![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Haklısınız müzede duran halleri referans olamayabilir.
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
HYAMAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
![]() ![]() ![]() |
Bu "Lizard" kamuflajlı uçaklar hakikaten Türkiye'ye geldi mi arkadaşlar?Geldiyse neden bir tane fotoğrafı yok ya da var da ben mi görmedim?Var mı elinde belgesi olan?
|
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Lizard doğru olmayabilir, bahsettiğim kamuflaj şudur
Düzenleyen KaanX |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
HYAMAN
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 470 |
![]() ![]() ![]() |
İşte "Lizard" veya "Norm83"diye geçen kamuflaj.Kaan Bey'in verdiği linkteki "8-334" de sanki bana F-104S'lere benzetilmeye çalışılmış gibi geldi ama öyle olsa alt tarafı o renk olmamalı.Ne karışık işmiş bu kardeşim.
![]() |
|
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
|
|
![]() |
|
tracker
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 35 |
![]() ![]() ![]() |
Bildigim kadariyla, cok az sayida (belki en fazla bes) F-104G Alman Kuvvetlerinden Lizzard ya da Norm83 kamuflajli olarak teslim alindi. Yurtdisinda oldugumdan ilgili fotograflari gondermem su asamada mumkun degil.
8-334 ise ayri bir alem. Bu da Lizzard kamo gelen ucaklardan biri hafizam beni yaniltmiyorsa. Bu ucagin bayagi fotografini gordum, galiba hudalikta da fotografini cektim. 1996'de Levent Basara ile 1 HIBM'ye yaptigimiz ziyarette gormustuk. Bana da F-104S kamuflajindan esinlenilmis ve alta kadar uzatilmis gibi geldi once. Daha sonra Lizzard kamolu fotografini gorunce fikrimi degistirdim. Verilen linkteki fotograflara bakinca, yer yer Lizzard kamuflaj hatlari izlenerek,eski standart Gri-Yesil renklerle boyanmis gibi duruyor. Ustelik bizim gordugumuzde yesili bayagi "camii yesili" tarzi ve dupediz parlakti. Bu modeli yapan arkadas bol sanslar. Serhat (tracker) |
|
![]() |
|
sniper
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 161 |
![]() ![]() ![]() |
Türkiye ye aşağıdaki linklerde bu uçakların geldiği belirtiliyor. Uçaklar teslim edilir edilmez kamuflajları değiştirilmedi ise bu şekilde kullanılmaları muhtemel. Benim bulduğum resimler içinde bir tane bu kamuflajda olan var (9-334 yada Alman 25+45, aşağıdaki ilk link), fakat yakıt tankları ne renk orasını bilemem.
![]() Linkler: 25+45 25+23 26+45 24+05 8-334'e gelince aynen şu yazıyor: "July 7.1988 to Turkish AF January 18.1989 with 3.498 hrs as "9-334" with 9 AJU at Balikesir AB, seen as "8-334" " Düzenleyen sniper |
|
Murat YA?AN
Biz dograken bir kulagimiza ezanla adimiz digerine de uçak sesi girmis bir kere |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Ben de 8-334ü yapmak istiyorum.
Burada birkaç resmini buldum |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
KaanX
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
![]() ![]() ![]() |
Yapıma devam:
Pitotu dikiş iğnesi ile değiştirdim. Artık bunu standart prosedür olarak uyguluyorum, epeydir hiçbir pitotum kırılmadı. ![]() Kokpite uhu-tac tepiştirerek maskeledim. ![]() Aynı şekilde iniş takımı yuvalarına da. Aslında uçağın altı da metalik olacağı için bunu yapmasam da olurmuş, ama yapmış bulundum bir kere. ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Kanopilerin iç rengi olan griyi öncelikle boyadım. Böylece içeriden gri görünecek.
![]() Kamuflajın yeşil rengini attım. Daha önceden silver ile test yaptığım için tesviyede ve detaylarda bir problem çıkmadı ![]() Soft mask için kartondan kartlar kesip arkasına uhu tac yapıştırdım. ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Kartı uygun yere yerleştirdim. Burada foto çekmeyi unuttuğum için zaten griye boyanmış kanada rötuş yaparken görünüyor, normalde yeşil boyalı olması lazım
![]() Gri boyayı atıyoruz ![]() İşlem tamam ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Bütün kamuflajı böylece bitirdim...
![]() Daha sonra uçağın ve yakıt tanklarının üst yarısını komple maskeledim. Açık yer bırakmamak şart, zira metalik boya en ufak açık yerden bile girip sırıtıyor ışık vurunca. ![]() Metalizer alüminyum attım. Maskelemeden önce vernik ile sabitleyeceğim. ![]() Son durum. Grisi beyaz ayarını yapamadığımdan fazla mavi çıkmış, aslında önceki fotoğraflardaki gibidir. ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Kaldığımız yerden devam:
Burunu maskeledim. ![]() Beyazını attım. (Biraz siyah katıp kırdım beyazı) ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Aynı muameleyi yakıt tanklarının portakal kısmına yaptım. (Floresan renklerin kapatıcılığı az olduğu için alta beyaz ya da uygun bir renk atmak lazım)
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
Ardından gunze floresan portakal (otomatik portakal) attım
![]() Onun üzerine de testors floresan kırmızıyı düzensiz bir şekilde atarak çok hafif eskime tonlamaları yaptım. Bu floresan renkler gerçek uçakta güneş altında soluyorlar. Gerçi fotoğrafta pek belli olmadı. ![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
KaanX
![]() ![]() ![]() |
En son da parlak verniği atarak teyyareyi çıkartma uygulamasına hazır hale getirdim. Bu arada bu uçağı yapacaklar için uyarı: stenciller almanca olduğu için revell kitinin stencilleri kullanılamıyor. Bir de turkuaz dekallerinde kuyruk seri numaraları yok :(
![]() |
|
Yeminli modelci
|
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
Harika bir çalışma ve Referans çıkıyor ortaya İzzet Abi'cim.Ellerine , Gözlerine sağlık.
Hadi devam... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
volkan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
![]() ![]() ![]() |
Sayin Heyrdich, avatarlarin ayni olmasindan dolayi isim karismis galiba. Resimleri yayimlayan Kaan Bey, Izzet ustad degil.
Gercekten detayli bir yapim kilavuzu gibi olmus, tebrik ederim... |
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
ana , doğru söylüyorsun volkan.işlerin yoğunluğu arasında vur-kaç şeklinde foruma girdiğimden dolayı dikkatsizlik vukuu bulmuş:)
saol... uyarın doğrultusunda kaan'ı kutlarım , gerçekten güzel çalışma oluyor.bi önceki mesajımda yazdıklarım onun için geçerlidir , birşey değiştirmez... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 23 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |