Zımpara olarak ben ilk başlarda 400-600-800-1000 numaraları almıştım. Kullandıkça 600'ün nispeten gereksiz olduğu kanısına vardım. 1000 numarayı da ancak çok ince işlerde kullanıyorum(sivil otomobil veya bir yüzeyi iyice düzeltmek için). Tabiri caizse benim kahrımı çekenler 400 ve 800 numaralar.
Tesviye edilecek yüzeyde çok fark varsa 400 ile dalıyorum, gerekirse su altında yaparak alacağım verimi arttırmaya çalışıyorum(özellikle macun veya çok yer tesviye edecekseniz hem ortalık toz olmaz hem de toz zımparayı engellemez). Tesviye yapacağım yer nispeten az farklı ve kırılgan bir yerse iş 800e düşüyor. Bunun dışında 400 ile zımparalanınca çok kaba kalan yüzeyleri biraz daha düzeltmek için de bazen üzerinden 800 ile geçiyorum. Kısaca 400-800 kullanarak yapılan "takım çalışması" da iyi iş görüyor.
Ustaların daha etkili yöntemleri olabilir, onlara da danışmak lazım. Amma velakin benim deneme-yanılmalarımın sonucunda ulaştığım sistem bu oldu, size de tavsiye edebilirim.
Ben vakt-i zamaninda squadronun zimpara comaklarindan oyle bir almisim ki bitmek bilmiyorlar. O bakimdan kac nomero kullandigimi soyleyemiyorum. Ama sunu soyleyeyim kalin ya da medium ( ki saniyorum 400 ve 600 numaraya tekabul ederler) comak ile baslayip sirasiyla en incesine kadar gidiyorum ki saniyorum en incesi de 3000-4000 numara falandir, tirnak parlatma seysi gibi bir sey.
Aslinda deneme yanilma ile en basarili kombinasyonu bulmak en sagliklisi galiba...
Açıkçası bendeki bekliyor. En son Nato green ile boyamıştım. Foto da boyadan bir önceki aşamayı göstermekte. Kolay gelsin. Namlu ve pistonlar dışında zımpara ile fazla uğraşmayacaksınız.:)
[Harici görsel; otomatik yüklenmez: http://img295.imageshack.us/img295/5173/m11062bq.jpg]
Sayın tnkr, böyle duruma uygun figürleri bulmak biraz zor. Bunun yolu bu figürleri sağdan soldan toplanan parçalarla oluşturmak ve en sonunda istenilen duruma uygun şekle sokmak için bir dizi estetik operasyondan geçirmek. Büyük estetik operasyonlar içinse epoxy putty gibi bir malzeme kullanmak.
TSK askeri koyacaksanız, bence forumdan bu konuda bilgi alıp (en kolay hangi firmanın hangi elemanları uyar gibi), bu figürler üzerinde değişiklik yapmaya giderek başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
Benim tavsiyem, epoxy putty gibi malzemeleri de işin içine karıştıracaksanız, daha öncesinde ucuz ve kötü figürlere çok az pratik yapıp malzemeyi tanımanız ve kendi yöntemlerinizi geliştirmeniz.
Olur idris abi zaten kafamda var öyle bir diamora. tam atış yapılacağı andaki sahneyi yapmayı düşünüyorum. Bu obüsün yüzlerce atışını izledim. Gittim birde patlamamış yerin altındaki mermileri imha ettik. Hatta bir keresinde tatbikatta tankçıların namluya sürüpte patlamamış mermisini alıp, Patlamamış top mermisinin üzerine koyduk ikisini birlikte havaya uçurduk. (top mermilerini açtığı kratrerin içine 15 adet 88'lik havan mermisi istifleyip sağına soluna fünye sıkıştırıp kenarına sağına soluda biraz su döktükten sonra üzerinede C4 yerleştirip öyle imha ediyorduk). Size o duyguyu anlatamam. Yaşamak lağzım. O yaptığı tazziyi göysünüzde hissettinniz andaki hissiyat, saklanmak için dayandığınız kayanın nasıl sarsıldığını. şarapnellerin düşerken çıkardığı o vınıltı ve sesleri. Anlatmak mümkün değil.. benim için çok farklı bir deneyim oldu. allah kimseye savaşı nasip etmesin. Yaptığım aracın maket olarak kalması dileğiyle...tnkr38770,8627314815
Diaromacılar!Ahanda size müthiş bir konu.Bir krater dolusu çatapat ve ve onlarla oynayan(!) mehmetçikler.
Bu arada patlamamış mühimmatı imha eden uzmanlara sürveyan deniyordu değil mi?
Verdim gazı!Vınnn...