![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09/01/2006 Saat 23:06 |
Ufak tefek kitlerle alıştırma, öğrenme safhasını tamamlayıp, kendi kendime 'Başlangıç Seviyesinde Modelci' diplomamı verdim.
Aşağıdaki kit benim ilk ciddi projem oldu. ![]() ![]() ![]() Kitin altından girdim üstünden çıktım, kopan, kırılan, kaçıp kaybolan parçalarla kiti birşeylere benzer hale getirdim. Bazı yerlerde putty kullandım ama tam hakimde olamadım. Uğraştım zımparaladım, elim ayağım uyuştu... yeter dedim boyayla kapanır herhalde deyim bıraktım. Biraz hayal gücü, birazda forumlardan örnek alarak birkaç birşey ekledim. Toplanmış halat, ızgaralar üzerine tel. İki tanede kalas ekleyeceğim. ![]() ![]() ![]() ![]() Bayrama girmeden astarı atayım dedim. Ki bu da ilk astar deneyimim di. Bazı yerler kum tanesi gibi oldu. Kuru düşme olayına da canlı canlı şahit olmuş oldum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eveet. Devam edecek bu arada hatalar gözünüzden kaçmayacaktır. Bir haftadır kitle yatıp kalktığım için bazı yerler gözüme hata gibi gözükmüyor olabilir. Belirtirseniz sevinirim. Taretin yanındaki kapıları bir türlü denk getiremedim. Siz söylemeen söyliyim. |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Hatırladığıma göre oturması problemli bir kitti. Ama yine de iyi toplamışsınız. Devamını bekliyorum...
Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Bi porblem yok gibi.İyi toplanmış.Kolay gelsin
Selamlar |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Academy nin bu kötü denebilecek (tamiya-panther kadar olmasada) eski bir kiti.. yinede iyi toplanmış gözüküyor elinize sağlık.. boyanmış halini merakla bekliyoruz..
|
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: nezih
Academy nin bu kötü denebilecek (tamiya-panther kadar olmasada) eski bir kiti.. ne gibi kötü?? |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Kötü, şöyle ki... Kit 1970lere dayanıyor, oyuncak olarak üretilen dalgadan.
Zırhlı olan modelinde taret zırhları problem yaratıyor. Gövdenin bir iki birleşme yeri problemli. Yol tekerleri vs.de yanlışlık olabilir, Academy ayrıca ürettiği tek tek bakla palet setinde verdiği tüm kitlerin artık ne dişlisi denirse paleti çevirenler, onlarda tadilata yönlendiriyor. Ama bence hala bir çok eski moda kite göre iyidir, üretimi nispeten rahat, üzerinde denemeler yapmak ve öğrenmek için iyidir. Tamiya Pantherden de çok güzel deneme tahtası oluyor, ayrıca lego gibi. Tek kötülüğü detaylarının çoğunun modern kitlere göre yalan olması ve kitin aslen 1/35 değil 1/32 ölçek olması. Unutmamak lazım ki o da "oyuncak bu verin pili yürüsün" diye tasarlanmış zamanında. Acemi eğitimi için birebir, düzgün bir Panther isteniyorsa koşarak kaçılmalı. Kumlanma problemi astar düzgün kuruduktan sonra 1000 numara zımparayla hafif ovularak düzeltilebilir. Temiz toplanmış gibi görünüyor, ellerinize sağlık. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Yavozkan bey;
Elinize sağlık. Yalnız sanırım namlunun ucu yatay değil dikey duruyor. Onu düzeltir ve taretin yanındaki kapakların menteşelerini daha iyi kavuşur hale getirirseniz(belki söküp, menteşe aralarını hafif zımparalayıp, tam kavuşmalarını deneyip, sonra yapıştırarak) çok güzel olacağına eminim. Devamını bekliyoruz. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
yavozkan
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29/10/2005 Konum: Isparta Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 60 |
![]() ![]() ![]() |
Evet kapaklar için pek uğraşamamıştım. Söküp tekrar düzeltmeyi de gözüm yememişti.
Ama gazı aldım hemen girişeceğim. Namluyu bilerek dikey yaptım. Yatay olduğunda, namluyu tutan kapağın üst tarafı açık kalıyor ve görüntü kirliliği oluyor. O yüzden optimum noktada sabitlemiştim. Ama bakayım birşeyler yapabilirsem namlu ucunu indireyim. Yorumlarınız için teşekkürler. Bayram sonrası boyamayı düşünüyorum. Yanlız elimdeki boya repertuarı sınırlı. Zemin rengi XF-60 koyu sarı, kamuflaj için XF-64 kırmızı kahverengi(düz çeviri) XF-49 haki atmayı düşünüyorum. İtirazı olan varsa şimdi söylesin yada sonsuza kadar sussun. Everelim şu gençleri. Artı XF-65 le XF-62'im de var. Farklı görüşlere açığım. Düzenleyen yavozkan |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Sayın yavozkan, sanırım Barkın'ı yanlış anlamışsınız. Namlu ucundan kastedilen şey, namlunun en dış ucunda bulunan iki delik (ki kendisi "muzzle brake" olarak tabir edilir) olan yerin ucundaki parça. O parça sizde T şeklinde takılmış, fakat doğrusu yatay şeklinde takılması olacaktı.
Fikir vermesi açısından kendi yaptığımı affınıza sığınarak göstereyim, neticede o da Academy: ![]() ![]() Sanırsam onu oradan söküp doğru pozisyonda yapıştırmak zor olmasa gerek. Namlunun eğimiyle ilgili bir sorun yok kısacası, sadece eeeen ucundaki tek parça problem. Kolay gelsin! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Yavozkan bey;
Ben kendimi yanlış ifade etmiştim. Emre doğrusunu söylemiş. "Namlu ucu freni" olarak meâl edilebilen (aslında topçu sınıfında askerlik yapmış olanlar tam tabiri bilir) gaz kaçış delikleri olan edevatın duruş açısını değiştirmenizi tavsiye etmek istemiştim. Devamını bekliyoruz. |
|
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: yavozkan
Bayram sonrası boyamayı düşünüyorum. Yanlız elimdeki boya repertuarı sınırlı. Zemin rengi XF-60 koyu sarı, kamuflaj için XF-64 kırmızı kahverengi(düz çeviri) XF-49 haki atmayı düşünüyorum. İtirazı olan varsa şimdi söylesin yada sonsuza kadar sussun. Everelim şu gençleri. Artı XF-65 le XF-62'im de var. Farklı görüşlere açığım. XF-60 ve XF-64 kullansanız yeter. |
|
![]() |
|
yavozkan
![]() ![]() ![]() |
Ha evet haklısınız. Teşekkürler. Düzelteyim.
|
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
yavozkan
![]() ![]() ![]() |
Biraz savsaklamadan sonra
Kamuflajımı sergiliyorum. Başta hatalar yaptım ama ufak rötuşlarla düzelttim. En büyük hatam kamuflaj atarken kite fazla yaklaşmak, bu nedenle çizgi kalınlıklarını kaçırmışım. Overscale'den bahsedilir ya; algılamalarımda da overscale meydana gelmiş. Çıkardığım ders önce ince görünmeyecek bir kalem vb ile çizgilerimi belirleyim kontrollü bir şekilde boyayı atmak. Ama yinede beğendim. Aslında daha çok ciddi ciddi boyama ve kamuflaj atma olayını beğendim, boyaların ahenkle karışmasını beğendim. Bu işinden aldığım zevk giderek artıyor. Eleştirilerinizi bekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğraf makinasının beyaz ayarını tutturamamışım. |
|
Ha gayret!
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Siz gayet güzel bir başlangıç yapmışsınız ama hatayı biz yapmışız.
Hiçkimse taretin arkasındaki sepetin çok ayrık olduğunu farketmemiş.Eğer mümkünse düzeltin.Değilse o da nazarlık olarak kalsın. |
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Bence olmuş. Kamuflaj çizgilerinin kalınlığını pekte dert etmeyin. Sonucta ortada bir pattern yok. Ben sadece mg nin kalınlığına bir çözüm bulun derim o kadar..
![]() Kolay gelsin... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
Bence de kamuflaj güzel olmuş. Elinize sağlık. Cihaz gitgide güzelleşiyor. Tamamlanmış halini bekliyoruz.
|
|
|
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Çok güzel olmuş e paletleride görmek isteriz yani,bu arada bende stug IV var sanki bu iki aracın şasi olayı aynı gibi geldi bana.
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Açıkcası kamuflaj çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |