MSC · ModelSitesi.com
Menü

Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.

Yerel inceleme · 7453 konu · yayına alınmamıştır

Yine yurtdışından sipariş

Foruma dön · Sayfa 1/1

Başlatan: cemavci · Başlangıç: 2006-02-19 06:19:45 · 12 mesaj · Son mesaj: 2006-02-22 20:37:26

cemavci · 2006-02-19 06:19:45 · #21617

Arkadaşlar,
Edirne'de yaşıyorum ve yurtdışından kit siparişi vermek istiyorum. Sizce nasıl sorunlar yaşarım? Malum burası hudut kapısı ama giriş de zor, çıkış da. Bir de aradığım kit bizim envanterdeki GZPT/ZMA'lar.
Kitlink sitesinde fiyatı;
AFV Club NATO YPR-765 AIFV (25mm turret) 1/35 $23.95
AFV Club M113G/NATO Track for YPR765 1/35 $7.15
AFV Club Holland YPR765-PRI 25mm 1/35 $31.95
posta falan 88.27 $ civarında.
LuckyModel firmasında ise M113G/NATO Track hariç surface parcel 51.77 $ tutuyor.
Nasıl bu LuckyModel'deki amcalar sağlam mı?
Siparişi hangi metot ile vereyim?
Tamam çok soru oldu ama eminim yardımcı olacak nöbetçi bir arkadaş vardır.
Sevgiler, saygılar, bol maketli günler,
Cem AVCIcemavci38767,2645833333

Rahmi K. · 2006-02-19 13:36:37 · #21622

Cem bey, AFV Club kitlerini Hobbytime ithal etmeye başlamış. İlk parti mal yoldaymış. Bilginize...
Ürün listesinde yolda olarak görünmekte

cemavci · 2006-02-19 16:04:20 · #21626

Teşekkürler,
Geçen aralık ayında Ankara'daydım. Hobbytime'daki arkadaşlarka konuştuğumda getirtme durumlarının olup olmadığını sormuştum. Demek dikkate almışlar.
Bol maketli, az gümrüklü günler diliyorum.
Cem

Burak · 2006-02-19 17:07:07 · #21630

http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?SID=[çıkarıldı] 0090&TID=320&PN=1


abicim böyle bir topik var zaten ordan devam edelim.orayı baştan sonra okursan bilgi edinebilirsin.eğer okumadan sadece cevapları almaya kalkarsak forumumuz kullanışsız hale gelebilir msj kirliliği oluşur.


soruna gelirsek.ben yurtdışından 2 parti mal sipariş ettim.biri 166 dolarlık bir airbrush seti idi.bu set usps ile (40 dolar) geldi ve devlet 25 ytl gümrük aldı.

aldığım diğer ürün ise elektonikti fedex kargo ile geldi (70 dolar) ama bu gümrüksüz doğrudan elime geldi.

gümrükte esas önemli olan kutunun içeriğinin değeri ama bu değer tam bir muallak.100 dolar diyen var 100 euro diyen var 200 dolar diyen var.sanırım o anda ordakilerin insiyatifine kalmış bi durum birazda.yani kutu kutu mal getirtip burda satma işini yapmanıza izin vermezler mesela.koliniz abartı büyükte olmamalı fiyatın yanı sıra.

usps (united states parcel service) sanırım bizim ptt gibi bişey.fedex ise kargo şirketi,buradaki işlerini express kargo yürütüyor.

her iki siparişimdede sorun yaşamadım keza amerikalılar bu ilere önem veriyorlar.

dediğim gibi bütün topiği üşenmez okursanır size büyük faydalar sağlayacaktır.

saygılarımla

cemavci · 2006-02-21 01:52:54 · #21792

Teşekkürler Burak,
Mesajı attıktan sonra OFF-TOPIC denilene yere gittiğini gördüm. Konu ile ilgili 12 sayfalık yazışmaları okudum. Üşenmez sen de bakarsan aynı mesajı oraya gönderdiğimi de görürsün.
İyi günler

Tora Tora Tora · 2006-02-21 03:25:11 · #21793

Selamlar Cem bey Lucky model Hong Kong tan bir firma .Firmanın Çinli olması ilk başta insanı ürkütmüyor değil ama ben daha önce şansımı deneyip bir iki model sipariş ettim,oldukça ilgili ve alakalılar benim modellerimin hepsi sorunsuz olarak bir kaç hafta içinde geldl. Başka siparişler veren arkadaşlarım da var onlarda bir hayli memnun bence sizde gönül rahatlığı ile sipariş verebilirsiniz. Saygılar

cemavci · 2006-02-22 02:23:35 · #21863

Teşekkürler Sayın 3xTora :-)
Dün bir sipariş verdim fakat bizim 3 haneli güvenlik numarasını sormadığı için banka ile problem çıktı (bu konu daha önce de forumda gündeme gelmişti).
Elektronik posta iletisi göndermişler; sanırım sorunu bir şekilde çözeceğiz.
Benim derdim paket EDİRNE'ye gelir mi? Daha önce iki defa Hannants; bir kere de Bearair'den sipariş vermiştim. O zamanlar İzmir'deydim. İlk iki sipariş PTT merkeze geldi sorun çıkmadan (ufak bir ücret ödedim sanırım) aldım. Son siparişte 100 $ üzeri pistole getirtmiştim. UPS ile inanılmaz ama 3 günde eve kadar geldi.
Zaman ayırıp da cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Cem AVCI
Good luck. And may the joy of modeling be with you !!!

mk_ozkir · 2006-02-22 14:59:10 · #21907

yurt dışından sipariş geç geliyor diye yakınanlar vardı. Hobici den siparişimin üzerinden 3 hafta geçtikten sonra hobiciyi pazartesi aradım çarşambaya elinizde olur dediler. çarşamba oldu, umarım çıkmaz ayın son çarşambasını kastetmemişlerdir :P çünkü hala gelmedi

KaanX · 2006-02-22 15:06:08 · #21909

İTM'nin taşınması dolayısıyla birtakım tedarik problemleri yaşanıyordu en son, istisnai bir durumdur...

mk_ozkir · 2006-02-22 15:19:22 · #21912

siparişim içinde pm de vardı ellerinde yokmuş bir hafta sonra aradığımda öğrendim e-mail ile durumu bildirselerdi sevinirdim. pm'in sahibi almanyada olduğu için temin edemediklerini söylediler, ve pm'in sahibi olan almanya'da furda olan beyin (ismini söylediler ama hatırlamyorum) aradığım gün döneceğini ve en geç cuma siparişimin elimde olacağını söylediler. geçtiğimiz pazartesi (20 şubat) aradığımda pm'in sahibi olan beyin aradığım gün geleceğini söylediler ve siparişimin en geç çarşamba elimde olacağı söylendi. ilk hafta gelsin istiyordum ama tatilim bitince ne zaman geldiğinin bir önemi kalmadı gelsin yeter. ayrıca almanya'da olan bahsi geçen fuarı görmek gerekir model üreticileri ürünlerini sergiliyorlarsa tabi.

idris · 2006-02-22 17:30:43 · #21923

mk_ozkir
ayrıca almanya'da olan bahsi geçen fuarı görmek gerekir model üreticileri ürünlerini sergiliyorlarsa tabi.


Hemen her üreticinin katıldığı büyük bir fuar o.
Gerçekten görmek gerekir.

USS Enterprise · 2006-02-22 20:37:26 · #21932

Mehmet Kerem Bey hadisenin ozunde haklidir, sonucta siparis vermis ve urun bekliyor.

Hem ITM'nin tasinmasi hem de araya giren fuar sonucu son bir ayda ciddi olarak tedarik aksamasi oldu. Ama bir surecti ve bitti..

Fuardan donuldu, depo tasindi ve bugun ilk kez (yaklasik 60 gun sonra) urun alimi da yapildi. Her seyi bulmak, deponun % 60'i yerlesmedigi icin mumkun olmadi. (bugun ben de bizzat oradaydim, kan ter icinde toplayabildigimiz kadar urun topladik)

Bulunanlarin yanina o urunleri bekleyen diger marka urunleri eklendi, paketlendi ve bu gece sabaha kadar paketleniyorlar.

PM sevkiyatinin da elimize gecmesi bekleniyor.

Bunu Mehmet Kerem Bey'e cevaben degil, bekleyen tum siparis sahiplerine bilgi olarak yaziyorum musaadenizle.

Hobici.com'u aramis ya da e-mail atmis olup da cevap almayan olmadigini tekrar hatirlatir, bu gibi sıkıntıları forum sayfalarından sizlere de aksettirmis olmaktan uzuntu duydugumu da eklemek isterim.

BUnlari da, dedigim gibi, sadece bilgi amacli yazdim, buradan bu gibi seylere bugune kadar oldugu gibi cevap vermeme aliskanligimi bir kereye mahsus esnetmis oldum.

Sevgiler

Tayfun Gerdan
Hobici.com