Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Gece Devriyesi | |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 22:01 |
Sadece o değil.
"Türk" kelimesini kullanmamakta ısrar ediyorlar. Konunun taaa içinde bile olsak genelde hiç bahsimiz geçmiyor. Eğer ülkemizde yayınlanmasaydı tüm tarihi işlerine geldiği gibi yorumlamalarına bir diyeceğim olmazdı. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 22:09 |
Ne yazık ki doğru, programlar genellikle şiddetli bir şekilde taraflı ve siyasal içerikli olabiliyor. Bazı konularda yeterince derinliğe inmiyorlar, örneğin Persler hakkında program yaparken tutup alakasız bir şekilde bugünkü İran'daki yönetime laf sokmaya uğraşıyorlar, tarihsel bakış açıları yaşasın Amerikalılar sonrasında İngilizler şeklinde. 2. Dünya Savaşı programlarında müttefiklerin yaptığı hataları bile çarpıtarak "aslında bilerek yaptılar" diye satmaya ve yangın bombalarıyla Almanya'nın sivil hedeflerinin vurulma olayını haklı çıkartmaya kadar işi vardırdılar. Üzgünüm ama bir ulusa atom bombası atılmasını işlerken bile "Amerika bu haklı davasında önleyici vuruşu derhal yapmak zorundaydı" (zaten bu "preemptive strike"- "önleyici vuruş" lafını Irak Savaşı ile beraber iyice sahiplendiler) diye meşrulaştıran kanallar için ben de aynen Yalım'ın düşündüklerini düşünüyorum.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Rahmi K.
Admin Group + + + Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1212 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 22:13 |
Yazılanların tümüne katılıyorum. Geçen gün NG'de duyduğum kanımı donduran cümleleri buraya yazmamı, forumun 1-e ve 1-f maddeleri engelliyor. Konu da yavaştan bu maddelerin kapsamına doğru gidiyor :)
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 22:43 |
History hakkında ben de çok farklı düşünmüyorum doğrusu.
İdris beyin bahsettiği "Türk kelimesini kullanmama" durumu, geçenlerde "Hunlar" ile ilgili bir belgeselde de gerçekleşti. Fakat aynı belgeselde "Atilla konusunda -günümüzde dahi- batılı tarihçilerin çoğunluğu taraflıdır" gibi bir cümle kullanıp, başka belgeselde de "Hunların" sanıldığı gibi sadece yağma yapmadığı, tarihçilerin neredeyse tamamının iddia ettiğinin aksine, bir çok yapı ve eserleri olduğu" görüntülerle destekleniyordu. Ama sonuçta "Hunlar" deniyor. Emre beyde yazdıklarında ve özellikle "ince mesajlar" konusunda haklı. Söze gerek yok... Şunu söyleyebilirim ki, Discovery fizik konulu bir çok belgesel ve programlarında taraflı değil. Belki taraf olacak bir durum olmadığındandır. Son olarak, konuları, Amerika ve İngiltere arasındaki tatlı bazı rekabetler olduğunda kesinlikle İngiltere'den yanalar:) |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 22:57 |
Efenim ben de History değil (miğdem ve sinirlerim kaldırmıyor) ama Discovery ve NG syerediyorum, üstelik büyük keyifle. Ancak bahsi geçen kurumların yayınlarında ölçek , ebat, büyüklük betimlemelerinde "...bu da burdan New York'a kadar üç defa gider gelir" ya da "...yani Empire States binasının üzerinize yıkılması gibidir..." tarzı cümleler kullanılması artık müğdemi kaynatmaya başladı. Özellikle Discovery channel isimli güzide kanal iyice bilimden kurguya kaymaya başladı. Ondan "Show TV sabah programı" terimini kullandım....da...bütün bunların benim zavallı uçağımla ne alakası var, nerden geldik yahu buraya???:} Sevgiler, saygılar.....
Not: Tamam, "Show TV sabah programı" da biraz ağır bir tabir oldu. Aramızda Show TV olan varsa alınmasın lutfen 8} |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 23:05 |
Orjinalini yazan: Jolly Roger
....da...bütün bunların benim zavallı uçağımla ne alakası var, nerden geldik yahu buraya???:} Sanırım buna ben sebep oldum:), pardon. Düzenleyen Mueve |
|
Erinç Özgür
Moderator Group Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 579 |
Gönderim Zamanı: 17/03/2006 Saat 23:26 |
İlk jet He-178, ilk askeri jet He-280, ilk operasyonel jet Me-262.
Son not. Popüler tarih, tarih değildir. |
|
Y'ar not afraid of the dark, are ya ?
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 00:21 |
Hazır konu açılmışken, bu iki kanaldan birinde geçtiğimiz günlerde en baba 10 avcı uçağı belgeseli vardı. Söylemde kıstas oerformans, teknolojik devrim ve tarihteki başarısı; gel gör liste tamamen garip.
10 numarada F-117, açıklaması; esasen avcı deil ama hem görünmüyor hemde avcı uçağı ebatlarında. O zaman avcı uçağı listesinde ne işi var arkadaşım? 10la 5 arasında mantıklı aletler arasında Harrier ve Zero; Zeroyu öve öve bitiremediler ama sonuçta dayanıksız vesaire diyip uzun menzilli oluşuna kulp taktılar. 5 yada 6ncı sırada Me-109, çok tehlikeli bir "rakip" dendi ama iniş kalkışta çok pilot öldürdüğü için listede geride dendi, bahsedilen uçakla uçan ilk 5teki asların toplam zaferi 1000 (bin) in üstünde. Bir sonrasında F-86 geldi, tasarımda devrim süper dendi geçildi. İlk dörtteki aletler ise ayrı bir muamma, F-A 18 E/F en iyi jet avcı seçildi (rusların uzun süredir kullandığı kask menşeili nişangah sistemini kullandığı için). Mig-21 sayısal olarak domine ettiği için listeye girdi, 2 numarada spitfire ingilizlerin gururu olarak seçildi, Bir numara ise haliyle P-51 seçildi savaşı kazandıran uçak olarak. Sormak lazım; F-86yı seçtin tamam, Mig-15 nerde peki? P-51 i seçtin, tam pilotlar için tabut mantığında ucuz bir uçak, P-47 nerde peki? Devrim niteliğinde F-104 nerde? Tüm zamanların en baba uçaklarında F-4, F-14, F-15 nerede? Rusların Mig-29u Su-27si nerede? Ama programın hakkını yememek lazım, bu vesileyle Dale "Snort" Snodgrass kimmiş öğrendik, F-86yla neler yaptığını gördük (uçak gemisinin yanında F-14le 90 derece yatarak uçtuğu fotoğrafla camiada popüler hale gelmiş kişilik). Bruce Dickinson'un olaya hakimiyetini gördük, Tom Clancy'nin doğru saptamalarına da müşahade ettik. Ama sonuçta listenin yanlı ve çok tel maşa olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu.. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 00:37 |
kardesim kim uyduruyo bu listeyii delirtmeyin..:)) nasi F-4 yok
ben hemen bunu protesto ederek bir F-4 ortak projesi teklifinde bulunuyorum... butun ucaklari sonra discovery e gonderelim.. |
|
Sweat saves blood!
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 00:43 |
Onların birde ilk 10 tank listesi konusu geçmişti forumda bana o sıralamada çok saçma gelmişti. Kıstasları bu kadar birbiryle çelişen bir program, hele bir belgesel kanalında anlayamıyorum.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
VoGi
Üye Kayıt Tarihi: 19/12/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 193 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 02:50 |
Ufuk beye katılıyorum...Aynı programı bende izledim.Bir çok iyi uçak varken böyle bir sıralama beni de şaşırtmıştı...
|
|
Bombs Away!!!
|
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 04:44 |
İngiliz'lerde popüler kültürlerinin takıntılı bir yönü-alışkanlığı bu en iyiler listeleri.İngiliz Aircraft&Illustrated dergisi -ve benzerlerinde de- sıkça görülebilir.Ben bazen "kaypak herifler" diyip kanalı değiştiriyorum.Bizim için sinir bozucu,ama onlar için alınmaya-dövüşmeye değer şeyler değil herhalde.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 06:22 |
Bir expertiz kaynak F-4 ü atladımı...boş verin gitsin.Aynı kaynak Mig-15 ten bahsetmiyorsa...yok sayın..aynı kaynak Mig-29 u fark etmemişse gözüne gözlük misali....
Daha devam ederim amma bence gerekli açıklamalar yapıldı.Bu sayfanın üst satırlarında ki konulara hiç girmeueyim..ne sayfalar yeter nede sabrım... Herkeze aydınlık günler...unutmayınız yarın 18 MART... 18 MART 1915 kutlu olsun. Düzenleyen saral100 |
|
Mueve
Gönderim Zamanı: 18/03/2006 Saat 21:49 |
O halde;
Gölde yüzelim, keyf için. Bizi boğabilecek olan su, Kaldırsın yukarı. Yüzerken yardığımız su, Yeniden birleşsin arkamızda. |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |