Vakti zamanında hasbel kader yapılmış bir tomcat'im var. Namussuzu bildiğimiz pattex(diğer adı japon) ile yapmıştım cahillik zamanlarımda. Şimdi adam gibi yapıştırıcı kullanıyorum. Ancak eski maketimde acemilik zamanlarımın bir mihenk taşı olarak hala elimde. Bir dolu hatanın yanında çok fazla yapıştırıcı taşması var. Nasıl temizliyebilceğimi bilen varmı? Airbush aldım boyayıp arkadaşı kurtarmaya çalışacağım. Gerçi ümitsiz vakka olarak görünüyor ama çıkmamış candan ümit kesilmez değilmi?
Ben genellikle cynoacrylat türevleriyle yapıştırıyorum(alındım "cehalet" sözünden:P). Taşanı İdris abi'nin dediği gibi zımpara ile çıkartmanız mümkün sanırım. Ayrıca bulursanız , yanılmıyorsam yine Henkell'indi, Cyanoacrylat sökücüsü var. İşe yaayabilir.
Pardon Loctite'ınmış. Glue Remover diye geçiyor. Sanırım artık bulunan bir ürün değil pek. Sürekli gittiğim nalburum bunu bana" Bir dönem vardı, pek işime yaradı zamanında sana da lazım olabilir" diyerek hediye etti. Henüz kullanma ihtiyacı hissetmedim ancak ambalaj üzerinde kıyafete damlama, parmakların birbirine yapışması gibi bildik sahnelerden kareler var ve Yanlış yapışan malzemeden, yapıştırıcı ile lekelenmiş yüzeyden vs vs vs çıkardığı yazıyor.