![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
harslan
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
![]() ![]() ![]() |
Kullanmıyorsanız kanopiye de ben talibim..
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KaanX
Efendim herkese tavsiye ettiğim şeyi ben yapmadım. İlk defa kullandığım bir verniği direk maket üzerine attım. Alttaki Erdal'la ya da boyayla etkileşime girdi, altta boya toplandı, çekti bir garip oldu. Ondan bıraktım. (Sinirim bozuldu). Siz sakın böyle yapmayın, ilk defa kullanacağınız malzemeleri önce başka bir yerde deneyin :) Hocam şu verniğin markasını yazda bizde tufaya düşmeyelim ilerde. |
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Gunze MrColor vernik. Tamiya akrilik üstü Erdal Glanzer üstüne atınca alttan toplandı boya ya da Erdal. Daha önce MrColor boyayı atmıştım aynı şekilde, oradan tufaya düştüm. Demek verniği daha değişik bir madde imiş. Ya da yıldızlar uygun konumda değilmiş :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
geçmiş olsun Kaan Bey.Bu arada anladığı kadarıyla F-104'ün organlarınıda bağışlıyorsunuz herhalde...hiçdeğilse başka modellerde tekrar yaşam bulacak o zaman..
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Evet. Vatan sağolsun :)
Kokpiti ve iniş takımlarını kendime saklıyorum ama, bir daha f-104 yapınca çabucak bitiririm bu şekilde. |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Su altında ince zımpara ile kurtulur gibi geldi bana.
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Yok, uğraştım kurtarmaya bayağı. Zaten dekal mekal de bitmişti, kurtulacak gibi değil. Kurtulur da yeni baştan yapmış kadar olur, o yüzden Tamiya F-16'ya girdim terapi olarak.
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Bende F-104 decali ibadullah.Keşke tek derdin decal olsaydı.
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
dekal sorun değil bende de var. Ama baştan maket yapmış kadar olacak, komple boya sökülecek baştan boyanacak, verniklenecek, eskitilecek, dekallenecek felan. O yüzden madem öyle sonra baştan bir f-104 yaparım daha temiz olur dedim, çünkü hemen bu sinir bozukluğunun üzerine aynı işleri bir daha yapmak bayar. Hem tf-104 te çıktı :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: KaanX
Yok, uğraştım kurtarmaya bayağı. Zaten dekal mekal de bitmişti, kurtulacak gibi değil. Kurtulur da yeni baştan yapmış kadar olur, o yüzden Tamiya F-16'ya girdim terapi olarak. Hava alığının en ön kısmına (sağ sol) dikkat et, birde kanadın ön kısmındaki finimsi şeylerin alt üst oturmasına dikkat et:) onların dışında şiir gibi oturuyor; gerçi komple uçağı 30 dakkada topladım o yüzden problem benden de kaynaklanmış olabilir:) (30 dakkada toplandı da 2 aydır boya bekliyor:D) |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Kanadın ön kısmındaki finimsi şeyleri anlayamadım :)
Bu arada benim f-104 mevta diye siz bitirmemezlik yapmayın. Görelim malları... |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
Ediz
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 173 |
![]() ![]() ![]() |
Dün gece itibariyle ulaştığım son nokta budur.(Pitot için ben de iğne kulladım,maketi bitiremezsem büyük dart okum olacak.)
![]() |
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar.F-104 ü uzun bir süreden sonra tekrar elime aldım.Uçak şimdilik ayağa kalktı.İniş takımlarını topladım ve gövde yazılarını yapıştırdım.Şimdilik dekallerimi beklemedeyim.Onlar da gelince sonuca ulaşmış 104 lerden biri olucak.Herkese kolay gelsin...
![]() Düzenleyen pilotcuk |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
özgür taşkıran
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/10/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar ilgiyle izliyorduk sizi ne oldu kimsede tık yok. Hadi bir an önce bitirinde ağız tadıyla seyredelim kitlerinizi.
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
yahu bağışlayın ben bu projeye modeli bulamadığım için katılmadım.hasegawayada o parayı vermeye kıyamadım.ama aylar oldu yani herkesin bitirmiş olması gerekmezmiydi bende kendime yavaş maket yapıyor diyorum..:)
|
|
![]() |
|
pascalpati
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2005 Konum: Yurtdışı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 242 |
![]() ![]() ![]() |
selamlar ben yapiyorum ama fotograflarini cekemedigim icin paylasamiyorum. Montaj bitti diyebilirim, zimpara isi var bir miktar. Haftasonuna kadar eger boyama semasina karar verebilirsem boyaya girebilir gibi gozukuyor. SEA kamuflaj yapmak istiyorum, Teoman Hocamin yapmis oldugu 1/32 F-104 var bir tane sitenin galeriler bolumunde, iste tam olarak yapmak istedigim kamuflaj o. Serbest elle atmayi planliyorum ama acikcasi cekiniyorum becerebilir miyim bilemiyorum :). Bunlar disinda sanirim bir de aksilik oldu ve koltuk kokpitte biraz yukarida kaldi yani kokpit camini kapatamayacagim gibi geldi. Bunun uzerine cami acik yapmaya karar verdim ve slatlari/flaplari da farkli pozisyonda yaptim. Decal konusunda da dusuncem turquise decal thk setlerinden edinebilirsem onlari kitten cikan decallerle beraber kullanarak bitirmek. Belki cok dogru olmayacak ama bana gurbet ellerde bir turk ucagi yapmanin zevkini yasatacak. Son durum budur, dersin hocasi da askerlik hazirligi yapiyor sanirim bu gunlerde. Bu vesileyle hocamiza da bir an once ve sag saglim bu sureci gecirmesini dileyelim.
Saygilar. |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
pilotcuk
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: pascalpati
Bunlar disinda sanirim bir de aksilik oldu ve koltuk kokpitte biraz yukarida kaldi yani kokpit camini kapatamayacagim gibi geldi. Bunun uzerine cami acik yapmaya karar verdim Aynı sorun bende de oldu.Fakat ben koltuğun altından görünmiycek bazı yerleri zımparayla incelterek yaptım.gerçi benim yapmam saçmalık oldu biraz.Camı açık yapıcam ben ama olsun:) |
|
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |