Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: çocukluk hatıraları:)) | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
ahmetsen
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 04:07 |
Kendim tankçı olmama rağmen hayalim hep bir UH pilotu olmaktı. Onun sesi tipi bitiriyor beni. Çocukluğumdan beri helikopterlere uçaklara hastayım . Sırf bu duygumu yenebilmek için Askeri Paraşütle / Serbest paraşütle atladım . Yamaç paraşütü yaptım . Rk Model uçak uçurdum . Şİmdide maketlerini yapıyorum . Hiç unutmam THK İnönü tesislerinde ilk atlayışımı yaptığımda hocam artık sen ölene kadar havacısın . Bu bir hastalıktır ve sen bu virüsü az önce aldın demişti .Mutluyum gururluyum ve kalbim gökyüzünde
|
|
http://www.trncmodelci.com
|
|
Dragut
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 03/01/2006 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 66 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 04:36 |
Doğma büyüme Eskişehirli olunca insan ister istemez tayyare sesine aşina oluyor.Birde havacılığa meraklıysa al başına tatlı bir bela;artık insan göremezse bile başlıyor saymaya kaç tane fantom kalktı kaçtane f 16 indi diye.birde uzun yıllardır bendeki bir hastalık 29 Ekim Cumhuriyet bayramında veya 30 Ağustos Zafer bayramında hususi sayıyorum ve zaman tutuyorum Eskişehirden kalkan ve diğer üslerden kalkan tayyareler kaç dakikada Ankarada tören geçşi yapıyor diye ortalama 15 dk civarı bir süre tutuyor ama kalkışlar dahil değil bu süreye buda böyle bir istatistik işte... ?
|
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 08:04 |
Kendimi bildiğim ilk anda duyduğum en güçlü ses F-5'lerin sesiydi.Hastalık bahnesiyle 6.üssün nizamiyesinden gireceğim anı beklemekten uyuyamadığım geceler,revir yrine koştuğum hangarlar...hastalık bahane F-5'ler şahane mantığı....çocukluk işte..
|
|
Snake Eye
Üye Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 26/04/2006 Saat 08:22 |
Eskişehir'in uçak açısından güzelliği bir başkadır. Küçükken (1985-86) Eskişehir'deki akrabaları ziyarete giderdik. Benim bulunduğum yerde senede bir uçak geçtiğinden orası süper gelirdi bana. Bir defasında uçağı göreyim derken, camın kenarındaki yastığa basıp uzanırken yastığın kayması sonucu çeneyi fena patlatmıştım taşa. Benim de küçüklüğümde 5 tane oyuncak arabam 1 tane de helikopterim vardı, hep onunla oynadığımı hatırlarım. İlkokulda sıramın üzeri kılıç kalkan savaşan "çizgi adam"larla doluydu. Askeri havacılık ve maketçilik dergilerini ilk 1989 yılında almaya başladım. O tarihten beri de her ay 3-5 dergi sürekli alırım. Hiç birini de atmadım. Artık kitaplığa sığmamaya başladılar.
|
|
Varol
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 04/12/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 28/04/2006 Saat 08:31 |
Sizlerle iki anımı paylaşmak istiyorum;
70 lerin başında sislibir pazar sabahı İstanbul Nakkaştepe'de yüzlerce kişi yeni uçaklarımızı görmek için toplanmıştı.Nihayet(sanırım) Fantom'lar korkuç bir gürültüyle alçaktan uçtular.Babamın hüngür hüngür ağladığını hatırlıyorum. İkincisi daha evvelki bir başlığa attığım bir mesajda :) Orjinalini yazan: Varol
Biraz konu dışı gibi olacak ama, amcama mach1 nedir diye sorduğumda -Askeri sırdır söyleyemem demişti.(kendisi eğitiminin bir bölümünü İngiltere'de alırken Almanlara karşı uçmuş pilottur). Artık bilgi bize çok yakın, sadece almamızı bekliyor.Bu çok iyi birşey... Sait Son zamanlarda uçak maketleri almaya başladım.Sanırım Fantom'la başlarım... Sait |
|
volkan
Üye Kayıt Tarihi: 24/10/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 442 |
Gönderim Zamanı: 28/04/2006 Saat 09:45 |
Bu hobiye merak salmam, babamın teşviki ile 5-6 yaşlarında başladı... tabi bu döneme babamın maket yaptığı, benim izlediğim dönem de diyebiliriz :) daha sonra maketlerin boyanmadan güzel olmadığına karar verip :) 10 yaşlarında bolca maket tutkalı ve fırça + emay boyama ile maket yapar oldum... o zamanlar en cok bulunan marka Airfix'ti diye hatırlıyorum, Gima marketlerde bile bulunurdu. Cahiliye dönemi diye modelci argosuna giren dönemde yaklaşık 30 maketi, katlettim pardon ürettim. Hala da saklarım kendilerini...
|
|
Sevgi ve Saygylarymla,
volkan. |
|
Yeniceri
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 64 |
Gönderim Zamanı: 08/05/2006 Saat 19:42 |
Yıl 1985 di . Milliyet gazetesinin verdiği kağıt maketler vardı hatırlarsanız. Abim bu kartonlardan uçakgemisi, Phantom vesaire biişiler yapardı. Çok ilgilenirdim ama abim ilk zamanlar bunları ellememem için elinden geleni yapardı :D Ama sonrasında kıyamaz oldu.Aynı gazeteden bir iki tane alır bana bunların nasıl yapılacağını uygulatarak öğretirdi. Ne olursa olsun çocuksunuz. Abimin yaptıkları gibi olmadımı çok üzülür ve abimi kıskanırdım. Hala unutmam abim, akşam anneme kendi yaptığı maketi ben yapmışım gibi gösterirdi. Bende buna nasıl mutlu olurdum. Allahım yaa. Abi işte. Ne olursa olsun üzülmemi istemezdi. Düşününce insan daha iyi anlıyor.
İşte bu zaman içinde aynı yıl sünnetimde abim bana bir deniz uçağı maketi aldı. Ama nasıl mutluydum bilemezsiniz. O zaman üzerime takılan altınlarmış, paralarmış vs. hiç umurumda değildi. Tek ve tek ilgilendiğim deniz uçağı maketiydi. Öyleki pi..p.inin acısını bile unutmuştum. Yıl 1986. O sıralar Ankara Tandoğanda (tam mevki : Etap Altınel otelinin tam yanındaki apartman) oturuyorduk. Babam bana bir gün matchbox'un uçak taşıyıcısı kariyerinden almıştı. İnanmazsınız üzerinde bir F-16 vardıki bu oyuncağın alındığı haftayı takip eden ertesi haftada Tandoğandan tam olarak görülen Hipodromda TRT den de naklen yayınlanan F-16 teslim törenini izliyordum. Elimde oyuncak F-16 ve camdan dışarıda uçan gerçek F-16 ların hareklerini elimdeki F-16 ya uygulayarak taklidini yapıyordum. O yıllar Babası bürokrat (Ankara'da) olan varsa belki hatırlar orjinal fotograflardan çoğaştılma F-16 resimleri tüm Ankara'daki bürokrat kesimine hediye manasında dağıltılmıştı. Bu resim zartflarının içinde sadece uçağın resimleri değil uçağa ait katolog ve teknik çizimini içeren Türkçe General D'nin broşürleride bulunuyordu.İşte Babamda eve bu resim zarflarından 2-3 adet getirmişti. Biri abime biri bana biride resim albümüne.Benim içimdeki havacılık sevgisi işte bu şekilde oluştu. İleriki yıllarda (1992'di sanırım) sitede Keşifçi lakaplı değerli kardeşim Ceyhun Pursak ile tanıştım. Onunlada havacılık merakımızı baya ilerlettik ki o yaşlarda olmamıza rağmen kendi imalatımız olan motorlar ile roket çalışmalarımız bile olmuştu. Sağolsun kardeşim çok yardımcı oldu bana. :D Gel gelelim bana ve abime. Abim Pilot olamadı. Ama benim havacılı sevdam devamlı yardımcı oldu. Onun sönmemesi için elinden gelen herşeyi yaptı ki Havacılık sana neden bulaştı diye soran olursa ilk abim gelir aklıma. Babam ileriki yıllarda ders meselesi yüzünden maket yapmamı yasaklayınca abimin odasında onun himayesinde yapardım maketlerimi. Aradan yıllar geçti ve artık havacılık konusunda kesin ve net adım atmanın zamanının geldiğini , maket yapmanın yanında veya her ay çıkan dergileri alıp onları okumakla yatinmeyi bırakmaya karar verdim. Maketçilik bu işin ilk ve en zor basamağı bence. 2000 yılında Planör (A) ve 2001 yılında ise Tekamül kursuna (B-C) gittim. Oda yetmedi ve 2002 yılında Esenboğada PPL lisansımı aldım. Dahada ileri gidip ME ve İR kartlarınıda alacaktım ama araya önce askerlik sonrada evlilik girince bu planlara ara vermek zorunda kaldım. Halada aynı şekilde devam ediyorum. İR ve ME yi alamadım :D Ama Esenboğa Havalimanında eğitimim esnasında bana havacılık sevgisini aşılayan Abimi, C-172 ile uçurduğum vakit abimin yüzünde oluşan mutluluk herşeye değerdi. Ama herşeye. Bazı şeyleri başarmış olmanın verdiği duygular gerçekten anlatılmaz. Size havacılık sevgisi aşılayan insana bu sevginin ve sevdanın boş olmadığını, "" Evet abi sen deniz uçağı maketi alarak bana aşıladığın sevgi işte beni bu hallere getirdi ama iyikide oldu , hobi bile olsa belli bir seviyeye getirdim" demek zevklerin ve havacılığımı çıkardığım en iyi seviyeydi. Çok şükür. İçimde olan sevgiyi simülosyonlarla , maket yapmakla , dergi okumakla zaten sarsılmaz bir temele oturtmuştum. Benim için Maketçilik bu işin mutfağı. Kim ne dersen desin. Maketçilik bu sevginin sarsılmaması için en iyi yol. En iyi sırdaş. Maket yaparken onunla konuşuyorsan veya dışardaki hayatı sırasında veya en azından ekmek bile keserken elimizi kestiğimiz zaman duyduğumuz sinir ve ""tühhh yaalar"" eğer maket yaparken elinizi kesitiğiniz zaman "" akan kanım havacılık için"" dir diyip kendi kendinize gülüyor ve sinirlenmiyorsanız işte havacılık virüsünün sizi ne hale gitrdiğinin en iyi kanıtıdır.Yaşadık ve öğrendik. Havacılık sevdamda tabikide unutulmaz yeri olan Babür Abimi hiç unuturmuyum. Onun yeri başka. Saygılarımla Melih Yakup MEMİŞ |
|
sinBAD
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/04/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 96 |
Gönderim Zamanı: 09/05/2006 Saat 03:17 |
Cogu maket tutkununda oldugu gibi benimde makete baslamamda babamin etkisi buyuk. Ilk baslarda askerde yapilan ucak maketleri (f-4ler f-5ler) ve askerden sonra evde devam etmesi ve onu calisirken gormek banada ayni keyfi veriyor ve onun gibi modeller yapma istedigi asiliyordu.Hic usanmadan yapilan ve boyanan f-5ler 6-7 yasindaki bir cocugun elinde oyuncak oluyorlardi.Sagolsun hic sikayet etmedi, o konuda hic ona cekmemisim cunku eve gelen temizlikci kadinlarin toz alma niyetiyle maketlerimin yerlerini degistirmesi bile beni cilgina cevirmeye yetiyor. Yaptigim ilk maket bir F-16tiydi.Babamla beraber gidip almistik,hic zaman gecirmeden oturmustum maketin basina,tabii hemen bitsin diye aceleci ve cocuksu bir tavirla,plastik parcalari makasla kesik uhuya bandirip :) birbirlerine yapistirdigimi hatirliyorum.Aradan o kadar zaman gecmesine ragmen yeni bir maket alirken veya alinan maketin kutusunu acarken hala ayni keyfi ve heyecani duymak beni mutlu ediyor.
Herkese iyi gunler ve iyi maketler dilerim. Düzenleyen sinBAD |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |