Bu forum arşiv olarak korunmaktadır. Yeni üyelik ve mesaj gönderimi kapalıdır.
Resin nanesine ne yapmalıdır?
Foruma dön · Sayfa 1/1Resin denen malzemenin yabancısı olaraktan soruyorum. Dioramamda su kuyusu etmek üzere Plusmodel'in su kuyusunu aldım, komple resinmiş, paketini açtım. Daha sonra bu mal hakkında duyup öğrendiklerim kadarıyla ilk önce ılık suda sabunla yıkadım. Kuruduktan sonra testereyle fazlalıklarını kestim, tekrar su altında (hatta toz kalkamasın diye su dolu kabın tamamen içine batık vaziyette) zımparaladım. Tozunun kanserojen olduğu plusmodel kitapçıklarında da yazmakta.
Neyse, boyayı atalım deyince işler eccük karıştı. İlk olarak kuyunun gövdesine enamel boyayla girdim, gördüm ki boya tutunamıyor bir türlü. Kuruduktan sonra bir kez daha giriştim, yine aynı problemle karşılaştım. Üstüne üstlük yüzeyde hafif delikler ve çizikler farkettim ve bunlar boyanınca mı belli oldu yoksa tiner resine bir şey mi yaptı bunu da bilmiyorum.
Aman bana medeeeet! Enamel boya resini bozar mı? Astar atmak lazım mıdır (henüz kuyunun kovasıdır, direkler ve çatısıdır yapmadım çünkü), eksik bıraktığım bir işlem var mıdır?
Enamel boya resini bozmaz. Resini hiçbir boya bozmaz.
Resine boya tutunmaması bence üstünde hala kalıp yağı bulunmasından. Diş fırçası ve deterjanla temizle, iyice durula, kurut. Bakalım tekrar olacak mı?
Bu ,boyayı yiyince delinen rezin olayını daha önce görmeseydim inanmazdım ama maalesef olabiliyor.Fakat su ile o kadar temastan sonra boya tutmaması ilginç.Yıkama olayını sıcak su ile bir daha dene.
Sıra:
resin temizlik
resin tesfiye (zımpara düzeltme falan filan)
resin astarlama ve delik kontrol
gerekirse astar üstü zımpara tesfiye düzelteme tekrar astar (yani kısaca delik kalmayıncaya kadar bu döngü içinde kal
resin boyama