MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

Proxxon MK230 Kompresör Hk.

Foruma dön · Sayfa 1/1

Başlatan: Homer · Başlangıç: 2006-03-24 10:20:15 · 14 mesaj · Son mesaj: 2006-03-25 14:18:03

Homer · 2006-03-24 10:20:15 · #24665

Selam..

Evdeki derme çatma kompresörün yerine
PROXXON MK230 Kompresör ve AB100 Airbrush seti buldum.
Evdeki airbrush da Proxxon AB200.
Bu seti gören, bilen, kullananlardan fikir almak istiyorum.

Bir sorum da bu tarz deposuz ürünlerde hava çıkışı kesintisiz midir?

Teşekkürler.

[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://www.geocities.com/murat_gunal/photos/22600.jpg]
Mini Compressor MK 230, complete with Airbrush AB 100
For airbrushing, for model building, masks or for technical illustrations.
Light-weight, easy-to-use and quiet. With adapter and 200 cm hose to fit on the Airbrush AB 100 as well as 2 paint containers.
The single action Airbrush AB 100 is ideal for the beginner. Plastic hand piece with adjustable nozzle.

Technical Data:
220 - 240 Volt.
50 - 60 Hz. 85 W.
Size 140 x 120 x 95 mm.
Air consumption 12 I/min at max. 2.0 bar.
Weight: 1.300 g.

relicks · 2006-03-24 10:34:02 · #24666

Hoşgeldiniz foruma(nekadar çok yeni üye olan arkadaş var bu aralar, negüzel)
bu setin fiyatı nedir acaba?

Homer · 2006-03-24 10:37:37 · #24667

Hoşbulduk..

220 YTL gibi bir fiyatı var. www.olgunlarcivata.com

relicks · 2006-03-24 11:03:36 · #24673

Ürün hakkında bi bilgim yok. Ama bunu kullanırken eğer üzerinde yoksa bi basınç ayarı için bide olmazsa olmaz değil belki ama gerekli olan filtre taktırırsan güzel bi şekilde kullanırsınız.
Kesintisizmidirden kastınızı tam olarak anlayamadım ama belli bir basınçda devamlı hava üflüyo olsa gerek.
Depolu kompresörlerin avantajı herzaman sabit basınçta hava alabilmeniz.

Lonewolf · 2006-03-24 11:21:49 · #24674

Vakti zamanında ben almıştım bundan. Ertesi gün iade ettim. Bir miktar daha ödenek ayırıp depolu, ekovatlı, full aksesuar bir kompresör aldım.
Bu cihazın tek avantajı ufak tefek olup yer kaplamaması. Denemek için çalıştırdığımda boyuna göre gürültülü olduğunu gördüm. Ayrıca kılavuzunda 10 dk çalıştırdıktan sonra bir süre durdurun, soğusun falan gibi bir ifade de görünce aynen iade ettim.

Lonewolf38800,4737152778

judas · 2006-03-24 11:21:56 · #24675

Özelliklerine göre bana biraz pahalı gibi geldi. Pistolesi modelcilik için çokta elverişli olmayabilir.

YODA · 2006-03-24 12:00:07 · #24682

bu fiyata deposuz bir ürün almak pek doğru olmaz kanaatindeyim. Çok az bir ek bütçe ile basınç ayarlı ve hazneli bir komp. almanızı tavsiye ederim. Modelleri boyarken birden fazla basınç ayarlayabilmeninde kimi yerde hayat kurtardığı unutulmamalı bence.

relicks · 2006-03-24 13:12:18 · #24691

Fiyat ikisi birlikte fiyatı ama.
bildiğimiz sanayi tipi ufak kompresörlerin fiyatı 140 ytl falan bunun üzerine bide ekovat taktırmak istese enaz 40 ytl de o tutar. Eder 180 civarı.
Ama arkadaş 220 ytl'e yanında çok basitte olsa bi airbrush almış. bence çok uçuk bi rakkam değil.

Big Lebowski · 2006-03-24 14:35:35 · #24694

Murat bey selamlar. Foruma hoş geldiniz.

Ben Badger 100G airbrushla Proxxon'un sözü geçen kompresöründen
kullanıyorum. Basıncı ayarlayabilmek için hava çıkışına bir regülatör
taktırdım. Şimdilik işimi görüyor gibi.

Ancak geçenlerde depolu bir kompresörü yakından görüp kullandım.
Üstünde basınç göstergesi vardı. Daha "ne yaptığını bilir" bir duruşu var
ve çok sessiz.

Açıkçası Proxxon'un gürültüsü zaman içinde rahatsızlık vermeye başlıyor.
Ama kompresörün hava çıkışında herhangi bir kesilme söz konusu
olmuyor. Boyu ufak olduğundan yer tutmuyor ve kolay saklanıyor.

Bir de, saçma gibi gelicek ama çalıştığı zaman hareket ediyor. İlk
başladığınız yerin 1 metre civarını dolaşıyor. Yani bir yere sabitlemek şart.

Yeni başlarken airbrush işine alışılması açısından faydalı olabilir. Ancak
bir süre sonra depolu ve daha sessiz bir kompresör arayışı içine
girebilirsiniz.

Homer · 2006-03-24 17:05:39 · #24712

Herkese çok teşekkürler..

Yanlış anlaşılma olmasın, bu ürünü almış değilim.
Sadece evde acemice yaptığım depolu ekovat kompresörün çok fazla eksiği olduğunu ve tehlikeli olabileceğini Serdar bey'den öğrenmiş bulunuyorum. Düzeltmeleri kendi başıma yapabileceğimden emin değilim.
Yerine bir ürün ararken karşıma çıktı. Cazip gibi geldi ama yorumlardan anladığım kendi kompresörümü geliştirsem daha memnun kalacağım..

Sevgiyle..

Moses · 2006-03-24 22:42:07 · #24749

selamlar,

Bu kompresörün aynisini ben 1 sene kadar once persembe pazarinda reis makine'den aldim. Fiyati hemen hemen ayni idi. Biraz sesli calisiyor ve eger sabitlemezseniz titresim nedeni ile hafifce geziniyor. Airbrush setini hic kullanmadim cunku aynı seti 20 YTLye kompresörü almadan once galata hirdavatcilar carsisindan almistim. Bu setin daha dogrusu airbrush'in bir dezavantaji var ki tetigine dokundugunuz anda hava ile boya birlikte cikiyor (profesyonel olanlarda tetige dokununca önce hava ve geriye dogru cektiginizde boya ile hava iceride karisip öyle disari cikiyor). Ben bu kompresörle kullanmak uzere Badger professional 150 model bir airbrush seti aldim ki oldukca memnunum. Bu aralar sprey boyalara merak saldim o ayri :))))))))) hehehe
Eger oto tesisatcisindan özel yapim cift tarafli lastik bant alip cihazin altina koyar ve bir yere sabitlerseniz gezintisini önlemis olursunuz. Ayrica Big Lebowski'nin de belirttigi gibi kompresörün hava cikisina bir regülatör konmasi durumunda hava miktarini istedigin gibi ayarlaman mümkün. Ben bu aparati da bir pnömatik magazasindan 35 YTL karsiliginda aldim. istersen regülatöre baglamak icin ayrica bir hava musluguda alabilirsin. Biri basinci digeri ise gelen miktari ayarliyor. Yer kaplamadigi icin pratik. Ama almadan önce dilersen biraz daha arastir. Eger bu isi profesyonelce yapacak isen daha teferruatli ve fazlaca buyuk olmayan depolu bir sey almani öneririm. Proxxon iyi bir cihaz ama bir süre sonra yetmiyor. Ben Barkin Bey'in atölyesindeki kompresörle boya yaptiktan sonra anladim ki airbrush ancak o tür bir ürünle gercek anlamda kullanilabilir. Bu ürünü alirken sirf yaninda airbrush veriyorlar boylece daha ekonomik oluyor diye dusunme. Ayni set Galata'da 20 YTL ye satiliyor.
Baska sorularin olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.
iyi calismalarMoses38800,948125

KeNe · 2006-03-25 05:04:22 · #24772

Moses
kompresörün hava cikisina bir regülatör konmasi durumunda hava miktarini istedigin gibi ayarlaman mümkün


tabancanin tetigine az basmakla bu dediginiz arasindaki fark nedir? (tamiya spray-work kullaniyorum)

Moses · 2006-03-25 09:34:38 · #24778

Selamlar,

Bu kompresörde hava cikis ayari (regülatör) olmamasi sebebiyle hava cok basincli bir sekilde disari cikiyor. Airbrush bagliyken ve tetik cekili degilken hava tahliye kismindan disari atiliyor. tetige basildiginda ise ayni basincla disari cikiyor. Makine ile birlikte verilen airbrush setinde tetige ister az ister sonuna kadar basin degisen birsey olmuyor. Bu airbrush tek hareketli bir yapiya sahip. 1 kez basmakla hem boya hem hava ayni anda cikiyor bu da azda olsa boya yaparken isi zorlastiriyor. Spray work kullanmadim ama anladigim kadari ile basincli ve degistirilebilir hava tüpü ile calisan bir sistem sanirim. Revell'de de böyle bir ürün var. Hava tüpü bitince yenisini aliyorsunuz. O tüplerde durum biraz farkli. Tüpün üstünde yer alan ve hortumun baglandigi kisimda yer alan musluktan basinici azaltip cogaltabiliyorsunuz. Bu tüpler pahali olduklarindan fazla deneme imkaniniz yok. Badger airbrushda da havayi ayarlayamiyorsunuz ama tetik 2 hareketli oldugundan önce bastiginizda hava geriye dogru ise cektiginizde hem hava hem boya ayni anda cikiyor.
Bu kompresöre takilacak bir regülatör hem basinci istediginiz gibi ayarlamniza yardimci olacak hemde havayi ayni seviyede tutacak yani kesiklik olmayacak. Badger kompresörü direk olarak kullanirsaniz kamufle yapamazsiniz. Ama regülatör koyup iyi bir airbrush ile herseyi rahatlikla yapabilirsiniz. Bu komresör isi biraz merak, biraz maddiyat birazda modelcilikle ilgili beklentilerinize bagli.
Saygilar :)

KeNe · 2006-03-25 14:18:03 · #24797

http://www.tamiyausa.com/product/item.php?product-id=74520

spray-works hava tuplu degil. boyle bisi. ben simdilik memnunum. akvaryum motoru gibi bir sey :)