Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Kağıt model p39 airacobra Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 178
Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 11:03
Onge; yaptığın model harika bir olay.

Bu arada linkte Maly Modelarz dergisinin galerisi var, ilgilenen arkadaşlar için:
http://www.malymodelarz.frontsite.eu/frontsite.php?j=pl&menu G0=3
IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 13:25
Onge; Halinski'nin Bismark'ı 77.21 MB
eMule'den çekilebilir:

ed2k://|file|[Paper.Model].[Halinski.MM.2001-01-02] .Bismarck_fixed.(osloskop.net).zip|80965638|7531421D70B69B46 A0D45E08E0F8A3C3|/

Düzenleyen EmrahR
IP
Muratti
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 623
Alıntı Muratti Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04/09/2006 Saat 23:37
http://www.fiddlersgreen.net/

Bu da fena bir site değil bu konuda. Biraz tuzlucana postası filan derken ama geniş yelpaze olayı...

EDIT : Bu arada download' dan değil CD' den bahsediyorum; download' u tek tek giderseniz çok daha pahalıya geliyor. Bir de prepaid postage TR için geçerli değl diye mail geldi...

Düzenleyen Muratti
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/09/2006 Saat 19:40
Öncelikle, çizim ve referans gönderen tüm dostlara çok teşekkür ederim. Elimden eldiği kadar hakkını vermeye çalışacağım.
Fiddlers Green başlangıç aşamasındaki kağıt modelciler için iyi bir sitedir. Benim ilk yaptığım kağıt model Fiddlers Green P 51D Mustang idi. Fakat kokpit detayı, iniş takımı içi detayı, motor detayı görmek istiyorsanız daha profesyonel modelleri tercih etmeniz gerekir. Mesela modele Kartonowe 'nin Il 16 Rata'sı ile veya Morane Saulnier N ile başlanabilir. 160 gr renkli fotokopi kağıdına çıktı alın. Hp printer kullanın. Mümkünse renkli laser...
http://www.modele-kartonowe.com/i-16_1_33/index.html
http://www.modele-kartonowe.com/morane/index.html

Bu arada P 39 imalatı hazırlamakta olduğum akademik çalışma sebebiyle bir miktar kesintiye uğradı. Ama kesinlikle gazı kaçmış değil. İyi veya kötü, sonuçtan sizi haberdar etmeye çalışacağım.

Düzenleyen onge
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/12/2006 Saat 17:22
Nihayet biraz u?ra?ma fyrsaty buldum. Lakin bazy bölgelere bolca rötu? gerekecek... :(

Düzenleyen onge - 16/12/2006 Saat 17:25
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/12/2006 Saat 17:41
helal olsun ellerinize sa?lyk burdaki eme?i plastik maketle ben ?ahsen kyyaslamam bile.bizim yapty?myz bi?ey de?il hakikatende.bitmi? halini merakla bekliyorum.
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 00:21
Te?ekkür ederim. Bu arada, ka?yt modellerle ilgilenen dostlar için, daha önceden yapty?ym 1/33 ölçek ka?yt model BF109 G6'nyn fotolary burada:
http://ari.cankaya.edu.tr/~onge/avimodels_m_onge.html
(ah bir de fotograflamadan önce kenarlaryny rötu?layabilseydim... Bu arada spinner rengi yanly?... biliyorum.:))

Düzenleyen onge - 17/12/2006 Saat 00:24
IP
EmrahR
Üye
Üye
Simge

Alıntı EmrahR Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 01:23
Mustafa; sitendeki mimari maketler de çok güzel, tebrikler, iyi çaly?malar.
IP
oy61
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1471
Alıntı oy61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 10:46
Emrah'a aynen katylyyorum. Mimari modellerde harika. Özellikle ikinci villanyn dy? tasarymyna hasta oldum.
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim       
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 16:53
Çok güzel gidiyor elinize sa?lyk
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/12/2006 Saat 18:30
Tekrar te?ekkürler. Ke?ke forumda mimari maketler ile ilgili bir bölüm de olsa...
Çok basit bir site tasarymy yaptym kendime. Zira web sitesi yapma i?ini yeni yeni ö?reniyorum. Web tasarymy i?lerinde biraz daha tecrübe edinince sitem daha keyifli bir görselli?e sahip olabilecek. ?u syralar iste?im, sitenin daha çok i?lev a?yrlykly bir yapyya sahip olmasy...

Düzenleyen onge - 17/12/2006 Saat 18:34
IP
AKINCI03
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 196
Alıntı AKINCI03 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 09:38
Karton model apayry bir Dünya size Halinski den bir link göndericem özellikle F-16C ve F-14A lara bir bakyn derim.Ayryca modellerin açylymynyda ben yapty?ym için burada yapylan bazy yerlerde parça sayysyny arttyryp çok daha iyi detay alabiliyorum.nitekim ben modeli macun vernik ve airbrush ile boyady?ym için i? çok daha zevkli bir hal alyyor.Mesela ben 737 modelimde motorlaryn ek yerlerini yok etmek için 14 kat selülozik dolgu verni?i kullandy?ymy hatyrlyyorum.Selamlar
halinski link

Düzenleyen AKINCI03 - 18/12/2006 Saat 09:40
AIRCRAFT PRODUCTION AND REGENERATION CENTER
IP
AKINCI03
Üye
Üye
Simge

Alıntı AKINCI03 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 10:08
Bu linktede modellerin prototip a?amasy nasyl yapyldygy hakkynda bir fikir sahibi olmnyz ve detaylary daha iyi görebilmek için.Olaganüstü çaly?malar bence.

prototip link
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/12/2006 Saat 12:28
Ercüment Bey, verdi?iniz linklerden ve AH (Andrei Halinski)nin kalite üstünlü?ünden haberdarym. Fakat ?u macun ve dolgu i?ini merak ettim do?rusu. Zira karton, bu i?ler için çok dikkatli çaly?ylmasy gereken bir malzeme. Birkaç foto?raf ve tekni?iniz konusunda ipuçlary ile beni biraz daha aydynlatyrsanyz çok sevinirim. Eminim forumu izleyen bu i?e merakly arkada?lar da size müte?ekkir olur. Benim merak etti?im mesela, macundan sonra boya atarken ayny renk tonunu nasyl tutturabiliyorsunuz? Zira boya maketin üzerine atyldy?ynda türüne göre bir renk koyula?masy yaratabiliyor. Panel çizgilerini nasyl açyyorsunuz? Bu gibi konular. Hatta siz söylemi?tiniz galiba, kanatlaryn ucunu yuvarlak yapmak için teknik var, izah edebilirim demi?tiniz. Birkaç modelde bu kysymlar için kalyn kartondan takviye parçalary kullandym. Parçalary içten örseleyip iki yönde kavisli hale getirmeye çaly?tym. Yine de çok tatmin edici sonuçlar alamadym. E?er sizin için de uygunsa uygulady?ynyz teknikleri ben de denemek isterim.

Düzenleyen onge - 18/12/2006 Saat 12:30
IP
AKINCI03
Üye
Üye
Simge

Alıntı AKINCI03 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/12/2006 Saat 10:31
Öncelikle bunlary merak etmeniz beni çok sevindiridi çünkü bu i?le u?ra?an kimse yok benden ba?ka,?imdi size ARC nin saylaryndan link gönderiyorum bizim forumda aradym ama bir yyl geçti?i için bulamadym.burada yapym a?amalary tek tek var.Ayryca bu model biraz eski kaldy ?imdiki modellerimin yanynda çünkü yapym teknikleri geli?ti ve ?u an airbrush kullanyyorum.bu model fyrça boyama yazykta oldu ayryca.Macun olarak masif ah?ap macunu kullanyyorum ve kullandygym kromolüks marka karton çok zorlamazsan iyi sonuç veriyor.büyük 300-400-600 gibi zympara numaralary i?e yaryyor.ben iç bölmeye iskelet çok koymuyorum yapym tekni?im biraz farkly.ama di?er linkteki Tupolev 154 de iskelet var bir kaç tane.görü?mek üzere.Tupolevde fyrça ama TF-104G airbrush boyama

BF-109F-2

TU-154M

TF-104G
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/12/2006 Saat 17:30
Çok ba?aryly. Resmen kit üretmi?siniz. AutoCad ö?renip daha hassas ve çok daha hyzly i?ler çykarabilece?inize inanyyorum. Emeklili?inizde ya da daha önce Türkiye'nin tek karton model üreticisi olmayy bir dü?ünün derim. :))
Kromolüks kartondan biraz daha farkly bir malzeme, yapy?tyrmasy ve i?lemesi problemli. Uçaklaryn karma?yk e?riler içeren geometrilerini de ?ekil uzay geomtrisi kurallary ile çözmeyi ba?army? ve bu problemli malzemeye hassasiyetle uygulayabilmi?siniz. Dolayysyyla tekni?iniz tamamen özgün ve benzersiz gözüküyor. Benim yapty?ym kitlerle emek ve malzeme anlamynda kyyaslanamaz. Anlady?ym kadary ile hyzly da çaly?yyorsunuz. 3 ayda o modeli bitirmek pek kolay bir i? de?il.
Öte yandan kromolüks'ün boyayy yüzeyde tutma ve zymparalanynca liflere ayrylmama gibi bazy avantajlary da olmaly. 160gr printer ka?ydyny zymparalamaya kalkty?ynyz zaman lifler ayrylyp tüycükler olu?turuyor. Zymparalanacak yüzeyi japon yapy?tyrycysy ile doldurmak bir seçenek fakat o zaman da renk koyula?masyna neden oluyor. Bir dahaki sefere, belki de bu modelde denerim, zymparalanacak yerleri mat selülozik vernik ve tiner kary?ymy emdirerek sabitlemeyi deneyece?im. Belki daha sonra macun atabilirim.
Bu arada size bir web sitesi lazym diye de dü?ünüyorum... Eme?inizin ürünleri forum ar?ivlerinde kaybolup gitmesin...

Düzenleyen onge - 19/12/2006 Saat 17:50
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/12/2006 Saat 17:47
Tabi teknik konusunda sorularymy yineleyece?im:
1. Kromolüks'ü neyle yapy?tyryyorsunuz? (çok parlak ve düz yüzeylere Peligom UHU gibi konvansiyonel yapy?tyrycylar yapy?mayabiliyor)
2. Yki yönde kavis vermek mümkün mü?
3. Panel çizgilerini boya ile mi yapyyorsunuz? Ben bitmi? tükenmez kalem ucu ile çizgilerin üzerinden geçip oyuklar olu?turuyorum.
4. Masif ah?ap macununun bir markasy var my? Daha önce selülozik dolgu verni?inden de bahsedince çok iyi ba?lanty kuramadym biraz kafam kary?ty.. :/
5. Kanatlaryn ucu nasyl yuvarlak yapylyyor? Daha do?rusu sizin tekni?iniz nedir?

Düzenleyen onge - 19/12/2006 Saat 17:54
IP
AKINCI03
Üye
Üye
Simge

Alıntı AKINCI03 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/12/2006 Saat 10:36
Ylk olarak iki yönde kavis dedi?iniz için kartonda bunu ancak parça sayysyny arttirarak yapabilirsiniz.Mesela bir yolcu uçagynyn burun bölümünü çok parçaya ve gerekirse gerçek uçagyn üzerinde inceleyip kyrylymn noktalaryndan bölmelisiniz.Panel çizgilerini kur?un kalemle yapyyorum.Aslynda bukartonun üstüne maket byçagyylada açylyr ama pek denemedim.Yapy?tyrycy bildi?in beyaz tutkal.Ayny zamanda içine talk pudrasy katylyp macunda yapylabiliyor aslynda.Sonra uçaklaryn küçük lambalaryny tutkaly damlatark yapabilirsin.Masif o macunun markasy zaten galiba bauhausta iste verirler.Kanatleryn ucu yuvarlak diyerek neyi kastetti?ini anlyyamadym.Spitfire gibi eliptik kanatly uçaklaryn kanat ucumu yoksa 737-800 gibi winglet ta?yyan uçaklarmy bahsetti?in?
IP
<< Önceki Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma