ve Üstüncan sizlere de çok teşekkür ederimEdiz38915,5441666667