Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Phantomu Neden Seviyoruz?? | |
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Blackbird
Üye Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Gönderim Zamanı: 18/10/2006 Saat 03:17 |
İlk kez 2002 yılında gerçek bir fantom gördüm!...
Çanakkale'deydi.Tatildeydik.Bir gürültü...Baktım 4 tane fantom.Ne kadar da güzellerdi.O ses o duruş:D...Hepsinin 3 'er tane harici yakıt tankı vardı.Hayran olmuştum.Pilot olma merakım da iyi perçinlenmiş oldu. Sonra hep gördüm fantom(daha doğrusu gördüğüm uçakların fantom olduğunu biliyordum)Havacılık müzesinde yakından gördüğümde abartısız 45 dakika onu inceledim.Ve hayallere dalmıştım. Ve aşk böyle başlamış oldu...msn adresim bile baba phantom dur:D.... O uçağı neden sevdim bilemiyorum açıkçası.Ama cidden aşk bu ota da konar b.ka da ...Aşkın sebebi yoktur. Pilot olursam eğer maalesef ki büyük ihtimalle bu devi bu babayı kullanamayacam beni en çok üzen şey budur:S Neyse o bir efsanedir hiç unutulmayacaktır! |
|
barkin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: İzmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Gönderim Zamanı: 18/10/2006 Saat 03:26 |
1982-1983 yillariydi, 30 Agustos da Izmir hatayda dedemlerin evindeydim. Bir anda gok gurlemesi gibi bir ses duyuldu ve F-4 Phantom lar Izmir korfezi uzerinden ve dedemin evi hizasindan Kordon uzerinden toren gecisi yaptilar. Muhtesem bir ses ve goruntu soleniydi. Evin camlari resmen zangir zangir sallandi.
Dunyanin en estetik, zarif ucaklari olmasa da Phantomlar sahip olduklari gucu gosteren ve hissettiren ucaklar. Bence muhtesemler. |
|
halix
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 15/10/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 7 |
Gönderim Zamanı: 18/10/2006 Saat 04:34 |
ben eskişehirde f4 lerle büyüdüm. kalkışta art yakıcıları açarlar evlerin camları titrerdi. her türlü halini gördüm bu uçakların. gece, gündüz, güneş batarken doğarken. it dalaşı yaparken, kol uçusunda. hatta ortaokuluna giderken bisiklekle pist başına giderdik tel örgülerin arkasından f4 leri inerken izlerdik. daha sonra nöbetçiler bizi kovalamıştı. bazen evin tam üstünden geçerlerdi. alttan uçağın tüm detaylarını görebilirdiniz. en güzeli güneş batarken art yakıcıları açık halde tırmanışlarını izlemekti. ama ben yaşlandım bu uçaklar yaşlanmadı hala uçuyorlar. kesinlikle söyleyebileçeğim motorları çok güçlü. çok ses çıkartıyor. bazen eskişehirdeki üstte motorları test ederlerdi sabahın 6 sında. uykunuzdan uyanmanız kesin. kıyamet kopuyor sanırsınız.
|
|
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 02:02 |
konu f4 olunca dayanamadım..benimde fantom hayranı olmamı sağlayan kent ekişehir ..üniversitede okurken boş günlerimde eskişehir otogarına gidip iniş ve kalkışlarını seyrederdim..havacılık müzesindeki rf4 ü de dakikalarca incelerdim..bu güzel uçağa(uçamayacak olsa bile) yakından bakabilmek gerçekten hoş bi duyguydu..eskişehirde öğretmen olarark çalışırken seslerini duyup da sık sık pencereye gidişim öğrencilerimin de bu uçağı sevmelerine yol açmıştı..şu an bitlisteyim..en son 2 ay önce seslerini duyup başımı çevirdiğimde 4 tane fantomu görüp sevinç çığlığı atmamı eşim garipsemişti...hem eskişehiri hemde phantomları özlüyorum..:(
|
|
sniper
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 02:58 |
Günlerden çarşamba (iki gün önce), hava kapalı, iftar vakti herkes bir yerlere yetişmek üzereyken bende çevre yolundan otogar tarafına doğru gidiyorum.
Şeker köprüsünün üzerinde iken tepemden son SEA kamuflajlılardan bir RF-4E inişe geçtiği an... Aynı anda radyoda da çalan müzik "Riders On The Storm"... Ne müthiş bi duygu kaplıyor içinizi anlatamam... |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
Blackbird
Üye Kayıt Tarihi: 17/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 660 |
Gönderim Zamanı: 21/10/2006 Saat 06:56 |
Riders on the storm
Riders on the storm Into this house we're born Into this world we're thrown Like a dog without a bone An actor out alone Riders on the storm There's a killer on the road His brain is squirmin' like a toad Take a long holiday Let your children play If ya give this man a ride Sweet memory will die Killer on the road, yeah Girl ya gotta love your man Girl ya gotta love your man Take him by the hand Make him understand The world on you depends Our life will never end Gotta love your man, yeah Wow! Riders on the storm Riders on the storm Into this house we're born Into this world we're thrown Like a dog without a bone An actor out alone Riders on the storm Riders on the storm Riders on the storm Riders on the storm Riders on the storm Riders on the storm ........ duygu dolu mesajlar :D |
|
özgür taşkıran
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/10/2005 Konum: Bursa Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 123 |
Gönderim Zamanı: 30/10/2006 Saat 20:04 |
Fantom başka bir şey.
Kelimelerle ifade edilebilecek bir olgu değil. Benim için aynı duygular F-104 içinde geçerli. |
|
TANGO-1 NEVER DIES
|
|
Onur
Üye Kayıt Tarihi: 30/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 241 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 09:22 |
Airliners.net quiz'de karşımıza çıktığı için.
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 09:26 |
Doğru cevap şıkkı olmaması da ilginçmiş tabii:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
FIREMAN
Üye Kayıt Tarihi: 14/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 307 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 17:21 |
Arkadaşlar,hakikaten de alet cok estetik ve bakanda adrenalin salgılatıcak kadar güç hissi veriyor ancak Amerikalılar'ın F-4 için söylediği bir söz var;
'F-4 proofs that a brick can fly when you put two engines in it!' yani tuğlayada da 2 motor taksam F-4 gibi olur türünden :-D Tarihi şan ve şöhretle dolu bu guzel aletin Vietnam savaşının başlarında soba borusu tadındaki Mig-17/19 ailesi tarafından bol miktarda düşürülmüş olduğunuda unutmayalım.. Velhasıl iyi tarafı kötü tarafı bir yana havacılık tarihinin kilometre taşlarından biridir F-4..Ve dünyada kullanmaya devam eden 3-4 ülkeden biri biz kaldık maalesef.. ;(Yunanistan,İran,biz;başka varsa bilen yazsın?) Emekli olsada,uçan tuğla olsada biz onu hep seveceğiz. Düzenleyen FIREMAN |
|
The black sheep among all white ones..
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 17:52 |
Almanya, Japonya, İspanya...
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam ilk baştaki düşürülme oranı yakın hava savaşı silahı olarak (F-22' de bile bulunan) makinalı top takılıp ilk BVR (Beyond Visual Range) mantığıyla unutulmaya yüz tutan taktikler tekrar uygulanmaya başlayınca tersine dönmüştü. Saygılarımla, Düzenleyen copilot_clumsy |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 19:00 |
Arkadaşlar hatırlarmısınız milliyet gazetesinin verdiği uçakla yani kartondan yapılma renkli bir F-4E modeli beni ilk çeken olmuştur.Sonra pm modeli iyice belirginleştirdi.Hele ilk savaşını vietnamda verirken,füzeyi mig-21'e sapladığını görünce dayanılmaz bir cazibe haline getiriyor insana.
|
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 19:04 |
Orjinalini yazan: oruç reis
Arkadaşlar hatırlarmısınız 80'li yıllarda milliyet gazetesinin verdiği uçakla yani kartondan yapılma renkli bir F-4E modeli beni ilk çeken olmuştur.Sonra pm modeli iyice belirginleştirdi.Hele ilk savaşını vietnamda verirken,füzeyi mig-21'e sapladığını görünce dayanılmaz bir cazibe haline getiriyor insana. |
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 20:35 |
İspanya'da hala uçuyor mu yahu? Başka bir başlıkta geçmişti gerçi ama hala Amerika:} QF-4E ve G'leri saymazsak hala Texas civarında uçan F-4Fler var. Gerçi amaç tahmin edebileceğiniz gibi Alman pilotları yetiştirmek de USAF envanterindeler.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 20:37 |
yanlış hatırlamıyorsam keşif modeli hâlâ uçuyor, birkaç sene önce İsrail' den almışlardı, galiba havadan havaya atış sistemi de var ya da kafam bu aralar çok karışık :)
Saygılarımla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Jolly Roger
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 21:04 |
Aaa Doğru İsrail de var. Acep onlar hala uçuruyor mu?:}
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 22:08 |
Mısır ve ingiltere hariç herkesi saymışsınız neredeyse :)).
|
|
HYAMAN
Üye Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
Gönderim Zamanı: 07/11/2006 Saat 23:59 |
İspanya kapattı RF devrini.
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
<< Önceki Sayfa 3 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |