Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: 1:32 Wingnut Wings Pfalz D.III a /Törki? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1212
Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Konu: 1:32 Wingnut Wings Pfalz D.III a /Törki?
    Gönderim Zamanı: 05/08/2012 Saat 18:36
Aslynda bu sene 1/48 wwi Türk uçaklaryny yapmayy kafama takyp, gerekli kitleri stoklamy?tym. Hatta ço?unun

ara?tyrmalary bile tamamlanmy?ty. Ancak önümüzdeki Ekim ayynda yapylacak olan yary?ma için hepsini bir kenara

kaldyrdym. Bu sene yary?ma modeli olarak ne zamandyr ara?tyrdy?ym, ve aklymda olan bir uça?y seçtim.

Bu uçak bize Filistin cephesinde görev yapmy? olan Pa?a ve Yyldyrym bölüklerinden gelen Pfalz D.III a'lardan

birisi. Pfalz fabrikasynyn son üretimi olan (1250-1349/18) serisinden 1258-..63/18 nolu alty uçak filistin

cephesine gönderilmi?, oradan da malum ba?ka uçaklarla birlikte bir kysym Pfalz D.III a Anadoluya getirilmi?. D.III ve D.III a farky, boyama, kanat vs. gibi di?er detaylara syrasy geldi?inde de?inmek

üzere bu kysmy burada noktalayyp, yazyyy sykycy hale getirmeden makete geçeyim.

Maket ?imdiye kadar üretilmi? tüm ölçeklerde en iyi Pfalz D.III a maketi olan Wingnut Wings üretimi 1/32 Pfalz

D.III a.

Yeni Zellanda'dan resimde görülen masaya gelmesi yakla?yk 15 gün sürdü. Bu esnada eksik kalan ara?tyrma faslyny

tamamladym. Kutu içinden, mükemmel ve yüksek detaya sahip uçak ve Mercedes D.III motoru, geç dönem uçaklar için

kanat lozanj kaplamalary ve birbirinden güzel boyanmy? uçaklara ait profil, dekaller ve bir kaç parçadan olu?an

PE detay seti çykyyor.

Önceki makette acemili?i atty?ym 1/32 Mercedes D.III motorda artyk yapacaklarym belli oldu?undan hemen i?e oradan

ba?ladym.

Motorun tek yamu?u, daha do?rusu enjeksiyon kalypla yapylabilecek ?ey bu oldu?undan, ilk i?im resimde görülen ve

sübap yaylaryny temsil eden çykyntylary temizlemek oldu.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2012 Saat 18:36

Yerlerine sübap itici kollary 0,25 pirinç çubuk marifetiyle ekledim.

Kontrol sonrasy durum bu. Yaylar için mastar hazyr bir kaç çizimden sonra yay tutucu diskleri de imal edip üst

kysmy biraz daha ilerletece?im.

Günümüze ula?an bir Pfalz D.III olmady?yndan kokpit içi boyamasy wwi modelcileri arasynda bir tarty?ma konusu.

Erken veya sadece ilk bir kaç model D.III'lerde koruyucu vernikle kaplanmy? kontrplak boyanmadan byrakylmy?,

sonrasynda dy? yüzey dopu olan silvergray veya standart koruyucu boya olarak kullanylan greygreen (rlm 02

diyebiliriz bunun için)'e boyandy?y kabul gören bir teori. Yukaryda bahsetti?im son üretim hattynyn uçaklaryna

ait bazy fotolar ve bilinenler detaylar benim baz aldy?ym referans noktalary oldu?undan genel teamüle uyup, tüm

kokpit içini Gunze'nin rlm 02 ile boyama yolunu seçtim.

Astar olmasy için tüm ah?ap parçalary Tamiya Desert Yellow ile boyadym.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2012 Saat 18:37
Saç spreyi üstüne rlm02 ve su altynda fyrçalama sonrasy istedi?im efekti yakaladym. Pfalz'yn Roland D serisini

üretirken geli?tirdi?i gövde kontrplak sarma yöntemini yansytan gövde iç duvarlaryna dikkat.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2012 Saat 18:38
Gövde içi kafes sistemini toparladym.

Di?er kokpit içi parçalara da yava? yava? giri?tim. Koltuk, minder ve kokpit zemini:

Yine Desert Yellow ile astaryny atty?ym pervanelerden bir görünü?. Bitmek üzere olan arada yava? yava? yapty?ym Roland'a ait. Di?erinin astary biraz daha kuruyacak. Kuru boyalarla yapylan bu yönteme sonraki postlarda detayly de?inirim.

?imdilik bu kadar.

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2012 Saat 19:11
Ah?ap i?çili?inde a?my?syn artyk. Yapylanlara bayyldym, Kolay gelsin..
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2012 Saat 15:34
Te?ekkür ederim Erhan.

Yava? yava? ilerliyorum. Bu makette kullanaca?ym foteç parçalaryn çizimleri ve uyum testleri biraz zaman aldy.

Ylk olarak sübap kollarynyn ucundaki yay tutucu parçalary imal edip yerlerine yapy?tyrdym.

Wnw'in biz modelcilere asist yapmak için açty?y buji deliklerine tel sokup buji yaptym dememek için biraz mesai harcadym. ø 0,5mm pirinç borular yardymyyla ilk olarak gövde kysmyny yaptym.

Seramik gövde için uygun çapta pirinç tel ve beyaz boya kullandym. Kablolar için yine ev yapymy foteç tasarlayyp, ürettim.

Akabinde ve detayynda durum ?u ;

Ucu açykta kalan kablolar, muhafaza borusunun altyndaki deliklere "kaktyrylyp" sabitlenecek.

Emme manifoldu sabitleme somunlary motorda detay olarak bulunmuyordu, onu da ev yapymy foteçle hallettim.

Kabaca bir ?eyler belirmeye ba?lyyor yava? yava?...

Motor alt gövdesine ya? kiri efekti vermek için, mat siyap üstü drybrush alüminyum yaptym. Çyplak gözle gayet ba?aryly ama makro ve detay çekimlerde çok tozlu çykyyor. Silmeyi, i?e yaramazsa pistoleyle boyamayy dü?ünüyorum.

Devam edecek :)

Düzenleyen Holy Diver - 16/08/2012 Saat 15:43

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2012 Saat 15:39
Ha bu arada meraklysyna özel not: <sazan>motorun dökümden imal edilmi? parçalaryndaki çapaklar bilerek byrakyldy. </sazan>

IP
mithat
Üye
Üye

Gönderilenler: 233
Alıntı mithat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2012 Saat 15:40
küstüm ben gidiyorum!.. :))
böyle giderse yakynda maket almana da gerek kalmayacak...
bu arada, ellerin dert görmesin çok ?ey ö?reniyorum sayende... ;)
mithat
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2012 Saat 15:42
Esta?furullah :)

IP
nezih
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1077
Alıntı nezih Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2012 Saat 10:14
Abi yapma acy bize :)
Sweat saves blood!
IP
lamurt
Üye
Üye

Gönderilenler: 144
Alıntı lamurt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2012 Saat 21:23
lazim olur mu bilmiyorum ama bir arkadasim pfalz yapmakta ve su harness/kemer setini almis:

http://battlefield.eshop-zdarma.cz/index.php?s=product&id=578
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2012 Saat 22:13
Yok Nezih fazla zaman yok abartmak için bu biraz daha kutudan çykty?y haline yakyn bitecek :)

Murad Bey, öneri için te?ekkürler. Ayny bu sette oldu?u gibi kemer tokasy vs. çiziyorum. Kemer yerine kullanabilece?im uygun bir malzeme bulamazsam kitten çykanlary düzeltip kullanmayy dü?ünüyorum. Gergi yaylaryny düzeltmek kaydyyla kitten çykan da gayet kullanylabilir bir set.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2012 Saat 15:41

Kokpit içinde kalan uçak kontrol tellerinin alt kysymda bulunanlary yaptym.

Artyk yava? yava? kokpit elemanlaryny yerlerine yapy?tyrmaya ba?ladym. ?imdilik durum ?u

Elden geçirip detaylandyrdyklarym syrasyyla, manometre, pompa ve yakyt kontrol kollary. Oldukça yypranmy? deri koltuk efekti için yapy?kanly folyo ile çe?itli kyzylderili numaralary uyguladym. Di?erlerini (pusula, manyeto ve kontak anahtary vs.) kutudan çykty?y gibi ekledim.

Yeni yardymcym Cato izin verdi?i ölçüde devam edecek. Sa? olsun evde hareket etti?imde kendimi müfetti? Clouseau gibi hissettiriyor :)

IP
erhntly
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 824
Alıntı erhntly Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/08/2012 Saat 21:58
Kedimsi bir dört ayakly :)
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2012 Saat 15:49
Gece kedi oldu?unu hatyrlyyor, pike altyndan çykan kol ve bacaklar nota defterine döndü :)

Kitten çykan PE kemerler ?u ?ekil;

Yaylary düzeltmek yeterli olabilir ama yumu?ak bir kemer malzemesi ve tokalarla yapmak daha iyi bir seçenek. Vakit olmady?yndan o seçene?i Roland da kullanmak üzere bir kenara kaldyrdym.

IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2012 Saat 15:52

Konsolda basky olarak verilmi? detaylary kazyyyp, ev yapymy foteçle zenginle?tirdim.

Bazy düzeltmelerin ve boyamalaryn ardyndan gövde kapanacak.

IP
levburkara
Üye
Üye

Gönderilenler: 579
Alıntı levburkara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2012 Saat 16:11
Detaylar ve iscilik muhtesem gozukuyor. Kemerleri nasil yaptiginizi biraz daha acabilir misiniz? Kitten cikan kemerleri kullandiniz sanirim. Nasil boyadiginizi, modele ne zaman eklediginizi, ve kivrimlara nasil oturtugunuzu anlatabilir misiniz? Aires PE kemerleri ates ustunde tutarak yumusatmayi denedim, oldukca ise yaradi, ama sizinki gibi dogal kivrimlar olusturmakta cok zorlaniyorum. Bi de boyamayi once mi sonra mi yapacagim ona karar veremiyorum bir turlu.
IP
Rahmi K.
Admin Group
Admin Group
Simge
+ + +

Alıntı Rahmi K. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2012 Saat 17:01
Te?ekkürler, açykcasy PE kemerler en can sykycy parçalar. Dedi?iniz gibi kyvrylmaz, boyanmaz bir ton dert. Kesinlikle boyamadan bütün büküm i?lerini bitirmeniz gerekiyor. Kemerleri bir parma?ymla koltukta olmasy gereken yere sabitleyip, kulak temizleme çubu?u (veya makyaj) yardymyyla iyice ezerek detaylara oturmasyny sa?lyyorum. Gerekli ?ekli aldyktan sonra bir kaç prova montaj daha yapyyorum zira boyadyktan sonra fazla kurcalamamak gerekiyor. Gunze sail color ile boyayyp, ya?ly boya yykama yapyp yerlerine sabitliyorum. Umarym açyk ve anla?ylyr olmu?tur.

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04