Merhaba,
Arkadaşlar badger 100g pistolem maalesef bozuldu.Sınavlar dolayısıyla maket olayına 1 aydan beri girememiştim.Ve Pistolenin içinde boya 2 hafta gibi kaldı.Ve bugün nihayetinde masaya oturdum ve ilk yaptığım iş pistoleyi söküp selülozik tinerin içine daldırmaktı.Yaklaşık 1 saat gibi içinde durdu güzelce temizledim ve pistoleyi birleştirdim.Kompresörü bağladım fakat pistole hava vermedi?Nedeni nedir acaba eğer bozulduysa yaptırabileceğim bir yer varmıdır?
Öyle bozulabilecek kadar karışık bir mekanizmaya sahip değiller.
Temizleme esnasında tetik mekanizmasını da söktünüz mü? Eğer söktüyseniz hava girişini kontrol eden kısmın iyi oturup oturmadığını kontrol edin.
Tinerin içine inşallah pistolenin hava girişini de sokmamamışsınızdır.
Olmazsa bu ayki Ankara toplantısına getirin, bakalım... :D
Kolay gelsinjudas38809,9576851852
Hava girişindeki conta tinere karşı dayanıksızdır. Eğer şimdiye kadar hep öyle temizlediyseniz problem şimdi ortaya cıkmış olabilir. Hava girişini iyi bir kontrol edin eriyen conta parcaları veya başka birşey tıkamış olabilir.
Toplantıyı da beklemeyin bence. Eğer sorun parça kaybıysa zaten benim de yapabileceğim birşey yok. En iyisi Tersane Model den Tamer Bey ile bir bağlantıya geçin. Telefonu dükkanlar kısmında vardır sanıyorum...
bende 150 var genelde daldırıyorum selülozikin içine O ringi çıkardıktan sonra. şimdiye kadar bi sorun yaşamadım ama bundan sonra yaşamam anlamına gelmez.
Birde o bölgeye tiner kaçınca üfleyememe oluyor. Bende gerçi su kaçmıştı ama bir süre aynen bende kesinlikle airbrushdan hava alamadım. Sonra kuruyunca düzelmişti. Tiner uçunca belki düzelebilir. Tabii bu benim yaşadığım sorun karşısında getirdiğim açıklama olmuştu belki başka bir mantığı vardır. Ama Judas'ın dediği gibi o bölge tinere karşı dayanıksız.
Bugün çalıştı.Herhalde osman beyin de dediği gibi içindeki tiner uçtu öyle çalıştı.Ama ayhan beyin dedikleri kulağıma küpe oldu demekki hava girişini tinere sokmamak gerekiyor.Dünden beri bunalımdaydım bu olay için:))