![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
YODA
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
ben bu işi halen tam anlamış deilim...
kusuruma bakmayın belki çok abest bi soru ama modeli böyle topladıktan sonra nasıl oluyorda ayrıntıları boyamayı başarıyorsunuz? örneğin paletleri ve ana silahın ayrıntılarını... yoksa bunları yapıştırmadan lego gibi bi toplayıp bakıp ondan sonra demonte edip mi boyuyorsunuz? bu soru özellikle benim için boyanması işkenceye dönen paletler ve yürü aksam için soruldu... vinil paleti maketten ayrı boyadım ancak montajını yaparken boyası çok zarar görüyor ve ben gene çamurlara bulamak zorunda kalıyorum :=) temiz bi maketim olsun istiyorum artık... ![]() |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Ayhan bey;
Cihaz çok güzelmiş. Boyanmış halini görmek için sabırsızlanıyorum. Yoda bey; Modelcilikte, tıpkı başka alanlarda olduğu gibi, aynı sonuca ulaşmak için bir çok farklı yol tutulabilir. Bazen modeli toplayıp boyadığımız gibi bazen de ayrı ayrı parçalrı boyayıp birleştirdiğimiz veya bunların kombinasyonlarını uyguladığımız da olur. Mühim olan size hangi sıra/yöntemin daha pratik geldiğidir. Bazen de modelcinin tamamen keyfine göre bu sıralamayı tercih eder. Eğer modeli topladıktan sonra, ince detayların boyanması ile ilgili endişeleriniz var ise tavsiyem, modeli tezgaha sabitleyip, fırça/pistole kullandığınız elinizi de tezgaha yaslayarak boya uygulamanız yönündedir. Misal: ![]() Modeli de, fırçayla boya uygulayan elimizi de zemine yaslayıp çalışma şekli. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
![]() |
|
YODA
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 201 |
![]() ![]() ![]() |
öneriler icin tesekkurler.
misal vinil olmayan paletler icin ben paletleri araca monte ettikten sonra komple yürür aksamı paletlerle birlikte boyamayı pratik buluyorum ancak beceremiyorum. paletler genelde yürür aksama göre daha koyu renkte oldugundan önce aracın ana rengini atıyorum daha sonra paletleri aracın üzerinde boyamaya sıra gelince air brush ile bu denli ayrıntıya giremedigim; girmeye çalışıncada boyanın tekerlerede sıçrattığım icin fırcaya geçiş yapmam gerekiyor paletlerde. bu da hata yapma riskini cok arttırıyor. vinil ve parçalı paletli modellerde temel boyama yöntemlerinizi çok merak ediyorum. |
|
![]() |
|
carlgustav
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
![]() ![]() ![]() |
Bana kolay gelen paletleri genelde ayrı boyayıp sonra montajlamak.
Bunun için vinil paletlerde durum belli, boyuyorum. Sonra takıyorum. Bakla bakla yapılan paletlerde, tavsiye edilen yöntem: 1. Paletleri önce modelde duracağı yerlere yapıştırmadan oturtalım. 2. Baklaları yürür aksam üzerinde birleştirmeye başlayalım. Bu işi yaparken, kıvrımlı kısımlarla, düz kısımların bağlantı noktalarını birbirne yapıştırmayalım, böylece palet 5-6 ana parçadan oluşacaktır. 3. Paletlerin üzerine bant saralım. 4. Özellikle paletin model üzerindeki kıvrımlı formu olan parçalarını bozmadan, bu bant yardımıyla modelden ayıralım. 5. Baklalar arasındaki zamk kuruyunca boyayalım. 6. Modele geri monte edip, keyfe göre eskitme vs. edelim. Benim Modelkasten çalışan paletlerde (workable) uyguladığım yöntem ise vinil paletler gibidir. Dışarda montaj yapıp boyayıp, sonra modele ekleyip eskitme yaparım. En kısa zamanda, bununla ilgili, fotolu bir yazı yazacağımdır. |
|
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Yoda bey,
Barkın bey gayet açıklayıcı bilgilerle sorularınıza yanıt vermiş. Ben de en azından benimle alakalı kısımlara cevap vereyim. Su an hummel için konusmak gerekirse şase, ana silah ve ana silah koruyucusu olmak üzere 3 parça. Oturma testi için birleştirmiştim. Bu parçaları boyayıp, eskittikten sonra yerlerine oturtmayı düşünüyorum. Paletlerle ilgili sorunuza gelirse; ben genelde, bu tip, bakla paletleri kitin üzerinde birleştirme eğilimi gösteriyorum. İnce yerlerinin boyanması konusunda ise eski bir 72'lik figürcü olmamama güveniyorum. ![]() King tiger ise daha farklı. Zaten dikkatinizi çektiyse bu modelde paletler boyalı. Bunun nedeni çamurlukları ana modelle beraber boyama ihtiyacından kaynaklanıyor. Bu yüzden önceden boyadım. Ana renk ve kamuflaj aşamalarında paleti maskeleyip, diğer boyaların sıcrayabileceği yerleri de en son aşamada fırca ile rötüşlamayı düşünüyorum. Bu yöntemler diğer tekniklere göre kolay mı? Daha kolay değil, ama en azından boyanmış parçaların yapıştırılması ve yapıştırma sırasında ortaya cıkabilecek artıkların önüne geçip, modeli daha temiz bir şekilde bitiriyorum. Yalnızca vinil paletler konusunda Barkın Bey'e katılmıyorum. Çünkü, modellerimde genelde enamel boya kullanıyorum. Vinil paletler, "özellikle bu tamiya kitlerde başıma geldi" enamel boya ve tineri gorunce sertleşme eğilimi gösteriyor. Bu da montaj ve paletin ağırlığı ile çökertme etkisi konusunda modelciyi zorluyor. Sonuç olarak, sizin için rafine edilmiş tekniklere ulaşmak için -Barkın Bey' inde sık sık belirttiği gibi- üretim yapmak gerekli. Yanlış boyamaktan korkmayın, hidrolik fren yağı gibi modelci dostu bir malzeme var hayatımızda... Kolay Gelsin... |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() bu arada Barkın bey sizin fotoda alt kısımda gümüş bir kalem görüyorum sanırım tabi o sandığım şey ise nerede bulabilirim birde gunmetale yakın rengi varmıdır acaba önce size soruyorum çünkü nezaman böyle birşey arasam ya ben anlatamıyorum yada adamlar anlamıyor,hayır sonunda giricem bi kozmetik dükkanına o olacak yani ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Montaj aşaması bittikten sonra sıra boyamaya geldi. Humbrollun matt 94 ünü 60/40 selülozik tinerle incelterek modele püskürttüm. Hazır tezgahı kurmusken diğer bekleyenleri de boyadım.Günün sonunda tezgahta boyanmış halde 1 Hummel, 1 king tiger, 1 kubelwagen 1 pak40 ve 1 adet de ipekbeceği
![]() ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
carlgustav
![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık Ayhan bey. Güzel bir toplu sünnet şenliği olmuş. İpekböceği de mi yetiştiriyorsunuz?
Tuna bey, o gümüş kalem gibi duran şey Tamiya X11 karıştırdığım bir çerçeve parçası. Bu arada, gümüş kalem nasıl bir şey oluyor? |
|
|
|
![]() |
|
Flashback
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 321 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: carlgustav işte o sık duyduğum cümle bu ama anladım ben anlatamıyorum çünkü yıllar önce böyle birşey kullanmıştım eskiden novacolor boyalar vardı komple kalem boyadan oluşmaktaydı(hey gidi günler)ona benziyor,olurda bulursam resmini basıcam walla Bu arada, gümüş kalem nasıl bir şey oluyor? ![]() ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Bendeki Faber-Castell.Silver 8200-251*** .
Hala bitmediği için aramadım var mı yok mu diye. |
|
![]() |
|
Flashback
![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim İdris bey ben ararım o isimle.
|
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
YODA
![]() ![]() ![]() |
paletler konusundaki yardımları ve fikirleri icin herkese cok tesekkurler.
bu arada bende Faber-Castell.Silver 8200-251 kullanıyorum ve en son hatırladıgım kadarı ile besiktasta balcı kırtasiyeden almıstım. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Kabalcı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
YODA
![]() ![]() ![]() |
kabalcıda da olma ihtimali yuksek ancak yanlış hatırlamadığımı zannediyorum... ortaköy yönüne doğru giderken hemen uğur dersanesinin karşısında balcı kırtasiye diye bir yer var ve ürün portföyleri çok ilginç. Özellikle mimari modellemeler için sattıkları modeller ve malzemeler (çoğunluğu alman malı) gerçekten kaliteli ve çok çeşitli. Herkesin bi bakmasında fayda olacağı kanaatindeyim.
girişte sıradan bi kırtasiye gibi geliyo ama arka tarafa doğru bi servet var ![]() UYARI!!! biraz pahalı gibi ama başka yerlerde pek görülmeyen malzeme için uygun olabilir... |
|
![]() |
|
Flashback
![]() ![]() ![]() |
Evet orayı biliyorum diorama için kum,çakıl,ağaç,toz,toprak,börtü böcek almıştım ordan
![]() ![]() |
|
Tuna Onay
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Nereden nereye geldi laf.
Ben herhalde kabalcı yerine balcı yazdı yanlışlıkla derken meğer balcı isimli bir kırtasiye varmış. Eyi,güzel.Bide oraya bakarız artık ![]() |
|
![]() |
|
judas
![]() ![]() ![]() |
Enamel boyanın iyice kurumasından sonra tamiya akrilikleri ile kamuflaj olayına girdim. Sırasıyla yeşil ve sonra kahverengini atarak kamoyu tamamladım. Kullandıgım kompresörde basınc ayarı olmadıgı için cok ince calısamadım ve bazı yerlerde dumanlı gecişler oldu. Sanıyorum yaglı boya yıkama aşamasında oralar biraz daha az göze batar hale gelir. Son hali aşağıdaki gibi.
Kolay gelsin herkese... ![]() ![]() |
|
feed the troll
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |