Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1/48 F-15E Revell #2 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
sinBAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 96
Alıntı sinBAD Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/03/2009 Saat 11:56
Ufuk Bey,

Elinize sa?lyk, her zamanki gibi çok güzel ve herkese bir ?ekilde yardymy dokunabilecek bir çaly?ma oluyor.?ahsym adyna, ilerleyen günlerde yapmaya baslayacagim Academy'nin F-15E'si için bir nevi referans olucak :)
Kolay gelsin.
IP
lombak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 84
Alıntı lombak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/03/2009 Saat 12:27
Ufuk bey,kokpit boyama konusunda sizden bol resimli ve açyklamaly bir makale istesek, bu tayyarenin kokpiti tam makalelik olmu?...
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/03/2009 Saat 15:15
Bilimum, seyrüsefer, silah ve bilgi ekranlaryny nasyl yapyyorsunuz. Hayranlykla izliyorum.
Adriano Guisebbe Lentini
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2009 Saat 23:35
Normalde yary?maya yapmady?ym sürece bir an evvel uça?y eskitme a?amasyna gelebilmek için kokpitleri jenerik boyar geçerim, bu nedenle modellerimde genel bir kalite dengesi tutturamama sorunum mevcuttur. Bu sefer geni? bir süreye yayylmanyn verdi?i rahatlykla ve Arkut'un ba?ymyn etini yemesi sonucunda kokpite nispeten daha geni? bir zaman dilimi ayyrdym. Y?çilik kalitesi olarak beni açykçasy çok tatmin etmemesine ra?men standart olmasy gerekti?i gibi bir kokpit oldu, fazla syrytmayaca?y kesin neticede. Onun haricinde boyama tekni?ine gelirsek, fyrça olayyna çok hakim olmady?ymyn bilincinde olarak genel renkleri pistoleyle atma yolunu seçtim. Detaylar için ise ince bir fyrçayy bol sabyr e?li?inde kullandym. Bir sonraki modelimde istekleriniz do?rultusunda her adymy foto?raflayyp bir makale yapaca?ym. Bu süre zarfynda galeride bulunan Kaan Gök, Arkut Yüksel ve Rahmi Kocaman imzaly modellerin kokpitlerini incelemenizi ve Özkan Türker'in sitesinde yayynda olan kendi imzasyny ta?yyan kokpit boyama makalesine bakmanyzy salyk veririm.

Modele dönersek; seviye farkyny yüksek kalan kysmy maskeleyerek geri kalan yüzeye bol macun sürerek giderme yoluna gittim. Bunu yapma sebebim son zamanlarda, esasen uzun süredir, Türk modelcilik forumlarynda gördü?üm yanly? ve ba?arysyz macun uygulamalarynyn aksine formu macunla toparlamak. Öncelikle macun çekmek yalnyzca birle?im noktalaryny yoketmeye dayaly bir prosedür de?ildir. Y?in esasy hataly ve/veya hatlary toparlamaktyr. Seviye farky olan yüzeylerde iki tarafa bant çekip ortaya macun doldurmak macunun istenmeyen yerlere bula?masyny önlese de, detay kaybetmemek u?runa bu maskelenen alanyn dar tutulmasy kontürleri olumsuz yönde etkilemektedir. dolayysyyla bu tip düzensiz birle?imlerde öncelik detay kaybetmemek de?il, formu düzeltmektir. Çok basit ve temel bir söylem gibi durmasyna kar?yn bilinçsizce syrf sayy arttyrmak için üretim sloganlary e?li?inde yapylan modellerin yüzde doksanyna yakynynda bu temel sorun göze çarpmaktadyr. Grafikle olayy anlatmak gerekirse a?a?ydaki çizimi etüd etmenizi öneririm.;

Öncelikle kalyn bir ilk kat macunu uyguladym;

Akabinde ilk kat zympara, sa? taraf toparlandy ?eklen,

Maske bandyndan photoetch yzgaranyn içine zympara tozunun dolmamasy için yararlandym.

Düzenleyen Ares - 30/03/2009 Saat 00:25
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2009 Saat 23:39
Sol taraf macunun tam kary?mady?yndan kelli solventiyle plasti?i eritmesi sonucunda korku filmine döndü. Yumu?amy? plasti?i maket byça?yyla sert yüzeye denk gelinceye kadar kazydym.

Akabinde bu yüzeyleri Humbrol macunla doldurdum. Zympara sonrasynda hem yüzey düzeldi hem de uça?yn hatty olmasy gereken çizgiye geldi.

Az sayydaki macun hatasy son kat surfacer yardymyyla çözülüp kaybolan detaylar açylacak. Bu vesileyle dikey stabilizeler haricinde uça?yn genel tesviyesinin bitti?ini söyleyebilirim.

Düzenleyen Ares - 30/03/2009 Saat 00:23
Ares
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2009 Saat 23:44
Ekstra bir detay olarak gövdenin altynda bulunan JFS egzosuna e?ildim. Kitte yzgara ?eklinde verilmi? bu nane.

Deli?i komple bo?alttym,

Roebbesch marka uygun kalynlykta bir stiren borununun çeperini içten geni?letip arka kysmyny kyvyrdym, gövde içinde oynamamasy ve dengeli bir ?ekilde deli?e oturmasy amacyyla gene stirenden mamul bir çerçeveye sabitledim.

Ares
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29/03/2009 Saat 23:46

cymbyz yardymyyla motor giri?inden içeriye uzanyp bu egzosu açty?ym deli?e oturttum. bu noktada syvy yapy?tyrycynyn fyrçasynyn kysa kalmasy sebebiyle O numara bir resim fyrçasyny yapy?tyrycyyy sürmek amaçly kullandym.
Ares
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2009 Saat 01:01
?imdilik son olarak unutmadan küçük bir detayy ekleyeyim dedim, o da gövdenin üstüne gelen GPS noktasy. F-15E'lerde son güncellemeler dahilinde eklenen bu parça özellikle Sniper XR podu takmayy dü?ünen modelciler için uygulamalary gereken zorunlu bir ek. eritilmi? çerçeve plasti?inden imal etti?im küresel parçayy üst gövdeye yapy?tyrdym. Tam kemikle?tikten sonra bu parçayy zymparayla yükseli?ini yaryya indirip akabinden dört adet vida deli?iyle detaylandyraca?ym.

Ares
IP
Clumsy
Üye
Üye
Simge
Pervane Sever

Gönderilenler: 1408
Alıntı Clumsy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2009 Saat 17:10
Bir sen, bir Rahmi, bir Kaan derken kendimi aranyzda kaybettim artyk.
Haaa, bir de bunlary adam gibi yapyyorsunuz ben ona seviniyorum asyl :)
Ho? arada Havacylyk Müzesi' ndeki misyonunu burada da if?a ediyorsun o da güzel :)
Ba arada, sen benim yapmaya çaly?ty?yma niye kyzyyorsun anlamy? de?ilim. Hadi kyzyyorsun sizleri ne etmeli o zaman??!!

Düzenleyen copilot_clumsy - 30/03/2009 Saat 17:24
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur!
-Peki o zaman. Sorunluuu...
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2009 Saat 17:36
Kyzdy?ym kysym 72lik ölçekte bir panele 4 servis dekali yapy?tyrma kysmy de?il, modelin bitememesi:)
Kurstu dersti derken artyk elimde beyaz tahta ve sopa seklinde dolasyp derdimi anca anlatabiliyorum galiba:)
Ares
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2009 Saat 17:54
Sopa my ?
Yyiymi? :)
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/03/2009 Saat 18:06
Tahtaya yazylanlary göstermek baabynda:) orjinal bir ismi varsa o sopanyn bilemedim:)
Ares
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2009 Saat 02:33
Dümenlerin alt ve üst çizgilerini kestim hareketli havasy vermek içim. Bu i? için Tritool'un testerelerini kullandym.

Akabinde dikey stabilizeleri yerlerine yapy?tyrdym. Normalde bu parçalar modelci tarafyndan boyadan sonra takylan elemanlardyr ama Kaan'yn çe?it renkli capon F-15'inde belirtti?i hususu dikkate almayy uygun gördüm, Link. Kuyru?u yapy?tyryp ayar macunlaryny çektikten GPS küresinin yüksekli?ini azalttyktan sonra artyk syrada astar var, akabinde kaybolan detaylary açaca?ym.

Son foto?raf havacy?yn geli?imini göstermesi açysyndan ho? bir örnek. Üstteki alet Pfalz D.IIIA, Birinci Cihan Harbi. Esasen bu görüntü üzerine sayfalarca analiz yapmak mümkün ama ö?rencilerime sordu?um soruyu kendimize yöneltip konuyu noktalayayym. Teknoloji ve ihtiyaçlaryn geli?mesinin tasarymy hantalla?tyrmasy, tabiri caizse ?i?irmesi, acaba geli?im olarak insano?lunun yanly? yolda oldu?unun mu göstergesidir? Alternatifi nedir? Syfyrdan ba?ka bir yoldan my gitmek yoksa mevcut tasarymy ki burda konu uçak, kronolojik geli?im tarihindeki belli bir noktasyndan alyp tamamen ba?ka fikirlerle ?ekillendirmek midir?

Ares
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2009 Saat 10:19
Ufuk,
Tasarymyn hantalla?yp ?i?mesi olarak tanymlady?yn ?ey, gereksinimlerin ve bunlara malzeme ve donanym olarak teknolojinin vermeye çaly?ty?y cevaplaryn tasarymyn bünyesine zorunlu olarak dahil olmasyndan çok daha farkly bir?ey de?il gibi sanki... Sadece uçak ba?lamynda, tasarymyn çok daha karma?yk ve bu ba?lamda pek çok ba?aryly ve hatta emsallerinden üstün çözümü bünyesinde bulunduran bir?ey olmasy önemli. Acaba yolun do?rulu?unu ya da yanly?ly?yny de?il de de?i?kenli?ini ve de?i?im biçimini tarty?mak my tasarymcyyy biryerlere götürür?
Bu arada, ellerine sa?lyk, güzel gidiyor..
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2009 Saat 15:23
Mühendislik synyrlarynda hareket etmesi gereken bir objenin tasarymsal de?erini tarty?mak herhangi tasarymcyyy (endüstriyel ürün tasarymyndan bahsediyorsak ?ayet, yoksa berber bile(kesinlikle a?a?ylamak niyeti içermez(yuh be karde?im bir paranteze ne kadar eziyet edilir ki?!!) tasarymcy kisvesi aldy günümüzde sa? olsun) bir yere götürmez kanaatindeyim. Uçak dedi?imiz ?ey Mühendislik bir tasarym olup mühendisler tarafyndan tamamen gereksinimlere yönelik oalrak ?ekillendirilen bir obje de?il midir? Tabii sava? uçaklary kategorisi ve dy? kabuktan bahsediyorsak. Luigi Colani'nin uçaklaryny da biliyoruz yoksa:} Uçurabilene a?k olsun. Konu neydi yahu?:}
Consume Ergo Sum
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2009 Saat 20:27
Orjinalini yazan: Ares

Tahtaya yazylanlary göstermek baabynda:) orjinal bir ismi varsa o sopanyn bilemedim:)

Fizik ö?retmenimiz radyosundan söktü?ü anteni kullanyyor o i? için :)
Bu arada çok güzel gidiyor...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31/03/2009 Saat 21:18
Öööö Arkada F-4N varmy?!!!!
Consume Ergo Sum
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/04/2009 Saat 19:25
Tasarymda fonksiyon isteklerinin çoklu?u öne çykynca sistem irile?iyor, peki kabul ama tek sisteme bu kadar çok fonksiyon yüklemek niceli?in azalmasyna dolayysyyla sistemin elemanlarynyn tekinin kaybedilmesi durumunda sisteme sekte vurulmasy anlamyna da gelmekte.

Coli, N de?il B o Fantom,

Bu arada modele ufak bir detayy ekledim, oda top çyky?yyla ilgili. F-15 toplarynda namlu yuvasynyn ön tarafynda bir adet dil mevcut, kit vermemi? o detayy. Stiren bir boruyu içten inceltip yuvaya oturtup genel formu için tesviyeye tabii tuttum, çok az surfacer la son ?eklini verece?im.

Ares
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04