Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/72 A-10A Academy Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   4
Yazar Mesaj
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/02/2007 Saat 22:39
"en sondaki tehdit gerçekten çok tedirgin edici,"
zannedersem ortada yanly? bir anlama var, çünkü yazy?tyklarymyzy okuyacak olan gerçek bir askeri pilot bizi ciddi anlamda komik bulup "siz ne yapty?ynyzy zannediyorsunuz" ?eklinde bizimle dalga geçebilecektir.
Olayyn asyl sonucunun ne oldu?unu onlaryn yorumlary sonucunda ö?renmek onlara kar?y duyulan bir saygy icabydyr.
Pek tabii havacyly?a duyulan bir saygynynda...
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 42
Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2007 Saat 01:07
evet a-10 ile dogfight'a girmis bir pilot cikip ta anlatirsa aydinlanabiliriz belki.

ancak uzgunum ama gercek bir savasta kayitlara gecmis boyle bir olay yok. dolayisi ile bir askeri pilot bize yardimci olamaz. ucagin tasarimcilari yardimci olabilir belki. burna 30 mm'lik gatlingi (ek bilgi ilk saniyede 50 round, akabinde her saniyede 70 round atiyor) migleri ikiye bolmek amaci ile koymadigini soylerse ikna oluruz belki degil mi?

bu kadar iyi bir savasci ise a-10 -ki inanilmaz bir a/g saldiri yetenegi de oldugunu biliyoruz- bu amerikalilar da aptal olsa gerek F-22'lere F-18'lere milyarlarca dolar yatirmislar. degistir butun filoyu A-10'la olsun bitsin o zaman.

bu arada yabanci musterilerim burada oldugu icin yavruya bir kat boyayi attim ve oyle kaldi. devami cumaya insallah. hafta sonu da bitirmeyi dusunuyorum cok ekstra bir durum olmazsa.

saygilar ...

Ozel not : A-10'u halen cok seviyorum. Tank killer'im o benim :))

Kolay Gelsin
Burak
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2007 Saat 01:51
Orjinalini yazan: Garga

bu kadar iyi bir savasci ise a-10 -ki inanilmaz bir a/g saldiri yetenegi de oldugunu biliyoruz- bu amerikalilar da aptal olsa gerek F-22'lere F-18'lere milyarlarca dolar yatirmislar. degistir butun filoyu A-10'la olsun bitsin o zaman.

O uçaklaryn uzmanlyk alany ba?ka.Her?ey BVR kaabiliyeti yada dogfight kaabiliyeti ile çözülmüyor.
Bir uçak yapyly? maksadyndan farkly bir alanda çok daha ba?aryly olabilir.
Konuyu kary?tyrmayalym.
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2007 Saat 22:17
kimse fikrini degistirmedigine ve ikna olup degistirmeyecek gibi gorundugune gore ben modelime geri donmek isterim. modelin boyasini yaptim ama resimlerden de goreceginiz gibi sanki bana preshading efektini biraz kapadim gibi geldi. halbuki 2 kat boyadim sadece.

renk konusu biraz karisik gelince bana arastirmam sonucunda sayialar arasinda gozume en uygun gorunen gunze 307'yi (FS36320) boyadim gitti. simdi glanzer atip decale girisiyorum.

Kolay Gelsin
Burak
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2007 Saat 22:31
Allah beee Me-262 var orda ...Hocam sen bunu byrak onu yap bence:)))
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/02/2007 Saat 22:40
hocam o 262'ye elime duserek yazik oldu maalesef. kendisi kobay olarak kullanilmaktadir. kaderine terkettim onu, boyayip boyayip mr.muscle :))

ama resimdeki revell'in 1/72 262 kitini benim gibi yeni baslayan arkadaslara fiyat/performans olarak siddetle tavsiye ederim. tez zamanda yeniden alip yapacagim su alamanlarin benek isini cozebilirsem :))

Kolay Gelsin
Burak
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/02/2007 Saat 10:02
Yn?allah yaparsyn hocam.Bekliyoruz.
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2007 Saat 20:04
modeli boyadim, ana decalleri yapistirdim (stencilleri bilahare yapistiracagim. acaip sikiliyorum decal isinden), inis takimlarini yaptim. siyah yagli boya ile panel cizgilerini belirginlestirdim. siyah toz pastel ile yatay stabilizede olmasi cok muhtemel kararmalari olusturdum.

muhimmat olayina giriyorum su an itibari ile (fener maci bitsin de :)) ucakla beraber kitimizden bayagi bir muhimmat cikiyor. ugrastiracak gibi gorunuyor simdiden.

degerli fikirlerini benim icin cok cok onemlidir. lutfen en acimasindan elestirilerinizi eksik etmeyin.

bu arada bir de zemin olayina girecegim ilk defa bu teyyare icin, onu da burada detaylandiracagim insallah.

Düzenleyen Garga - 25/02/2007 Saat 20:05
Kolay Gelsin
Burak
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2007 Saat 21:24
Bu uça?yn dekalleri nasyl Garga?Rahat yapy?tymy?
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2007 Saat 22:24
Orjinalini yazan: oruç reis

Bu uça?yn dekalleri nasyl Garga?Rahat yapy?tymy?

ucagin dekalleri ile ilgili olarak ilginc bir sey yasadim. ya da ben daha acemi oldugum icin bana ilginc geldi normaldir belki de. suda biraz fazla kalan dekaller oldukca sikindi cektirdi bana. ozellikle kopekbaligi agzi cok sikintili. beceremedim de zaten. bu dekal isini cozemedim daha.

bu arada agm-65'ler benim gencligimde beyaz olurdu, kafalari da siyah olurdu. ama korfezde griye donmusler. bunun icin fs rengini bilen var mi acep. referanslara baktigimda ucagi boyadigim renge oldukca yakin gorunuyor. dayanip gitsem mi?

bir de revell 46'dan olive drab olur mu biraz acsam?

Kolay Gelsin
Burak
IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/02/2007 Saat 23:47
Orjinalini yazan: Garga

bu arada agm-65'ler benim gencligimde beyaz olurdu, kafalari da siyah olurdu. ama korfezde griye donmusler. bunun icin fs rengini bilen var mi acep. referanslara baktigimda ucagi boyadigim renge oldukca yakin gorunuyor. dayanip gitsem mi?

Resimde kanatla,Maverick arasynda bariz bir renk farky görünmüyor.Sanyrym problem olmaz.

IP
HYAMAN
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 470
Alıntı HYAMAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2007 Saat 00:08
Bu resim biraz daha net:

IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2007 Saat 00:23
hocam alttaki resme istinaden sordum zaten de kafami karistiran su resim oldu acikcasi. burada bayagi bir koyu gri gorunuyor.

Kolay Gelsin
Burak
IP
baris
Üye
Üye

Gönderilenler: 211
Alıntı baris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2007 Saat 00:41
Burak Bey, güzel bi çaly?ma olmu? elinize sa?lyk. Benim dikkatimi ilk a?amada kokpitin içinde HUD un yeraldy?y ön kysmyn ve arka kysmyn siyaha boyanmamy? olmasy çekti. Bu kysymlar hemen hemen bütün uçaklarda siyah olur diye biliyorum. En azyndan benim ?imdiye kadar yapty?ym jetlerde öyleydi. Bunun yanynda ya?ly boya ile panelleri ortaya çykarma i?lemi sanki uça?yn ön kysmyna pek uygulanmamy? gibi. Oysa uça?yn bu kysymlarynda çok güzel yapylmy? perçin detaylary var. Onlary da belirginle?tirirseniz güzel durur diye dü?ünüyorum. Son olarak da uça?yn gövdesinin üstündeki ve arkaya do?ru olan altyndaki antenleri siyaha boyamayy unutmayyn. Tekrar elinize sa?lyk.
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2007 Saat 00:44
muhimmatla ilgili bilgi toparlarken dun aksamdan kaliba doktugum zeminin artik kuruduguna kanaat getirip zemin boyama isine giristim.

citalardan olusturdugum kaliba standart beyaz alciyi doktum kurumaya biraktim, kalibi soktugumde goruntu suydu.

beton panelleri olcege uygun olarak cizdim ve metal cetvel ile cizgilerin uzerinden gecmek sureti ile derinlestirdim.

daha sonra preshading niyetine panel cizgilerinin uzerinden akrilik siyah ile gectim.

Kolay Gelsin
Burak
IP
Garga
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Garga Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/02/2007 Saat 00:46
bir kat gri boya attim firca ile. alci ilk kat boyayi cok cabuk emdi.

daha sonra ikinci kati attim ve kurumaya biraktim. damlamis yag lekeleri vs. yapip zemini bu hali ile birakacagim.

Kolay Gelsin
Burak
IP
<< Önceki Sayfa   4
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma