Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Türk Subaylary ve Alman askerleri Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Konu: Türk Subaylary ve Alman askerleri
    Gönderim Zamanı: 22/09/2007 Saat 22:23
Arkada?lar Youtube'de 1943 yylynda türk subaylarynyn Alman araçlaryny inceleyen bir görüntüye rastladym Ylginç olany türk subaylaryny ünlü alman generali olan Eric von Manstein ilgileniyor. Bunuda sizinle payla?mak istedim.

http://www.youtube.com/watch?v=W1slinRlWS0&mode=related&search=

Düzenleyen oruç reis - 22/09/2007 Saat 22:30
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/09/2007 Saat 22:43
bilinmeyen bir konu de?il,ayryntylary tarih kitaplary ve dönemin gazetelerinde bulunur(ama görüntülere ilk defa rastladym).dönemin politik ko?ullaryna paralel olarak general erkilet ba?kanly?ynda bir asker ve gazeteci heyeti do?u cephesine ziyaretçi olarak görevlendiriliyorlar.general dönü?ünde,cumhuriyet gazetesinde yazy dizisi halinde gördüklerini yazyyor ve alman ordusunu övüyor.
   bir süre sonra,alman ordusu;rus esirleri arasyndan türkleri ayyryp aayry birlikler kuruyor.bu birliklerin komutasynyn türkiye cumhuriyeti subaylaryna teklif edildi?i ve orta asya da bir takym menfaatler teklif edildi?i rivayet edilir.
   bir süre sonra bu i?lere bula?an asker-yazar-akademisyen kadrosu hakkynda:türkiye yi sava?a sokmaya çaly?mak,gizli örgüt kurmak,rejime kar?y darbe düzenleyip fa?ist devlet düzeni getirmeye çaly?mak gibi suçlamalarla dava açylyr ve ceza alyrlar.politik ko?ullaryn sürekli de?i?mesine paralel olarak hapis-yeniden yargylanma-beraat vs süreci uzar gider...
     davaya ady kary?an pek çok ki?i sonralary türk siyasi tarihinde aktif olarak gözükürler....
(tarihciyiz ya,ayak üstü ukalalyk yapyyorum:))
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/09/2007 Saat 22:37
iyi yapyyorsun, sayende bilgi sahibi olduk.
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 09:18
Yanilmiyorsam sozkonusu turk subaylarin Hitlerin 50. dogum gunune katilmalari falan mevzusu da vardir. Almanlarla aramiz bayagi iyiymis vakti zamaninda, pek bilmeyiz. Bilenler anlatsin derim :)
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 09:30
Hakikaten güzel bir sayfa açyldy?yna göre rica etsekte bu konuyu bilen arkada?larymyz iki üç cümleyle dahada bilgilerini biz meraklylara sunsalar olmazmy?
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 12:26
ya,çok da matah bi konu de?il zannymca.2o nisan 1939 da bir gazeteci ve bürokrat heyeti gidiyor.el syky?yyorlar,falan filan.
   sava? henüz ba?lamamy?,fakat sinyalleri ortada.topun a?zynda olan bazy ülkelerde kutlamalarda bulunmu?.falih ryfky atay yn anlatty?yna göre,hitler bazy ülkelerin temsilcilerini azarlamy?,türk heyetine ise iltifatlarda bulunmu?.
   ekibin ba?ynda cumhuriyet in sahibi yunus nadi var,o dönemde türk basyn dünyasynda yunus nazi olarak anylyyor.ve alman yanlysy bir yayyn çizgileri var.(cumhuriyet gazetesinin geçmi?i dönem dönem ilginçle?ir.20 lerde kurtulu? sava?y destekçisi,30 ve 40 larda nazi e?ilimli,60 ve 70 lerde sol,80 lerde biras liberal,2000 lerde ulusalcy.....yanly? anla?ylmasyn yine de ciddiye aldy?ym ve saygy duydu?um bir yayyndyr...idi...)
   40 larda bir kysym basyn almanyayy savunurken sertel çiftinin sahibi oldu?u tan gazetesi gerçekten anti-fa?ist bir çizgi izliyor.ve bazy komplolar sonucu ya?ma ediliyor.ca?alo?lu yoku?u ya?macylarca kundaklanyrken,bazy lokantalaryn rus salatasy bulunur yazysyny kaldyryp amerikan salatasy bulunur tabelasy asty?y fykrasy me?hurdur...(ve ya gerçektir)
   goebbels in pek çok bildirisi cumhuriyette yayynlanyyor.goebbels in:fikriyatymyz romanyada,bulgaristanda,türkiye de hyzla yayylyyor bildirisi türk basynynda bir hayli polemi?e sebep olmu?.
   ilginç bir anekdot da,hitler in türk ve müslüman unsurlaryn sempatisini kazanmak için 'hz.muhammet de,hitlerde ayny gün do?mu?tur(peygamber in do?umu miladi takvime göre 20 nisan),ikiside kurtarycydyr '?eklinde söylemleri var.
    tüm bu olaylary anlayabilmek için yakyn siyasi tarihi iyi bilmek ve o olaylara paralel dü?ünebilmek gerekli....
    yine de nerden bakarsanyz bakyn keyifli bir konu de?il ve rahatsyzlyk verebiliyor.
    önemli bir konu daha:yinede yazylanlara bakarak tarihimiz hakkynda olumusuz fikirlere kapylmayyn.trakya olaylary,varlyk vergisi gibi münferit olaylara ra?men nazi(fa?ist)ideolojisi bizde münferit kalmy?tyr.sava?a girmememiz,i?gal altyndaki yunanistan a gyda yardymy yapmamyz,almanyadaki musevi bilim adamlaryny ülkemize kabul etmemiz,diplomatlarymyzyn avrupa da görev yaparken musevi kökenlileri soykyrymdan kurtarmak için faaliyet göstermeleri gibi uygulamalar,milletimizin yüzünü a?artan eylemlerdir.
(bir kez daha yazyya baktymda,farkly ?eyler ça?ry?tyrabilecek cümleler var.üzerinde gereksiz polemikler yaratylmasa iyi olur.netice de tarihi bir sohbet.adminlerimiz,herhangi bir sakynca hissederse istedikleri tasarruf da özgürdür)

IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 12:36
Haklysynyz...Bilgileriniz için tekrar te?ekkür ederim.
IP
Onur
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 241
Alıntı Onur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 18:25
Bir de ?öyle bir olay var, a?a?ydaki linkten alynty;
Hürriyet

Birkaç gündür eski Dy?i?leri Bakany rahmetli Feridun Cemal Erkin’in anylaryndan olu?an üç ciltlik kitabyny okuyorum. ‘Dy?i?lerinde 34 Yyl’ (Türk Tarih Kurumu Yayyny, l987). Erkin 1934 yylynda Berlin’de genç bir diplomat. Türkiye’de Atatürk, Almanya’da Hitler dönemi. ?imdi kitabyn 38. sayfasyndan aynen izleyelim:

‘O syralarda Werfel isimli bir Çek yazaryn ‘Musa Da?ynda 40 Gün’ ba?ly?y altynda Ermeni olaylaryny (soykyrym masalyny) hikaye eden bir eser yayynlady?y duyuldu. Bakanlyktan aldy?ym bir telgrafta bu kitabyn (Almanya’da) saty?ynyn yasaklanmasy ve toplatylmasynyn sa?lanmasy isteniyordu. Dy?i?leri’nde Genel Müdür Dieckhof’a giderek bu yolda giri?imde bulundum. Dy?i?leri’nin iste?imiz do?rultusunda harekete geçme vaadiyle birlikte, bu i?lerden do?rudan do?ruya yetkili Propaganda Bakany Göbels nezdinde müracaatymyn uygun olaca?y önerisini aldym. Randevu ile Propaganda Bakany’na gittim. Bu zat ola?anüstü zeka sahibi, söz üstady bir politikacy idi.

Beni dinledi ve derhal gere?ini yapaca?yny vaat etti. Üç gün sonra söz konusu kitabyn bütün Almanya’da toplattyryldy?y Büyükelçili?e bildirildi. Tekrar giderek Bakan’a te?ekkür ettim. Bakan ?u cevaby verdi:

‘Türkiye ile dostlu?umuza en ufak bir gölge dü?memesine o kadar özenliyiz ki, bu hususta her ?eyi yapmaya hazyryz.’’

Düzenleyen Onur - 25/09/2007 Saat 18:29
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 20:10
Birde bu sayfaya bakarsanyz dahada yaraly olaca?yny sanyyorum.

http://vxstllrm.blogspot.com/2007/07/hitler-trk-generaller.html
IP
Ares
Admin Group
Admin Group
Simge

Gönderilenler: 3654
Alıntı Ares Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/09/2007 Saat 23:52
Orjinalini yazan: oruç reis

Birde bu sayfaya bakarsanyz dahada yaraly olaca?yny sanyyorum.

http://vxstllrm.blogspot.com/2007/07/hitler-trk-generaller.html

Bilgi sahibi olup muhakeme yetene?inden nasibini alamayyp kendini ?a?yrmy?lara net örnek, bunun yakyn arkada?yda camiamyzda tanynyr, afrikanyn etrafyny dikenli telle çevirmek lazym filan diyordu. Yazyk diyorum.
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly...
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 00:03
yok daha neler,bilgisizli?i bilgi olarak sunmayalym.lafym burdakilere de?il,emin çöla?an yn bilgsizli?ine.
   ermeni soykyrymyn yn olmady?yna dair nazileri(dünya tarihinin ilk resmi tescilli soykyrym faili) referans göstermenin bir anlamy yok.ermeni tehciri syrasynda alman subaylarynda görevli oldu?unu biliyoruz.
    alman hükümetinin kitap toplatma-yasaklatma konusunda sykyntylary da yoktu.neticede dünya tarihinin ilk kitap yakma partilerini yapan ve bunu propaganda filmlerinde kullanan nazilerdir.
   sözde ermeni soykyrymy kavramyny dünya ya arma?an edenlerden biride anly ?anly führerdir.yahudilere dönük konsantrasyon ve soykyrym sürecinde,kendisini uyaranlara,ilerde bizi kynayanlar olur lafyna kar?y hitler in:ermenileri kim hatyrlyyor ki dedi?i anlatylyr.(aslyna bakarsanyz cümlenin aslyna tam ula?amadym.'tarihin herhangi bir döneminde,ayny ?eylere maruz kalanlardan ötürü,sorumlulara kim hesap sormu?'tarzyndaki bir cümlesine rastlamy?tym.....)
    biz soykyrym yapmadyk derken,almanlaryn bu konuda destekçi oldu?unu söylemek bana pek etik gelmedi...(az çok bu konularda yetkin sayylabirim,neticede bu konuyu liselerde ve bazy konferanslarda i?lemek resmi görevlerimden)
   nazi hükümetinin,türkiye cumhuriyeti ile dostluk politikasy politik olarak anlamsyz,saldyrmazlyk antla?masy yapty?y pek çok devlete sava? açmy?tyr.
    bürokratlarymyzyn hitlerle çekilmi? foto?raflaryny blog sayfalarynda sergilemek,ayny sayfa da nazi obje koleksiyonu takas a çykartmak,tarih meraky ve koleksiyonculu?un ötesinde ?eyler ça?ry?tyrdy nedense...
    haa gerçekten ilginç bir belge sergilenmi?, o güzel i?te.hitler gençli?inin türk bayra?y ile geçit yapmasy nedense gö?sümü kabartmady.lekesiz ve ?erefli bir bayra?yn,hangi politik kurnazlyklarla alet olmasy üzdü(ki,;biz millet olarak bayra?ymyzy her gördü?ümüzde gururlanyryz...hitler gençleri ke?ke o bayra?y ta?ymasaydy....)
    bu sayfa da bu konuyu söyle?ti?imiz arkada?lar yanly? anlamasyn.tatly tatly söyle?iyoruz.ama bilgimizi ve hobilerimizi,türkische reich gibi blog sayfalarynda harcamasak daha uygun olur.
   umarym kimse yanly? anlamamy?tyr ve kyrylmamy?tyr.
(ufuk,forum kurallary bilmem kaça bilmem kaç ihlal edildi ise kafana göre.....:))
     (ben bidi bidi yazarken,admin diyece?ini demi?.konuyu anlamadym ama,ikimizin de birbirimizden ba?ymsyz yazdy?yny bilin)

Düzenleyen hudaverdi - 26/09/2007 Saat 00:13
IP
Randall Flagg
Admin Group
Admin Group
Simge
Global Admin

Gönderilenler: 31
Alıntı Randall Flagg Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 00:27
Selamlar,

Alman tarihçileri pek anlatmazlar, ancak Erich Von Manstein aslen Kayseri'nin Erikli kazasyndandyr. Annesi hep onun kasiyer olmasyny istemi?, ancak kader küçük Erich'i zyrhly birliklere kazandyrmy?tyr. O ve Guderian (ki kendisi Mu?la'nyn Kynyk ilçesindendir) olmasa yapacak pek az diorama konusu bulabilecektik. Zaten Manstein, Guderian bir de Rommel... Ba?ka kim var ki?

Resimlerde göremiyoruz, ancak do?u cephesinde alman mühendisli?inin gözbebeklerini a?yzlarynyn sulary akarak inceleyen Türk subaylary, alman meslekda?laryna dünyaca bilinen misafirperverli?imizi göstermek amacyyla baklava, çi? börek, tel kadayyf ve ?algam suyu da götürmü?ler; hatta söylentiye göre Dvina nehri kenarynda 11. Ordu mensuplaryyla mangal yapmy?lardyr.

"Grillenoberführer" kavramy, "Defne Yaprakly Kuzu ?i? Ni?any" ve ady avrupaly tarihçiler tarafyndan gizlenmeye çaly?ylsa da Kursk sava?ynda büyük yararlylyklar gösterdi?i belgelerle sabit "Leibstandarte Grillenwagen Division" da, ziyaretçi Türk subaylarynyn III. Reich ordusu üzerinde byrakty?y küçük ama yadsynamaz katkylar arasynda sayylabilir.

Gelecek mesajymda "Tarkan'yn kurdu Alman mydyr, K9 mudur?" sorusuna cevap arayaca?yz.
hudaverdi
Üye
Üye

Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 00:29
pua haaaa:)))))))
koptum gece gece:)))))
IP
wehrwulf
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 214
Alıntı wehrwulf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 00:38
AHAHAHAHahahahahahahahah abi yykyldym gözümden ya? geldi AHAHahahaha
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 00:57
Orjinalini yazan: Ares

Bilgi sahibi olup muhakeme yetene?inden nasibini alamayyp kendini ?a?yrmy?lara net örnek

Kesinlikle.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 09:53
O foto?raf'yn Türkiye'nin neresinde oldu?unu anlayamadym açykçasy, o kadar geni? cadde nerede var? Beraberinde ellerindeki bayra?y da Türk bayra?yna benzetemedim ?ahsen. Beraberinde altynda yazan yazyda da buna istinaden bir?ey yok. Sadece "Türkiye'den gelen Hitlerjugend" demekte. Bu Türkiye'de görevli diplomat çocuklaryndan olu?an bir grup mu, Türkler mi(ki bu da olabilecek bir?ey), yoksa Türkiye'yi ziyaret eden bir grubun geri dönü?ü mü bilemiyorum. Ancak bana sorarsanyz ne orasy Türkiye (ki kyt Almancamla çözebildi?im kadary bir Reich binasynyn önünden geçmekteler) ne d eo Türk bayra?y. Hilalimsi bir?ey var ama nedir belli de?il...
Consume Ergo Sum
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 10:22
Yok o fotograf Türkiyeden degil.. Altta Parteitag 1934 yaziyor.. Ki o Parteitag´da digerleri gibi (ilk ikisi haric) Nürnberg´te yapildi..Elemanlarin Türk olmasi mümkün degil bence.. Atatürk´ün yasadigi bir dönemde, Türkiyede Hitlerjugend?? Yok daha neler!! En fazla, Türkiyede yasayan almanlarin veletleridir.. Malum Parteitaglara alamanyanin ve dünyanin heryerinden parti mensuplari, destekcileri Nürnberg´e gelirmis.. Triumph des Willens´de belki daha aciklayici seyler olabilir..
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/09/2007 Saat 10:27
Te?ekkürler.
Consume Ergo Sum
IP
Sayfa   2 Sonraki >>