![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
grond
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/06/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 235 |
![]() ![]() ![]() |
resim konusunda bende imageshack.us sitesi ni kullanıyorum upload image yaptıkdan sonra çıkan linki yazdığınız mesaja yapıştırmanız yeterli.
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Göksel Bey, makale oluşturmak konusunda söylediklerim elinde döküman olan tüm dostlar gibi sizin için de geçerli. Admin kişilere sorup, onların katkısı ve izniyle PDF formatında veya Web sayfası olarak belki sitede yer alabilir. Dediğim gibi profesyonel birşey olması gerekmiyor. Forum arşivinin içinde kalabalığa karışmasın... Fotograflar ve fotograflarla ilgili verdiğiniz bilgiler bir bütün halinde beraber dursun.
Eğer profesyonel bir format istiyorsanız, metninin düzenlenmesi filan(edit etmek de deniyor ama düzenleme lafı daha güzel oturuyor) gerekiyorsa birşeyler yapmaya çalışırım. |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim, tesekkurler...
En kisa zamanda fotolari burada upload edecegim... iyi modeller. Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
iste ilk foto...Burasi istanbul Beyazit Meydani; 1936'da acilan ilk kurslardan biri...
![]() Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Bu resimdekiler; Turkkusu'nun cekirdek kadrosunu olusturan pilotlarimiz...Ortada; Sabiha GOKCEN...(Rusya "Koktabel")
![]() |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Mustafa bey,
Kesinlikle haklisiniz...Kendi arsivimde bu tur bilgileri (genellikle) profesyonel bir format haline getiriyorum. Ancak bu gune kadar hic bir forumda bunu paylasmamistim. Bununla birlikte, planor modellerinin temini benim icin oldukca zor; gecen yil ASK-21'i gordugumde, (tabir yerinde olur sanirim) uzerine ucmustum:)) Bu nedenle, planorler ile ilgili arastirmalar, tutkulu bir sekilde icra ettigim 2nci dunya savasi Luftwaffe tayyreleri modelleri kadar yogun olmuyor... Ayrica; meslegim geregi bazen cok uzun sure model yapamiyorum; malum, bu duzensizlik icinde aslinda hepimizin cok isine yarayacak bazi bilgiler, calismalar, resimler de unutulup gidiyor... Son olarak; sizlerden almis oldugum olumlu mesajlar icin tekrar tesekkur ederim; bundan sonra, elimdeki bu tur bilgileri sizlerle paylasmaktan buyuk keyif alacagim...:) iyi modeller |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
Cem Doğut
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
Merhaba,
resimler için teşekkürler.umarım devamı gelir. sizde benim gibi planör modellerine meraklı olduğunuza göre size planet models'in 1/48 kitlerini şeddetle tavsiye ederim.ben hannants'dan getirttim. iyi günler... planör modelleri |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Evet, onu biiyorum; elimde bir jantar var...Güzel bir model; sagolsun Tolga göndermişti...
Luftwaffe'ler bitince onlara başlayacağım... Bu arada; hannats'ı arada bir takip ediyorum. Ortalama ne kadara mal oluyor? |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
Cem Doğut
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
kutu büyüklüğüne göre değişiyor,ortalama sipariş+5 ila 8 sterlin tutuyor.1-2 hafta içinde kapına geliyor.
|
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Anladım,teşekkürler.
|
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
Cem Doğut
![]() ![]() ![]() |
bu arada jantar'ın markası ve ölçeği nedir?
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Hannats için sanırım minimum 50 dolarlık sipariş geçilmesi gerekiyor. Bu paraya ulaşalım derken sağlam alış-veriş yapıyorsunuz...
Modelin eski sahibi olarak cevap vereyim. Ardpol şirketinden 1/48 Jantar bulabilmek mümkün. Alet full rezin, güzel bir kit. Ancak yapım için tecrübe gerektiriyor. Göksel size bu modelin hangi türlerinin THK'da kullanıldığını söyleyecektir. Selamlar, iyi modeller, Tolga Aşağıdaki site imalatçının İngilizce sitesi... http://www.ardpolmodels.com.pl/index-en.php Düzenleyen tozbek |
|
![]() |
|
Cem Doğut
![]() ![]() ![]() |
bilgi için teşekkürler. resin kit olduğu içinmi tecrübe gerektiriyor dediniz, yoksa kit problemlimi? modeli jadarhobby'de buldum site güvenilirmi bir bilginiz varmı.
iyi günler... |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Tecrube konusuna katilmiyorum; jantar'in ozel bir tecrubeye ihtiyaci yok...Her modelcinin rahatlikla yapabilecegi bir kit; ancak planorler ile ilgili bilgi gerektiriyor...
Soz konusu kit, jantar STD3; THK'da kullanılanlar Jantar STD (J48-1. Govdedeki en belirgin fark, kuyruk takimi; rudder biraz daha genis...Ayrica kanopi, soldan saga aciliyor ve tek parca...(THK'dakiler de kanopi iki parcadir ve geriye dogru acilir.) Kokpitte de; gosterge panelinde bir kac yeni gosterge var. (Aslinda bu opsiyoneldir; pilotlar (yada klüpler) planorler uzerinde cesitli modifikasyolar yapabiliyorlar) Ama en onemlisi;onunla ucmak, tarif etmekte zorlandigim, muthis bir duygu!:)) iste, jantar j48-1 STD... (2004 Ağustos-inönü; o gün inönü meydan üzerine 2400 metreyi görmüştüm) ![]() iyi modeller. Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
seth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/01/2006 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: elbe1
Ama en onemlisi;onunla ucmak, tarif etmekte zorlandigim, muthis bir duygu!:)) (2004 Ağustos-inönü; o gün inönü meydan üzerine 2400 metreyi görmüştüm) iyi modeller. Göksel bu sözlerine kesinlikle katılıyorum.Planörle uçmak tarif edilemez, anlatılamaz.Yaşamak lazım. 2002 yılında gördüğüm 2000 metreyi hatırlıyorum da daha yükseği ......... bu konuları açmanız hiç iyi olmadı benim için. 2002 den sonra çeşitli nedenlerle uçuşlarıma devam edemedim.Şimdi bu resimleride görünce iyiden iyiye çoştum.Bir kez havaya çıktıktan sonra insan yerdeki yaşamı hiç istemiyor.Fazla uzatmayım uçamamakla ilgili çok doluyum. Benim elimde de eski zamanlara dair bilgiler ve belgeler mevcut.Uygun zamanda içlerinden derleyip kullanılabilir olanları sizlerle paylaşırım..... |
|
Private Glider Pilot
www.izmirmaket.com |
|
![]() |
|
Cem Doğut
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
bilgi için teşekkürler.jantar'ı sipariş verdim umarım bu firma bir gün szd-50 Puchacz' da çıkarır.bende TC-PEG ve TC-PFF'yi yaparım.planörle birkez uçan birdaha iflağ olmaz.başlangıç kursundan sonra malasef gerisini getiremedik. günün birinde inşallah tekamül kursuna giderim. türk planörcülüğüyle ilgili internette pek döküman ve resim yok, elinde bilgi resim veya döküman olanlar burada paylaşırsa yararlı olur. iyi günler... |
|
![]() |
|
elbe1
![]() ![]() ![]() |
Bu konuda geçtiğimiz nisan ayında bir site yaptık; aslında çok kapsamlı olması öngörülmemişti ancak sizin belirttiğiniz gibi "planörcülük konusundaki döküman ve resim" açığını kapatma konusunda az da olsa faydası olacağını düşünüyorum...
Nisan ayından beri geçen süre içerisinde ziyaretçi sayısında hiç beklemediğim bir artış oldu. Şu sıralar (yanılmıyorsam) onbini geçmiştir... Şu an tek eksiği "galeri" kısmı. Onu da tamamlayınca daha iyi olacağını düşünüyorum... Ayrıca; bu site konusundaki görüş ve önerilerinizin bana çok yardımcı olacağını da belirtmek isterim.:) http://planorucusokulu.thk.org.tr iyi modeller. Düzenleyen elbe1 |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
Cem Doğut
![]() ![]() ![]() |
site için emeği geçen herkeze teşekkürler.
güzel bir çalışma,sizinde dediğiniz gibi galeri kısmı zenginleştirilirse dahada güzel olucaktır. anladığım kadarıyla THK'nun bir çalışanısınız, merak ettiğim bir konu var. kurumun inönü dışında açtığı kurslar oluyor bildiğim kadarıyla, benzer kurslar istanbul yakınlarında bir yerde düzenlenme ihtimali olamazmı? bu civarda yapılacak bir kursa veya burada düzenlenecek günü birlik uçuşlara daha çok talep ve katılım olacaktır.istanbulda motorlu uçuş yapılacak bir çok firma var,benzer bir çalışmayı planör içinde yapılabilinir.kurum istanbulda bir yer açamazmı veya en azından hava harp okulunun yalovadaki tesislerinde faydalanma olanağı yokmu? örneğin ben başlangıç kursundayken eskişehirden günü birlik gelip başlangıç kursu gören bir bey vardı. bu tür bir tesis planörcülüğün gelişimini eminimki hızlandıracaktır. saygılarımla iyi günler... |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |