Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: WRC Mitsubishi Lancer Evo VII | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 00:54 |
VII WRC'nin arka aks fotosunu göremedim bende, ancak benim belirtmek istediğim şey körük gibi yoğun pisliğe maruz kalan bir parça kesinlikle renkli kullanılmaz. Ayrıca sağ-sol körük farklı olmadığı için renk ayrımı olması da mantıksız.
Yanlız Ceki'nin dediği gibi modeli yapanlar da hep yapım kılavuzuna uymuşlar, bu da bende şöyle bir şüphe uyandırdı: Acaba WRC'de arka akslara körük takmıyorlar mı??? Aksın metali altın rengi olabilir... Foto bulamazsanzı ben bir Maslak yapıp öğrenirim. |
|
Typhoon
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 374 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:03 |
Maslağa sipariş verdim foto çekip yollayacaklar.
|
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:04 |
Orjinalini yazan: Typhoon
Ayrıca sağ-sol körük farklı olmadığı için renk ayrımı olması da mantıksız. Yanlız Ceki'nin dediği gibi modeli yapanlar da hep yapım kılavuzuna uymuşlar, bu da bende şöyle bir şüphe uyandırdı: Acaba WRC'de arka akslara körük takmıyorlar mı??? Aksın metali altın rengi olabilir... Foto bulamazsanzı ben bir Maslak yapıp öğrenirim. Sağ-sol değil ama ön-arka farkı olabilir. Ama arka tarafta da mutlaka körük var; adamın döktüğü şekil körük şekli. |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:14 |
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:21 |
|
|
Typhoon
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:31 |
Orjinalini yazan: CErginbas
Bu arada Tayfun abi, Sanayide, LAncer Evo VII wrc mi varmış? Az sonra fotoları yollayacaklar. |
|
Typhoon
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 01:54 |
Foto geldi, aksların üstünde körük var
İş iyice karıştı şimdi. Ancak benim şahsi düşüncem, bu herifler bu kadar bariz hata yapmaz, büyük ihtimalle fabrika takımı arabalarında farklı bir uygulama var ve körük kullanmıyorlar. |
|
Korkut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1409 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 03:14 |
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 07/02/2006 Saat 06:54 |
Araştırmacı gazeticilik ödülünü bu sene kimin alacağı az çok belli oldu.
Kendimi bir ara Agatha Christie romanı okuyor gibi hissettim.Araştırmayı yapan herkese teşekkürler. |
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 07:50 |
Balkon ısısı, hayatta kalınabilir derecelere yükselince, Boya işine devam ettim.
Malesef, tam güzel bir kat kırmızı atmıştım ki, model odama taşırken, elimden uçup masanın üzerine, bilimum kesici delici alet edevatın arasına kondu. Neyse Hasar tespiti yaptık. kaputta, tavanda, ve ön tamponda, boya kalkmış. 2000. numara zımpara ile girip bu bölgeleri düzeltmeye çalıştım, üzerine kalınca bir kat, kırmızı daha attım. Baktım çarpışma bölgelerinde seviye farkı oluyor. Ne yapıcam Ne edicem derken, son bir umut, compound ile sorunlu bölge ve civarlarını bir güzel ovaladım. Mal kendine geldi. Az evvel de, son kat aşırı inceltilmiş, boyayı yüzeye attım. Parlatma işlemlerini minimum seviyeye indirecek bir sonuç aldım. Buyrun böyle: Bunun üstüne fine compound ile girdim mi, mal decallemeye hazırdır. Yanlız, Kırmızı boya enamel olduğu için, ciddi bir kuruma problemi var. Artık Boya kemikleşsin diye, modeli nadasa bırakacaz galiba. Düzenleyen CErginbas |
|
|
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 07:57 |
Şimdi aklıma geldi, bu enamel boyaların kurumasını hızlandırmak içni uygulanan bir teknik var mı?
|
|
|
|
tulgen
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 08:20 |
Sivilde ben kutu akrilik kullanıyorum. Enamel'de çare yok. Bir de boyanın başına kaza filan gelince ben doğrudan hidrolik banyosuna sokuyorum modeli. Evo VI nın kırmızısı 3, dolayısıyla beyazı da toplamda 5 kez boyandı!
|
|
BUROCK
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 929 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 09:09 |
Ceki sabir et bekle bence kemiklesinceye kadar
|
|
Burak BALKIR
..To Become Old and Wise You Must First Be Young and Stupid !! |
|
CErginbas
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 09:43 |
Burak
Haklısın, aleti beklemeye bırakıyorum. Arada, yavaştan kokpiti de toparlıyorum. |
|
|
|
benbeni
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Trabzon Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 554 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 11:05 |
Aman diyeyim Ceki.Model şimdiye kadar çok güzel gidiyor.Gerekirse boyanın kuruması için 1 gün daha ekstra zaman ver.Verniği ondan sonra at.Sabır, sabır,sabır
|
|
Herkes kendi Tanrısına, diğerlerinin dualarını susturması için yalvarıyordu
|
|
tulgen
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 157 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 11:08 |
FSM' yi takip ediyorsan oradaki modelciler minimum 3-4 günlerden bahsediyor risk almamak için. Üstelik kupalar, bu parlak boya ile çok hata gösterir. Bence derin bir nefes al ve sabret....
|
|
Korkut
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 19:50 |
Evet 1 gün filan yetmez, en az 1 hafta filan oda sıcaklığında bekletmekte fayda var.
Bu arada aks körüğü muamması halen esrarını korumağa devam etmekte. Bir sonuç alınca bildiririm. |
|
HAKAN
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 876 |
Gönderim Zamanı: 10/02/2006 Saat 22:21 |
Orjinalini yazan: Korkut
Bu arada aks körüğü muamması halen esrarını korumağa devam etmekte. Bir sonuç alınca bildiririm. Yani şu körük başlarından hatırı sayılır bir pehlivan tefrikası çıkarttınız ya.Ölmeyin emi İşin şakası bir yana aslında gerçekci düşünürsek böylede olması gerekir. Fikir fikirden üstündür felsefesinden yola çıkarak en iyiye yada en doğruya ulaşmak. Devam arkadaşım süper gidiyor.Boya işine hiç acele etme.Bekle. |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |