![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Dekal aşamasına geldik;
Güzelce verniklenip cillop gibi olmuş yüzeye önce micro set tatbik ediyoruz: ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Daha sonra dekalimizi sudan çıkarıp cımbız marifetiyle uygun yere yerleştiriyoruz. Bu arada resimdeki benim her türlü işte kullandığım standart cımbızım. Fotoetch katlama, dekalleme, kokpit ıvır zıvırlarını takma gibi her işe geliyor, başka cımbızlar bunun kadar rahat ve kullanışlı değil. Tavsiye ederim.
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Dekalimiz kuruduktan sonra üzerine micro-sol sürüp detaylara oturtuyoruz. Aynı zamanda bu madde verniği de çok az eritiyor, böylece dekaller vernik ile iyice bütünleşiyor. (micro sol dekali de erttiği için sürüp bırakmak lazım hemen, fazla fırçalarsanız bozulabilir)
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Dekalleme işlemi bitmiş durumda. Bir sonraki işlemden önce 24 saat kurumalarını bekliyorum.
Burunda daha önceki mesajda bahsettiğim Almanca stenciller var. Bunlar Revell'den çıkmıyor, ben daha önce yaptığım Hasegawa'dan arta kalanları kullandım. Diğer stenciller Revell'in stencilleri, yapım kılavuzunun son sayfalarında Hollanda uçağı için verdiklerini yapıştırdım. %100 doğru değil ama boş görüneceğine yarı doğru olsun, zengin görünsün uçak dedim :) Dekali gösteren stencil... ![]() Düzenleyen KaanX |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Maalesef benim f-104 dün akşam mat vernik atarken elim bir kaza sonucu Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur :( Kendisine maket tanrısından rahmet, geriye kalanlara F-104'lerini bitirmek için sabır dileriz...
Pek te güzel gidiyordu.... ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
CErginbas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan Abi bu da yapım aşamsının bir parçası sanırsam. Bende heme eve gidince çekiçliyeyim :)
BU arada, yakında F-104 ünü zamanında bitiremeyenler toplu baklava şöleni düzenlenecek sanırsam. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Kısmet değilmiş ne yapalım. Karma böyle istedi. Artık TF-104G yaparız.
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
saral100
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
![]() ![]() ![]() |
Hay Alllah..!...tamda ders tadında gidiyordu,mutlaka takip edilmesi gereken bir çalışma diyordum....oldumu şimdi....
Geçmiş olsun...çekiç konusundaki ciddiyetinizi bilyorum...yapacak birşey yok. |
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Geçmişler olsun...
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
oy61
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
![]() ![]() ![]() |
Başınız sağolsun. Acaba organlarını bağışlamayı düşünürmüsünüz. (Örneğin tip tankları :))
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Tabii. Bana bir zahmet adresinizi tekrar PM ile yollayın. Ama boyasını çıkarmak size ait :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Abi geçmiş olsun, olur böyle şeyler, tanrılar kurban istemiş :) Nazarımız değmiştir.
Ben de benimkini kutusunda çekiçledim hemen örtmen öyle etti diye (baklava almayı duyunca çamura yatarım). |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
tam olarak ne oldu ben onu anlayamadım ama..
mat vernik atarken ne oldu yani?mat verniklemi alakalı? büyük geçmiş olsun kısmet değilmiş demekki.hemen yeni bi tane yapın:) |
|
![]() |
|
pilotcuk
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
![]() ![]() ![]() |
Üzüldüm şimdi Kaan abi.Modelde tam sabri abinin de dediği gibi ders tadında gidiyordu ya neyse geçmiş olsun diyelim...
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Kötü olmuş... Çok geçmiş olsun... çekice gerek duyduğunuza göre baya vahim bir kaza oldu demek ki... bir maketçi için kötü bir his... ben şahsen çekiçlemeyi göze alamam.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Efendim herkese tavsiye ettiğim şeyi ben yapmadım. İlk defa kullandığım bir verniği direk maket üzerine attım. Alttaki Erdal'la ya da boyayla etkileşime girdi, altta boya toplandı, çekti bir garip oldu. Ondan bıraktım. (Sinirim bozuldu). Siz sakın böyle yapmayın, ilk defa kullanacağınız malzemeleri önce başka bir yerde deneyin :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Tf-104G siparişini biraz önce verdim. Eylemlerimiz devam edecektir :) Ama artık askerden dönünce...
|
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
VoGi
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
![]() ![]() ![]() |
Kaan bey geçmiş olsun...Eylemlerinizi destekliyor ve devamını bekliyorum:)))
|
|
Bombs Away!!!
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |