Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Bf-109 F4 Trop | |
Yazar | Mesaj |
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Konu: Bf-109 F4 Trop Gönderim Zamanı: 02/10/2005 Saat 23:33 |
Merhaba
Kit Hasegawa marka olup ölçek 1/48'dir.Kutudan süpriz olarak sararmış decaller çıkıyor .Parçaların uyumu sorunsuz sayılmakla bereber bu noktaya gelinceye kadar benden çok çekti garibim .Halen düzeltilebilecek ve asla düzeltilemeyecek birçok hatam olmasına rağmen uçak maketi yapmayı çok sevdim.Bazı düzeltmelerden sonra parlak vernik-yağlı boya-mat vernik üçlemesiyle macera sona erecek.Son bir bilgi olarak uçak Kuzey Afrika'da Joachim Marsellie adlı pilot tarafından uçurulmuş Düzenleyen Ediz |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 03/10/2005 Saat 02:34 |
Olup bitenleri biryana bırakıp yapılacaklar konusuna değineyim.
Uçakların dış malzemesi kumaş değilse mat vernikten kaçının derim.Saten daha iyi durur. Gerçi Afrika demek kum ve toz demek.Bu bağlamda mat vernikde gider sanki... Not:Hala iniş takımı yuvalarının rengini değiştirip (RLM 02), anten çekebilirsiniz. Pervaneyede biraz rötuş lazım.İlerde gerçek rengine boyama şansınız ise her zaman var. |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 03/10/2005 Saat 04:41 |
Altına toz yapın bolca
pervane pallerisin ARKASINA metal eskitmesi yapın, iniş takımı yuvaları RLM02 dir ama boylede bıraksanız olur Zamanında yaptıydım bir adet |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Ediz
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
Gönderim Zamanı: 03/10/2005 Saat 06:33 |
RLM 02 bende vardı dikkatsizlik o kısmı boyamayı atlamışım.Pervane diplerini de düzelmeye çalışacağım.Birkaç yerde maskeleme bandını yüzeye tam olarak yerleştiremediğim için beyaz boya pervane diplerine de bulaşmış.Pervane içinde doğru rengi(yanlış hatırlamıyorsam RLM 70'ti) kullanmama rağmen biraz koyulaştırmaya çalışıp siyahı fazla kaçırınca sonuç resimde ki gibi oldu.Anten telini de çekeceğim boyama aşamasında kanopi üzerindeki dikmeyi kırınca o konuda bir gecikme oldu.Ufuk Bey zaten bu maketi sizin yapmış olduğunuz modeli gördükten sonra almıştım.Hem size hem de İdris Bey'e çok teşekkür ederim.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |