![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07/08/2007 Saat 16:33 |
Üretime ve gelisime devam parolasi altinda calismalarimiz sürüyor..
Kit Tamiyanin 35251 nolu kiti.. Numarasinin büyüklügü yeni bir model izlenimi uyandirmasin.. 80 lerden kalma kalibin biraz elden gecirilip bir iki figür, alet edavatla tekrar paketlenmesinden ibaret.. Standart A3 Sherman´in 105 mm lik top eklenmis, bazi kücük degisiklikler yapilmis hali.. Savas zamaninda Eylül 1944 den itibaren kullanilmaya baslanmis.. Kite gelecek olursak, cok memnun kaldigim söylenemez..Kalip izi cok olan bir kit.. Ama öyle macun falan gerektirmiyor.. Cok bariz yerlere koyulan ve uzuun uzun zimpara isteyen kalip izleri halledildikten sonra boyaya gectim.. Tamiya Olive Drab ile boyadim.. Ancak yikama sonrasi attigim vernik modelin bütün rengini degistirdi.. Sonrasinda cesitli kuru fircalamalar, renk oyunlari denedim.. Sonuc cok mükemmel olmasada fena sayilmaz.. Araca bazi eklemeler yaptim, öndeki tel, bir iki aksesuar.. Öndeki ve kupoladaki MGlerin namlularini deldim, ayrica Tamiyanin bütün zorlastirma cabalarina ragmen üstteki MG yi hareketli yaptim.. Suan bir zemin calismasi üstündeyim, bu nedenle biraz kirli.. Her türlü fikir ve elestiriye aciktir.. Yine fotograf cekme sorunumla beraber, buyrunuz.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Herkese iyi maketler.. Düzenleyen freeman - 07/08/2007 Saat 16:37 |
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
yine harika bir bitim olmu?, tebrikler.
- ye?il renk kaybolmu?, - kürek, balta saplary biraz temiz kalmy?. ba?ka bir?ey göremiyorum, tek kelimeyle mükemmel. model üreticileri arasynda sanki m4a2 ile m4a3 arasynda bir karma?a var. yukarydaki tamiya kiti m4a3 ady ile satylyyor ancak bendeki kaynaklara göre m4a2. a3'ün süspansiyonu, taryty, çamurluklary ve paletleri yukarydaki a3 modelinden tamamen farkly. internet referanslary; M4A2 M4A3 bilgisi olan var my? Düzenleyen Clio172 - 08/08/2007 Saat 00:39 |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Bu tip paletin yere temaz eden orta kysmy kauçukumsu bir malzemeden yapylmyyor muydu? (Bu konuda çok bilgisizim; yine de elimde 1/48 ölçek var diye hatyrlyyorum.)
Metalik eskime varmy? gibi duruyor buradan... Düzenleyen copilot_clumsy - 08/08/2007 Saat 06:51 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Arkut'um, ?ermin karde?in farkly tip paletleri var, yukardaki metal di?lere sahip olany olany. Kauçuk tabanly olanlaryn burada metal eskitmeli görünen di?li parçalary yoktur, onun yerine düz kauçuk baklalar vardyr. Sava? sonuna do?ru olan foto?raflarynda o paletler kaybolup daha çok bu paletler görünmeye ba?lyyor. Tankyn a?yrly?ynyn de?i?mesi veya çamurda mamurda eski paletlerin istenileni vermemesinden olabilir, ?ermin hakkyndaki kysytly bilgimle bu kadar yorumlayabiliyorum.
Düzenleyen Emroglan - 08/08/2007 Saat 08:16 |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
SolidSnake
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13/09/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 53 |
![]() ![]() ![]() |
M4 Sherman'lar da iki tip süspansiyon yapysy bulunuyor. VVSS ki bu en yaygyn olany olup, yere de?en kysmy V yapyly ise kauçuk, düz ise çelik olmakta. Hemen hemen bütün kitlerde bu tip süspansiyon çykmakta. Di?er düz tip (wheeller arasy hidrolikler) olan süspansiyon ise HVSS olarak bilinip ilk olarak 1943'te itibaren M4A3'lerde kullanylmy?. Bu yürüyenin paletleri ise çift tarafly çelik paletler. Bu yürüyenin kullanylmasynyn nedeni sava? sonlaryna do?ru Amerika'nyn, Sherman'laryn Panther ve Tiger'lar kar?ysynda ezik olduklaryny kabul etmelerinden kaynaklanyyor. Bu ezikli?i gidermek içinde zyrh ve top gücünü geli?tirip Sherman'lary anti-tank aracy olarak kullanma arzusu.
Ancak ?öyle bir gerçek var, 50.000'i a?kyn üretimi olan bu tankta bir stabilizasyon aramak çok do?ru de?il. Örne?in, Çamurluklary Clio172 arkada?ymyzyn gönderdi?i linkteki gibi olan Sherman'lar aslen M4A2 ve Ekim 1942 çyky?ly, ama Bulge sava?ynda ve 1945'te Belçika'da kullanylan M4A3'lerde de yer yer bu çamurluklar görülmekte. O nedenle bu i?in bir do?rusu yok. Bir foto?raf bi?i derken, ba?ka bi?i ba?ka bi?i dio. Model güzel olsun da gerisi önemli de?il :))) |
|
Silencer Whisper The Gun Shot
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler Clio172, renkteki bu durum fotograflamadaki beceriksizligimden kaynaklaniyor.. Alet aslinda degisik tonlarda yesil.. Alet edavatin saplari konusunda haklisiniz, ki hallettim o durumu.. "Mükemmel" bana biraz abartili gibi geldi, daha cok yolumuz var.. Yinede begenmenize sevindim, güzel bir motivasyon oluyor..
Arkut Bey haklisiniz, metalik eskitme var.. Sherman´in pekcok farkli versiyonu var.. Kagit üzerinde ayni görünen modellerinde bile farkliliklar olabiliyor.. Arastirmalarima göre bu modellerin palet dislilerinde kaucuk pabuc olmuyor diye biliyordum..Hatta bu sekilde bitirilmis pekcokta model buldum nette.. Ancak sonunda en dogru kaynagi buldum ve bu paletin T-48 kod adli oldugunu ve Lastikten üretildigini ögrendim.. Bu noktadan sonra yapilabilecek bir sey yok, önümüzde ki maclara bakacagiz :) |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
O V ?ekilleri de mi komple kauçuk? Hmmm, gidip ?ermin ö?renmekte fayda görüyorum, eldeki ?erminleri etmeden biraz ders çaly?maly.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Bahsi geçen metal paletler
![]() Düzenleyen CErginbas - 08/08/2007 Saat 09:22 |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Emre onlar T-45E1&E2 Chevron olarak geciyor ve celikten yapiliyor..
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Bu Ceki´nin koydugu fotodaki, "Cuff Design" T-45 E2.. Daha köseli gibi olanida E1.
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Sözüne ettigim zemin calismasi ile ilgili olarak model üzerinde calistim.. Alet edavatin saplari ile oynadim, anten ekledim, zemine uygun olarak alt tarafa tozlama yaptim.. Arka taraftaki ivir ziviri baglama denemesinde bulundum ama pek istedigim gibi sonuc vermedi, bastan düsünmek ve uygun bir yer ayarlamak gerekli yada branda olmali.. Figürler eklendi..Tamiya cok sacma renkler vermis figürler icin, yaptigim aratirmalar sonucunca oldugunca hallettim, kesinlile iddiali degilim figür konusunda..
Aracin son hali söyle.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Bu da zemin üzerinde..
Araci zemine sabitlemedim.. Keza figürleride.. Ayaklarinin altina kücük civiler yapistirip zemine tutturdum.. Tank engelleyiciler tamiyadan.. Önce metalizer ile boyadim, sonra pas pigmenti ile pas yapip sonrada metalik eskitme yaptim.. Zeminden pek memnun kaldigim söylenemez.. Bu, bu tarz ile yaptigim son zemin, bundan sonra farkli bir teknik deneyecegim.. Taslardan birisi irice oldu ve cok göze batiyor.. Yikama yapilabilir.. Onun disinda digerleri zeminin monotonlugunu kirdi diyebilirim.. Figürlerde bir türlü nedenini anlayamadigim bir parlaklik var.. Mat vernik attim ama bana misin demedi.. Bu kadar laftan sonra, buyrunuz.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() Bir daha ki modelde bulusana kadar herkese iyi maketler :) |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Zemindeki figürlerin parlamalary dy?ynda gerçekten dört dörtlük bir çaly?ma olmu?. Eline sa?lyk Özgür.
Araç üzerindeki çamur kalyntylaryny pigmentlerle mi yaptyn? |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Kompozisyon olmamy?, bu diorama daha bitmemi? :)
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Lonewolf
Zemindeki figürlerin parlamalary dy?ynda gerçekten dört dörtlük bir çaly?ma olmu?. Eline sa?lyk Özgür. Araç üzerindeki çamur kalyntylaryny pigmentlerle mi yaptyn? Tesekkürler Kaan.. Toz pastel kullandim.. Aracin alt kisimina genel olarak putty-toprak-boya-inceltici karisimi camur olarak uyguladim, aracin üst kisimlarinada kismen bu camur karisimindan sürdüm.. Daha acik renk toz pasteli kismen bu kalintilarin üstünde gezdirince güzel bir görüntü ortaya cikti, en azindan ben begendim.. |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Kompozisyon olmamy?, bu diorama daha bitmemi? :) Dersime calisacagim, ama bu modelde degil, tecrübemizi depoladik, dersimizi aldik, degerlerndirme asamasina gectik :) |
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |