Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: SdKfz.165 Hummel (Yapım Aşaması) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
judas
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 772
Alıntı judas Cevaplabullet Konu: SdKfz.165 Hummel (Yapım Aşaması)
    Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 08:06
Güzide forumumuzun yine araba dolduğu bugünlerde bir afv modelcisi olarak, bu kesatlığı gidermek için elimdeki 1/35 Dragon Sdkfz.165 Hummel' a başlamaya karar verdim.

Kutumuz böyle. Kutu içeriğinden bahsedeyim. Açık gri plastiğe basılı 4 sprue aracın gövde, ana silah ve yürür aksamını oluşturmakta. Kitten vinil palet çıkmamakta. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum, ilerleyen zaman gösterir nasılsa. Yaklaşık 1(bir) milyon adet palet parçası ise beni feci şekilde endişelendirmekte. Neyse evde atıl halde bir PzIV var nasılsa, cok sıkarsa onun paletlerini buna takarım. En azından yapışmış birkac parca göstermek için cer dişlilerini spruedan söktüm. 10 dakika kadar bunların tesviye ve çapak temizlemesiyle uğraştım. Bu ileri ki zamanlar için kötü talih demek.
Herkese kolay gelsin...

Düzenleyen judas
feed the troll
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1409
Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 08:38
Eh işte askeri cahil dediğin benim gibi olur...
"Hummer" var galiba diye tıkladım da...
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 08:39
Sdkfz falan da yazdım ama...
feed the troll
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 08:45
Orjinalini yazan: judas

Sdkfz falan da yazdım ama...

Aması o işte.. "Hedefe" kilitlenmişiz ya bir kere, onu da bilinçaltı "herhalde parmakları tuşlara çarptı" diye düşünmüşümdür!
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 09:02
Ayhan bey hayırlı olsun. Bu Dragon'un ilk çıkan Hummel'i mi, yoksa sonradan bir başkası(modifiye mi etmişler, yoksa yanlış mı düzeltmişler, yada başka versiyon mu bu konuda zır cahilim ama 2 kere çıktığını hatırlıyorum, o da bu muydu, Nashorn muydu neydi) çıkmış galiba o mu?
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
carlgustav
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1190
Alıntı carlgustav Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 09:04
Ha Korkut aabi Hummel yaban arısı sanırım (Ya da eşşekarısı, yoksa o Wespe miydi, of çok yoruldum) öyle bir şey işte.
A critic, is a legless man who teaches running.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 09:04
Teşekkürler Barkın Bey,
Bu ilk çıkan versiyonu. İkinciye yine birkac PE parca koyup cıkardılar diye biliyorum veya bilmiyorum
feed the troll
IP
Korkut
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı Korkut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 09:27
Orjinalini yazan: carlgustav

Ha Korkut aabi Hummel yaban arısı sanırım (Ya da eşşekarısı, yoksa o Wespe miydi, of çok yoruldum) öyle bir şey işte.

Her ne ise elimi dilimi soksun!
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 09:55
aynı hummel den bende de var.ne zaman başlasam diye vakit kolluyodum.neyse siz yapın bitirin,önemli sorunlar varsa sizden öğrenmiş olurum:))))
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 11:06
Hem Hummel hem Nashorn birden fazla var.
Kalıplar farklı.
Cephane taşıyıcı vs modelinden sonra işin iyice pokunu çıkarıp Hornis diye bi versiyonunu bile yaptılar.
Çok var yani .
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 11:09
Hüdocuum

Başla yapmaya kardeşim.Yok bi problem filan.
Problem olanları döversin sen.
IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/12/2005 Saat 18:33
Orjinalini yazan: judas

Kitten vinil palet çıkmamakta. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum, ilerleyen zaman gösterir nasılsa. Yaklaşık 1(bir) milyon adet palet parçası ise beni feci şekilde endişelendirmekte. Neyse evde atıl halde bir PzIV var nasılsa, cok sıkarsa onun paletlerini buna takarım.

Ayhan o baklaları tek tek birleştirip ortaya bir sanat eseri yaratmazsan seni protesto edeceğim.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/12/2005 Saat 07:26
Modele devam ediyorum. Yaklaşık 2 saatlik sıkıcı bir çalışma sonucunda yürür aksamın tesviyesi bitti. M1A2 de başıma gelen abuk subuk yerlerde çapak, kalıp izi ve orjinalliği bozabilecek envai çeşit iz bu kittede de mevcutmuş. Bundan sonra eski kalıp Dragonlara daha temkinli yaklaşacağım.

Tesviye bittikten sonra parçaların yerlerine yerleştirilmesi kaldı. Onu da hallettim. Burada bu kiti yapabileceklere iki uyarım var.
1- Yol tekerlerini yapıştırdıktan sonra düz bir yüzeyde yere temasına dikkat edilmeli. Çünkü dragon bu hassasiyeti sağlayacak herhangi bir parça vermemiş.
2- Arka dişlinin kola gelen bölümünde benim yaptığımda delik cıkmadı. Neyse deldim. Buradaki problem bu dişliyi taşıyan kolun cok zayıf yapılması. Dolayısıyla benim vinil palete ilişkin B planım burada otomatikman devre dışı kaldı. Çünkü vinil palet gerilince burada oluşacak direnci bu kol hayatta taşımaz.
Herkese kolay gelsin.
feed the troll
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/12/2005 Saat 10:05
panzer 4 paleti buna uymazdı zaten.şase pz 4 gibi gözüküyo ama onun uzatılmış hali.
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/12/2005 Saat 08:15
Belki de modelin en sıkıcı, en dikkat isteyen kısmına geldim. Yaklaşık 300 adet palet baklasının montajına.
Öncelikle tüm baklaları spruedan söktüm. Klasik tesviye aşamasından sonra yapıştırmaya sıra geldi.

Burada sanıyorum, yine forum üyelerinden copilot'un (Ercan Bey in) önerdiği yöntemi denedim. Bu yöntem şöyle; ucuz maske bantlarından biraz genişçe olanını, yapışkanlı tarafı kendinize bakacak şekilde, çalışma masanıza bantlıyorsunuz.
Daha sonra baklaları burada monte etmeye başlıyorsunuz. İstediğiniz uzunluğa gelmiş olan baklaları tamiya yeşil kafa marifetiyle sabitliyorsunuz.

Sabitleme işlemi bittikten sonra deneme amaçlı olarak yere gelen kısımları yol tekerlerine tutturdum.

Bu aşama sanıyorum araya hafta sonu girmesinden dolayı 3-4 gün sürebilir.
Herkese kolay gelsin...

Düzenleyen judas
feed the troll
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01/01/2006 Saat 02:07
Uzun bir ara verdikten sonra -araya birde Dragonun King tigerının montajı girdi- modele kaldığım yerden devam ediyorum. Silah kompartımanındaki tesviye ve temizleme işlerini gördükten sonra modelden soğumuştum. O yuzden kutusuna kaldırıp biraz gözden uzaklastırdım. Tigerında gazıyla tekrar geri yapmaya başladım. Arkamda yapılmamış model bırakmayı pek sevmem...
Paletleri yerleştirdim ve yerlerine tutturdum.

Şase bittikten sonra silah bolumunun yapımına başladım. Dragon üst tarafı muhtemelen aynı şaseye sahip nashorn içinde yaptıgı için, hummela uyarlamak için modelciye bayagı kesme, kazıma, tesviye işi yaptırtıyor. Zaten beni bayıltıp 3 hafta kadar kacıran aşama buydu. Biraz sabırla dragonun dayattığı bu aşamayı az zararla atlatarak ana silahın yapım aşamasına geçtim. Modelin son hali aşağıdaki gibidir. Herkese iyi yıllar...

feed the troll
IP
judas
Üye
Üye
Simge

Alıntı judas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 09:11
Problemli ana silah aşamasının bitmesiyle beraber kitin birleştirilmesi sona erdi. Eski kalıp bir kit oldugu için namlu ve diğer birleşme yerlerinde bayagı macun ve tesviye işi cıktı. Bir de topun ustundeki ıcık bıcık parcalarda da, kallavi sprue parcaları ayırma işlemi sırasında ustunde kalıyor ister istemez. Bunların temizlenmesi de vakit kaybettiriyor. Neyse montaj bitti. Ortaya çıkan araç hosuma gitti. Hafta içi zaman durumuna göre boyamasına başlayacagım.
Kolay gelsin...

feed the troll
IP
relicks
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 150
Alıntı relicks Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/01/2006 Saat 09:25
elinize sağlık çok güzel gidiyo
yanlız arkadaki canavardanda p.e. ler beni boyada görücüye çıkar diye bağırıyo   
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04