![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 3 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
SweetChild
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22/06/2006 Saat 00:04 |
Selamlar
Bu fotoğraflar beni hem çok gururlandırdı, hem de çok hüzünlendirdi. dedelerimiz nenelerimiz bizleri bu güzel günler için az uğraşmamışlar. keşke diyorum. o yoklukta olan azim ve kudret hala bizde olsaydı. ![]() ![]() :( Düzenleyen SweetChild |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
tozbek
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
![]() ![]() ![]() |
Fotoğraflarla ilgili biraz daha detay bilgi verebilir misin? Ne zaman çekilmiş, neler yapılmış?
Selamlar, Tolga |
|
![]() |
|
mk_ozkir
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 296 |
![]() ![]() ![]() |
zamanında Vecihi diye bir kişi daha uçak üretmiş, trenle uçağı macaristana götürüp onaylatmış uçarak geri gelmiş
|
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
İlk fotograf çok ilgimi çekti. Önünde fotograf çekilen uçak görünümlü cihazın bir uçak olmadığı ortada, ama o dönemde insanlarımızın havacılığa gösterdiği ilginin ve önemin bir örneği bence. Şimdi geldiğimiz noktayı düşününce çok acı...
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
Viperman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
![]() ![]() ![]() |
Vecihi Hürkuş'u Vicihi diye bir kişi deyip geecrsek hem kendisine hem de Türk Havacılığına haksızlık etmiş oluruz.
Aşağıdakia adreste kendisi hakında bilgi var: http://www.tayyareci.com/hvtarihi/vecihihurkus/index.asp Düzenleyen Viperman |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
yorum yapamıyorum kelimeler yetmez.gerçekten hem gurur duydum hemde çok üzüldüm.niye üzüldüm?
............................... |
|
![]() |
|
SweetChild
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
![]() ![]() ![]() |
bu fotorafı yeni farkettim
ve içimde bir merak uyandırdı. Tayyare Cemiyeti ne yapar? Tahmin ettiğim gibi Türk Hava Kurumu'nun eski adı mı? yoksa başka bir görevi mi var? |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
Captainairbus
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
![]() ![]() ![]() |
Çok ilginç fotoğraflar. 2. fotoğraftaki de uçak değil. Ama maket diyesim geliyor. Bkz pervanesi. Niye yapılmış acaba?
|
|
ex copilot.
|
|
![]() |
|
SweetChild
![]() ![]() ![]() |
evet 2. fotoğraftaki uçağı takip etmeye çalıştım. ama henüz bi gelişme yok.
taminimce kurtuluş savaşı sırasında ordunun ihtiyacı olur diye yerli halkın kendilerinin yaptıkları -en azından yapmak için uğraştıkları- bir uçak. beni burada duygulandıran en önemli nokta, insanlarımızın o zamanlarda ellerinden geleni de aşıp ellerinden gelemeyecek kadar büyük şeyler için çabalamış olmaları. Saygılar... |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Bana sorarsanız sahte hedef olarak yapılmış kandırma modelleri olabilir. Düşman hava fotoğraflarında uçak gibi görünüp sayıları ve istihbaratı karıştırmak için denenmiş bir aldatmaca gibi görünüyor. Bu yönde birbilgisi olan var mı acaba? Bu tip taktik numaraların yapıldığını okuduğumu hatırlıyorum sanki biryerlerden ama emin değilim.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Vecihi Hürkuş ve Türk havacılık tarihi hakkında detaylı bilgi için okuyunuz:
Hürkuş, V., (2000), Bir Tayyarecinin Anıları, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul Okar, A., (2004), Türkiye'de Tayyarecilik, Yapı Kredi Yayınları, İstanbul Özellikle Vecihi Bey'in kitabı hararetle tavsiye olunur. Bu arada Vecihi Bey'in yaptığı uçak tasarımlarının maketlerini görmek isteyen arkadaşlar, Ankara 'da paraşüt kulesi'nin yanındaki THK müzesini ziyaret etsinler. Orada ahşaptan basitçe yapılmış soba boyası gibi bir yaldızlı boya ile boyanmış birkaç uçak modeli var. Vecihi Bey bu modellerden kitabında bahsediyor. Ama önce kitabı okuyun. Tavsiye ederim. |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Afedersiniz ikinci kitabın yazarı olan A. Okar'ın A'sı nedir acaba?
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
SweetChild
![]() ![]() ![]() |
1. ve 2. fotoğrafları uzun uzun inceledim ve 1. fotoğraftaki uçağın, 2. fotoğraftaki uçağın son hali olduğunu düşünüyorum. aynı insanlar mevcut fotoğrafta. uçağa dikkatle bakarsanız kasası üst kanatlar ve kuyruk aynı. ayrıca daha önce de sorduğum soruyu tekrarlamak isterim. 3. fotoğrafta bahsi geçen Tayyare Cemiyeti ne yapar? Tahmin ettiğim gibi Türk Hava Kurumu'nun eski adı mı? yoksa başka bir görevi mi var? Düzenleyen SweetChild |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: SweetChild
ayrıca daha önce de sorduğum soruyu tekrarlamak isterim. 3. fotoğrafta bahsi geçen Tayyare Cemiyeti ne yapar? Tahmin ettiğim gibi Türk Hava Kurumu'nun eski adı mı? Doğrudur. |
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Avni Okar.
Vecihi Hürkuş ile aşağı yukarı aynı dönemleri anlatıyor. Her iki kaynakta da birkaç ilginç fotograf mevcut. Fakat bu forumdaki fotograflar kadar ilginçlerini görmedim. Keşke bunlar hakkında araştırma biraz ilerletilip bir makaleye dönüşse (çok profesyonel birşey olmasına gerek yok) ve referans olarak bu sitede yer alsa. Böyle şeylere (havacılık tarihimizi anlamaya ve anlatmaya)o kadar çok ihtiyacımız var ki... İşi modelcilik açısından ele alırsak, biraz emek ve gayretle bu fotolardan ilginç bir diorama bile çıkarılabilir diye düşünüyorum. Düzenleyen onge |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
SweetChild
![]() ![]() ![]() |
mustafa sana tamimiyle katılıyorum. ve zaten bunun araştırmasının içindeyim. fotoğrafı ilk yerel bir dergide gördüm. ve yayımcı şirket ile iritbata geçip fotoğrafların sahibi hakkında bilgi istedim. pek yardımcı olamadılar.
fakat resimde ortada duran kişinin torununu tanıyan bir arkadaş ile görüşme ayarlaması için görüştüm. fakat bildiğiniz gibi fani dünya işleri her zaman kısıtlamalara gidiyor hayatımızda. ama bu işin takipçisiyim. Sadece Denizli'de değil, eminim ki güzel vatanımın her köşesinde bu tür uygulamalar olmuştur,ve inşallah olacaktır da. varsa elinde kaynağı olan arkadaşlar paylaşmaları hepimizi sevindireceğinden eminim. herkese iyi modeller |
|
SweetChild
|
|
![]() |
|
elbe1
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/05/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 149 |
![]() ![]() ![]() |
Selamlar,
Uzun bir zaman once yaptigim arastirmalar neticesinde, Turk Tayyare Cemiyeti (Turk Hava Kurumu) ile ilgili elimde bir kac foto mevcut; agirlikli olarak planorler var... (Rusya'ya giden ekip, donusleri ve Turkiye'de planorculugun baslamasi vb.) Bu fotolari kendi sitemizde yayinlamayi dusunuyordum; ancak bunlari daha erken paylasmak isterim...(Ancak burada foto'nun nasil eklenecegini bilmiyorum:() iyi modeller |
|
elbe 1
"Sarı 14, ordaydı..." |
|
![]() |
|
Cem Doğut
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 68 |
![]() ![]() ![]() |
merhaba,
elbe 1 elindeki planör resimlerini burda bizimle paylaşırsan sevinirim.benim gibi bir planör sevdalısın mesut ve bahtiyar edersin. resim eklemek için photobucket'ten bir hesap oluşturup resimleri önce oraya yükleyip daha sonrada resmin yanındaki Img satırını sitemizde yukarıda görünen fotoğraf makinası ikonuna basıp çıkan pencereye kopyalarsan resmi sayfaya yükleyebilirsin. bir yanlışım varsa adminlerimiz düzeltir umarım. saygılarımla iyi günler... |
|
![]() |
|
Sayfa 3 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |